Kupujesz jako siarczan amonu.Na drugie pytanie mam problem z odpowiedzią - czyli kiedy go sypac. Problem polega na tym że co innego piszą w róznych publikacjach a co innego wiem ze swojej praktyki. Ja w pierwszym roku żadnych nawozów nie daję. Na początku dawałam i prawie zawsze rosliny były do wyrzucenia. W publikacjach piszą żeby dawac . Mnie z tych artykułów rozsądne wydaje sie jedynie dodawanie podczas sadzenia pylistej siarki bo ona prawie rok się rozkłada i potem utrzymuje kwaśny odczyn gleby, ale kiedy ja sadziłam nic o siarce nie wiedziałam , sadziłam do mieszanki ziemi z torfem i w pierwszym roku nie dawałam żadnych nawozów, jedynie jeśli roslina bardzo źle wyglądała to rozcieńczone dolistne nawozy. Musisz wybrac sama co zrobisz, ja gdybym dziś sadziła dałabym tylko tą pylistą siarkę i nic więcej przez cały rok.
O to dziś niecodzienny gośc do mnie z Tobą Haniu zawitał.Sympatycznie na mnie zerka to może sie nawet zaprzyjaźnimy.Dzieki za wizytę. Pozdrówka przesyłam.
Deszcz daje nadzieję na szybszą wiosnę. Do tego rajcujące wróbelki to złudzenie wiosny większe ,teraz tylko kilka wiosennych kwiatów i juz będzie wiosna .Miłego dnia Urszulko.
Jak jest dodatnia temp to nie odśnieżaj zostaw sobie siły na pracę w ogrodzie , no chyba że jest tego śniegu bardzo dużo.A Twoje duże tulipanki pod tym sniegiem?Ja jutro mam jechac do Łodzi ale tak pada ze nie wiem czy mi się to uda.