cd. zimy, która jest iluzją...
Idziemy w górę K ... Oto dom Pani P... Ma dziewięćdziesiąt sześć lat i żyje dzięki sąsiadom....
A to dom, który już nie jest domem... Został zamieniony na stajnię... Szkoda...
Dzisiaj, ponieważ nasze ogrody przysypał śnieg i naprawdę trudno odnaleźć pod owym śniegiem, to co jest prawdziwe zapraszam Was w podróż, być może inspirującą. Idziemy w górę Kamieńczyka, jest śnieg i szadź... Słońca nie widzieliśmy od ponad tygodnia. Kocham zimę za jej iluzoroczyność. Wtedy świat jest ogrodem, a co by było gdyby tak zostało....
Zbyszku witaj,pieknie jest u Ciebie.Podgladam po cichutku ale dzisiaj sie odwaze zapytac i prosic o rade
To jest naprawde biala hosta? Pamietasz jej nazwe? Jak sie zachowuje? Napisz cos wiecej ,prosze Serdecznie pozdrawiam -Kasia.
Ania odpowiedź już od ponad godziny tam jest - jak są liście to je przypali bo takie ma zadanie (przeczytaj) nasion nie zebrałem
zdjęcie powyżej to taka mała zagadka zdjęcie z marca ale kwitnie i wcześniej
tej chyba nie pokazywałem (skleroza) czort wie a sprawdzać mi się nie chce SKS!
Catalpa speciosa 'Pulverulenta jedna zimę przetrzymała zobaczymy co z kolejną
Wczesną wiosną ekipa skończyła prace budowlane chodnika przy domu, a Mój mąż w ogrodzie ułożył murki oporowe z kamienia wokół rabat. Przekopaliśmy trawę wzdłuż chodnika, część starych nasadzeń wymieniliśmy na nowe. Następnie obsypaliśmy roślinki korą.
a co? katalpę już pokazywałeś ale te zdjęcie ladniejsze skromniś jesteś pisząc, że nie masz ogrodu , a to co oglądałam to? piękne masz okazy widzę , że tak jak ja lubnisz rarytasiki bardzo mnie się podoba wszystko co masz w ogrodzie a ostróżki la Boheme nie masz za dużo nasion? pozdrawiam aha pytanie które Ci zadałam u Małgosi ale nie przeczytałeś, jak pod drzewami są kwiaty to ten rozcieńczony mocznik może je popalić?
Czyli rozumiem Edytko, że to dwie dziewczynki? Cudnie im tak razem. kapitalny pomysł.Naszej boksi
po przeprowadzce będzie brakowało towarzystwa ponieważ teraz całymi dniami bawi się z kuzynem ( psiakiem mojej mamy)
A jak psiunie zajmą się zabawą to może dadzą spokój Twoim roślinkom
Pozdrowionka
Dziś w polo też ich sporo stało, ale było zbyt zimno, zeby je kupić, jeszcze jechałam do pracy, może później kupię i będą już bardziej rozwinięte, bo te miały same pąki albo, bez...
Rok 2010
Wiosną dokonaliśmy znacznych zmian w ogrodzie. Nasi znajomi byli pełni podziwu- a My pełni dumy.
Przedstawiam kilka zdjęć jak zmieniał się ogród z miesiąca na miesiąc.