Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

an_tre 18:17, 18 mar 2013

Wczoraj zajęta swoim Zbigniewem zapomniałam o tobie rehabilituję się
Spóźnione ale szczere życzenia wszelkiej pomyślności Zbyszku

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
yolka 18:33, 18 mar 2013

zbigniew_gazda napisał(a)

Od północnej strony domu od kilku lat bardzo dobrze rośnie leśna paproć.

Z kilkunastoletniej ketmii zaczyna się robić poważne drzewo.

Witaj. jak dbasz o ketmię i jakie ma ona wymagania.Pozdrawiam
JoannA 20:25, 18 mar 2013

Witaj Zbyszku,
dziekuje za wizyte w Naszym ogrodzie i mile slowa, prawdziwy dzentelmen z Ciebie. Wedruje po Twoim cudownym, kolorowym ogrodzie, tak sie milo i cieplutko zrobilo, zostaje tu dluzej. Mam nadzieje ze zyczliwy gospodarz mnie nie przepedzi.
Pozdrawiam serdecznie
zbigniew_gazda 21:29, 18 mar 2013

Gosiu, Bogusiu, Gosiu, Gizo, Iwonko, Aniu bardzo dziękuję za życzenia.

Jolu dookoła ketmii spulchniam ziemię i co 2 tygodnie dostaje Florowit do kwitnących roślin. Ketmia ma korzeń palowy czyli jest już bardzo głęboko w "adamowej ziemi" i pewnie tam też ma pożywienie. W tym miejscu była bardzo urodzajna gleba. Po przekwitnięciu przycinam o 10 cm wszystkie gałązki a jak widzę że gdzieś jest prześwit - to przycinam bardziej w tym miejscu aby się zagęściła. W czasie kwitnienia trzeba mocno podlewać i zasilać nawozem aby jak najwięcej kwiatów się rozwinęło - ma ogromne ilości pąków kwiatowych. Wielka szkoda że kwiaty nie są trwałe.

Joasiu dziękuję i pozostań ile Ci pasuje - u mnie ogród też przechodzi modernizację mimo że ma 20 lat. Pozdrawiam.
Anabell 23:27, 18 mar 2013

Zbyszku ! czytałam u Bożenki pytasz o Siarczan amonu ma 21% azotu mniej jak saletra amonowa ma 34% . Do Rh stosuje się raz na wiosnę jako pierwszy potem wieloskładnikowy zależy do wielkości krzaka. Pod duży krzew biorę garść. Czytałam na opakowaniach piszą 50gr pod roślinę zawsze wolę podzielić na dwie dawki.
Hortensje to bardzo żarłoczne i daję częściej i więcej. anabell dużo sypię nie mogą mieć jasnych liści. i na zmianę z wieloskładnikowym i przemiennie z saletrą potasową. wyrastają na grubych pędach a głowy ok 40 cm mają. Widzę piękne paprocie też będą chciały siarczanu amonu.i saletry potasowej.Pozdrawiam.
Richie 00:03, 19 mar 2013

Zbyszku najlepsze życzenia imieninowe, zdrowia, zdrowia i jeszcze raz... pieniędzy

zbigniew_gazda 08:09, 19 mar 2013

Anabell napisał(a)
Zbyszku ! czytałam u Bożenki pytasz o Siarczan amonu ma 21% azotu mniej jak saletra amonowa ma 34% . Do Rh stosuje się raz na wiosnę jako pierwszy potem wieloskładnikowy zależy do wielkości krzaka. Pod duży krzew biorę garść. Czytałam na opakowaniach piszą 50gr pod roślinę zawsze wolę podzielić na dwie dawki.
Hortensje to bardzo żarłoczne i daję częściej i więcej. anabell dużo sypię nie mogą mieć jasnych liści. i na zmianę z wieloskładnikowym i przemiennie z saletrą potasową. wyrastają na grubych pędach a głowy ok 40 cm mają. Widzę piękne paprocie też będą chciały siarczanu amonu.i saletry potasowej.Pozdrawiam.

Haniu bardzo dziękuję za takie cenne informacje.
zbigniew_gazda 08:11, 19 mar 2013

Ryszardzie bardzo dziękuję za piękne życzenia i załącznik. Pozdrawiam cieplutko.
Kindzia 08:58, 19 mar 2013

I spóźnione...ale bardzo serdeczne życzenia

zbigniew_gazda 09:02, 19 mar 2013

Kindzia napisał(a)
I spóźnione...ale bardzo serdeczne życzenia

Kasiu bardzo dziękuję .