Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gdzie co i jak - czyli łap okazję :D 13:19, 20 sty 2013

Do góry
kasik778 napisał(a)

W Auchanie pojawiły się prymule nie pamietam ceny Jest tam też duży wybór nasion

Nasiona? to muszę Auchana odwiedzić

Kasik ano To tylko połowa tego co kupiłam

Ogród w skali mikro :) 13:17, 20 sty 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Dziekuję za miłe słowa, ja mam kilka storczyków ale białego jeszcze nie więc trzeba będzie zakupić...róznież pozdrawiam
Gosiu Joanno dostałam wczoraj urodzinowo kolejnego ... I ten juź nie jest całkiem biały ... Spójrz

Całkiem ładna bestyjka ,nieprawdaź ?

Ale wypasiony ten storczyk, chyba byłaś grzeczna
Pokażę nasz ogród 13:16, 20 sty 2013

Do góry
Coraz gorzej ze mną, jakoś nie doczytałam jak to ma być z tym strażnikiem na pniu.
Opcja z roślinami dostepnymi w gardenpuzzle: mocno zmniejszony klon i roplenice,

Tu odpoczywam 13:15, 20 sty 2013

Do góry
Powiało zimnem, więc przedsmak tego co wkrótce nastąpi Migdałek:

bratuszki:

Azalia,

Irysy

Troszkę cieplej?

Przy Was (przy Tobie Dajanko także ) przy Waszej wiedzy, umiejętnościach to ja: "wiem, że nic nie wiem", ale mobilizuje mnie to tylko do lepszej pracy,

Wiosny chcę i spotkać się z Wami
Lecę do Waszych ogródków
Ogrodowy spektakl trwa ... 13:14, 20 sty 2013

Do góry
mira napisał(a)

Świetne to zdjęcie, nastrojowo-świąteczno-zimowe .
Ogród w Holandii 13:14, 20 sty 2013

Do góry

ha! no to mi się podoba - zimowy dom i te rumieńce : ) Pozdrowienia dla śnieżnej dziewczyny.

A miasteczko urocze i czapla niesamowita, dla mnie to egzotyczny widok, może raz w życiu widziałam na własne oczy czaplę no to dzięki Tobie mogę się dokładnie poprzyglądać. Fajnie to wszystko uchwyciłaś Agato, pozdrawiam serdecznie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:13, 20 sty 2013

Do góry
Anetko, nie..prawdai mam 2 wnucząt dziewczynka i chłopiec u z moją wnusią Gabi. uwielbiam ją

od myślenia głowa boli!!
Kondziowy Ogród :) 13:13, 20 sty 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Konrad,popatrz swojej psince w oczy,i ona powie jak żyć!TY mnie nie wyprowadzaj z równowagi, ogród Danusi jest nie do podrobienia,i to sobie zapamiętaj po pierwsze!
A po drugie,,żywcem takiego samego nie zrobisz,nawet jakbyś bardzo się starał, bo i dom nie ten i strony świata.
A po trzecie .... rób wszystko,żeby było jak najlepiej i żeby Ty był zadowolony.I nie próbuj kwękać, bo naślę na Ciebie falę Tsunami....:..
No ma Danusia Pięknie....... no i dobrze,jest na kim się wzorować!Równaj do najlepszych,a nie do średniaków,czy tych co się w ogonku wloką.Ściskam serdecznie..
Kwiatek dla Ciebie....wiosenny.
Dziękuje Hanusiu poprawie się leżę chory w domu a Danusia takie widoki mi daję ale z drugiej strony mi poprawia humor i podnosi na duchu ale się trochę dołuje takie życie trzeba podnieść głowę do góry bo przecież nie mam złego ogrodu tylko trochę zmian i będzie pięknie
Roztoczańskie klimaty 13:11, 20 sty 2013

Do góry

Zeta, wkleiłam ci , wąchaj ile wejdzie, jak się znudzi wywal
Tu odpoczywam 13:08, 20 sty 2013

Do góry
grazyna napisał(a)
Wstawię kolejne zdjęcie tegoż, omawianego rododendrona w celu łatwiejszej identyfikacji

on nie jest z tych dużych

Podobny do mojego, tylko że ja mam malutki okaz, mój to Polaris
Islandia 13:08, 20 sty 2013

Do góry
W miejscowości w ktorej mieszka mój M daleko za zabudowaniami spotkaliśmy stado koni. .
Tu odpoczywam 13:05, 20 sty 2013

Do góry
Ogród pełen gości; jak uroczo, jak ciepło na sercu, powiało optymizmem, dobrą energią od Was Kochane: Alinko, Aniu, Anetko, Milenko, Dajanko, Ulu dziękuję za Wasze odwiedziny,
z Wami aż chce się tu być

Aniu; do głowy by mi nie przyszło używać tego poidełka do orzechów, ha ha
A teraz zmienisz przeznaczenie ?

Alinko, Anetko, Milenko, Dajanko, Urszulko otaczamy Kraków dookoła. Ja także cieszę, się, że jest nas więcej i... że tak serdecznie przyjęłyście mnie do siebie
I tradycyjnie w niedzielę - zapachniało pysznym ciastem, a ja łasuch na słodkie
No no, Anetko zaimponowałaś mi
Cudowny klimat tworzycie dziewczyny, Niepołomice wszystkie Was chcą widzieć Już niedługo, już niebawem, bo tymczasem jest tak:

"kwiatkuszki" Pierisa

świerk samosiejka z szyszki:

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 13:03, 20 sty 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
No i nie zobaczyłam tej końcówki z tytułu!Nieźle zamaskowany!
Gratuluję,Miejsce stworzyłaś piękne! A Teściowa już nie kręci głową?

Hanuś dzięki za miłe powitanie-ja Ciebie znam conajmniej tak jak byś była moją koleżanką z klasy,wTwoim ogródku też byłam częstym gosciem-u mnie są podobne klimaty.
Teściowie moi już nie żyją(niestety)
Hanuś jak mogłaś przegapić mój wychodek! Ty wiesz ile razy w nagłych przypadkach ratował mi życie!
dedykacja specjalnie dla CIEBIE:
Roztoczańskie klimaty 13:02, 20 sty 2013

Do góry
No to po wczorajszej nocy .....i tych wszystkich linkach Madżenki do donic ....spodobały mi siem jeszcze te...

http://www.hgdeco.eu/category/katalog-produktow/donice/

I te

O zgrozo i te też ....

No i które by według was pasowały do domu w roztoczańskich klimatach.....chciałabym je przed wejscie dać i obsadzić kulką z bykszpana i bluszczem tak jak z realizacji zimozielonego ogrodu Danusi....
A donice chciałabym tu po obu stronach wejścia..

??????
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:59, 20 sty 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Witam w niedziele
Aniu na twojej rabacie z krokusami widzę rorsypane kamyki, czy one nie wejdą w ziemię
albo tam jest rozłożona włóknina?

Bogusiu, na Forum "szmata" jest niemile widzianym elementem ogrodu, ale ja w niektórych miejscach ja mam, bo nie lubię się bawić w Kopciuszka i grzebać kamyków z ziemi Wokół juki mam kamyki....a pod kamykami szmatę......... ale chyba wyrzucę te kamyki bo już robią się brzydkie, a nie mam ochoty nawet ze szmaty ich wydłubywać...
Tak to wygląda...... robię edit.. nie ma zywopłotu z ligustra, bo go szlag trafił ...wiec wyrzuciłam...

Islandia 12:57, 20 sty 2013

Do góry
Igiełkowy ogródeczek 12:56, 20 sty 2013

Do góry
A moje cebulki już prawie zasuszone, ale jeszcze 2 tygodnie temu wyglądały tak:
Miały być białe, ale nie dostałam, więc skusiłam się na czerwone, co by do doniczek pasowały, wyszło inaczej, ale cóż i tak cieszyły

A za chwilę już tak:

Później jeszcze bardziej pociemniały, ale czerwonego to nie przypominało, dopiero jak prawie uschnięte były, to M stwierdził, że co tak marudzę, przecież są czerwone...hehe
A wyglądały tak:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:54, 20 sty 2013

Do góry
kasik778 napisał(a)

Aniu, Mileno, Marta, Ula...pozdrawiam
u nas -5, śnieg, czyli zimy ciąg dalszy..
a ja wrzucam zdjęcie z maja 2012

jaśminoiec

a u mnie tak nie chce kwitnąć... Irenko jaką masz odmianę, Snowbelle?

Kasiu, nie wiem to była pierwsza roslina jaką posadziłam w 1998 r. wtedy byłam zielona!
pewnie jakis pospolity myślę, bo szkółki dopiero powstawały i nie było wyboru
Ogród w skali mikro :) 12:52, 20 sty 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Elu to tylko maziaje..mogę wykasować
Ale chciałam Ci pokazać, że musiałabyś dać zieloną ścianę po bokach ściany wodnej żeby ci pijoki nie zaglądali

Nooooo Justynka ... Nadmiar skromności , naprawdę fajnista wizualizacja bardzo mi siepodoba i baaaardzo dziękuję

Zielona ściana będzie rzeczywiście niezbędna achhhh .... Mówicie , że naprawdę będzie tak ładnie ??

Będzie lepiej niż ładnie!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:34, 20 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Od tego momentu nastała era bukszpanów, a dalszy ciąg w pierwszej części mojego wątku

To wszystko co stworzyliśmy zostało okupione ciężką pracą, której się nie boimy oboje z Witkiem

Danusiu twój ogród jest już od dawna inspiracją dla połowy Polski, a jak pokazujesz takie metamorfozy to podnosisz na duchu tych wszystkich, którzy jeszcze to mają przed sobą...

A ta kolekcja bukszpanów... czy może być bardziej godzien pożądania widok?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies