Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

KasiaBawaria 01:40, 19 mar 2013

Ja sie zastanawiam, jak ogarniasz tyle swoich roz?Szczegolnie po zimie,gdy trzeba np przycinac pedy?
monteverde 01:57, 19 mar 2013

coś te Kaśki z Bavarii spać nie mogą pozdrawiam Anię i Kasię
Urszulla 03:33, 19 mar 2013

AniaDS napisał(a)
burbonka Boule de Neige

Ja też zauroczona tą, wpiszę na listę chciejstw
masz więcej fotek z nią jak wygląda na rabacie i jakie miejsce jej służy?
nie lubi deszczu- masz ją na otwartej przestrzeni?
zimę przeżywa bez problemów?
KasiaBawaria 08:04, 19 mar 2013

monteverde-normalnie moge spac ale dzis sie czyms strulam,albo uroki ciazy. Do tego moj synek o 3 sie obudzil i do 5 nie chcial spac,tylko na gadanie mu sie zebralo.Wiec spalismy 2 godziny.A do tego mialo byc ocieplenie a tu znow dzis wszystko zasypane i to gruba koldra.Ma sie wrazenie,ze ta zima nigdy sie nie skonczy.

Pozdrawiam
berrtylka77 12:44, 19 mar 2013

witam szanownych forumowiczow,postanowilam zasiegnac opini osob ktore maja juz doswiadczenie w dziedzinie uprawy róż!przegladam forum juz dluzszy czas i odwazylam sie zarejestrowac.poradzcie kochani co poczac...w przyplywie emocji po pierwszym sloneczku marcowym kupilam roze pnące,ladnie przyciete zawoskowane,w tej czarnej foli maja korzonki ale szalone zaczely puszczac takie malenki oczka...wiem moja wina bo zapomnialam przeniesc w chlodniejsze miejsce zostawilam w warunkach domowych...co teraz doradzcie sadzic do doniczek?a moze czekac i posadzic po swietach bezposrednio do gruntu?sama niewiem...prosze o porade..pozdrawiam...
Edi00 16:37, 19 mar 2013

AniaDS napisał(a)

W całkowitym cieniu raczej żadna róża nie będzie dobrze rosła, można spróbować, ale kwitnienie może się okazać bardzo marne i sporadyczne. Dla róż słonka choć trochę jednak potrzeba, choćby kilka promyków dziennie. A może hortensję pnącą w takie miejsce?

Dziekuję Tak myślałam, ale wolałam się upewnić u fachowca
AniaDS 11:24, 20 mar 2013

berrtylka77 napisał(a)
witam szanownych forumowiczow,postanowilam zasiegnac opini osob ktore maja juz doswiadczenie w dziedzinie uprawy róż!przegladam forum juz dluzszy czas i odwazylam sie zarejestrowac.poradzcie kochani co poczac...w przyplywie emocji po pierwszym sloneczku marcowym kupilam roze pnące,ladnie przyciete zawoskowane,w tej czarnej foli maja korzonki ale szalone zaczely puszczac takie malenki oczka...wiem moja wina bo zapomnialam przeniesc w chlodniejsze miejsce zostawilam w warunkach domowych...co teraz doradzcie sadzic do doniczek?a moze czekac i posadzic po swietach bezposrednio do gruntu?sama niewiem...prosze o porade..pozdrawiam...

Witaj .
Nie wiem, jak u Ciebie będzie z pogodą i czy ziemia rozmarznie na czas, w tej sytuacji radziłabym jednak posadzić je do donic i przenieść w jak najchłodniejsze miejsce, żeby spowolnić ich wegetację. Za duzo też nie wolno podlewać.
To są już rozhartowane róże, do gruntu będą się nadawać dopiero gdy unormuje się temp. na zewnątrz i nie będzie spadków poniżej -5 st.
agniecha973 11:27, 20 mar 2013

Aniu, ja znowu napisałam do Ciebie wiadomość na PW. Jeśli znajdziesz chwilkę, zerknij. Dziękuję. Pozdrówka.
AniaDS 11:57, 20 mar 2013

agniecha973 napisał(a)
Aniu, ja znowu napisałam do Ciebie wiadomość na PW. Jeśli znajdziesz chwilkę, zerknij. Dziękuję. Pozdrówka.

Już
AniaDS 11:58, 20 mar 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Aniu, piękne wszystkie. Pozdrawiam.

Dziękuję Ewuniu, również pozdrawiam