Gosiu moje wiciokrzewy bardzo odchorowały lato, a mszyca nie dawała się zneutralizować, zobaczymy w jakiej kondycji będą tej wiosny
Cieszę się, że chociaż maluchy u ciebie ładnie się spisały
Koniec świętowania... to jest do przeróbki..... Irenka szaleje.. pora i mi wziąć przykład z siostry ogrodowiskowej...... tu nie ma ani jednego zachowanego przykazania Danusi..
Bogdziu, za Twoją cierpliwość w odpowiadaniu na moje pytania wklejam Ci dzisiejsze sikorki. Wyjątkowo dziś pozowały do zdjęć. Czy one mają takie języczki jak widać na zdjęciu czy to coś innego?
Hania na jesień debatowaliśmy u sąsiada który ma właśnie takie stare i wysokie grusze całe zaatakowane rdzą
ja radziłem maksymalnie przyciąć i pryskać, a on że szkoda mu gruszek
oczywiście tych gruszek to nawet kury nie chciały -tylko osy miały pożytek
Małgorzata nawet dwa razy dla pewności- zanim pąki nie zaczną pękać
Zanim M. się ruszy, pokażę moje tawułki Dziś Danusia ciekawy artykuł o nich napisała
Niektóre będę przesadzać bardziej w cień i towarzystwo funkii im zapewnię, bo pięknie razem wyglądają
Jola śliczne masz te tawułki ja mam dokladnie takie same kolory, też zdjęć szukalam aby wkleić jak prosila Danusia ale tutaj nie mam takich ładnych(zdjęć) a Twoje to takie wypasione wklej je do wątku z tawułkami, a róża Dzidki pięknie sie prezentuje w realu, mam nadzieję ,że ładnie pachnie
Mama do dziś z dumą podkreśla, że ziemia, którą Rodzice kupili, to najlepsza ziemia w całej wsi. Może rzeczywiście tak jest, bo dawniej, w dość nieodległych czasach, Bug często wylewał i wylewając, użyźniał glebę.
Ale mnie urzeka nie klasa gleby (dość marna jednak), lecz widok, jaki się za granicą działki roztacza.
Śmiem twierdzić, że to jest najpiękniejszy widok na nadbużańskie łąki w całej wsi!
Uwielbiam wyjść wczesnym rankiem z kubkiem kawy i patrzeć na rozlewisko i łąki nadbużańskie.
Taki widok zobaczyłam bardzo wczesnym rankiem w minioną sobotę:
Tak wyglądały łąki nadbużańskie w czasie ubiegłego bardzo deszczowego lata:
Na prawdę przepięknie
Ja tam nie wiem czym się ta Tess zachwyca .Woda,trawa parę bocianów .Rozumiem ,że gatunek kawy tak na nią działa )))))))))))