Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój 4 arowy azyl... 21:19, 25 sty 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Od dziś oprócz dzwońców i sikor przylatują grubodzioby! Pierwszy raz te ptaki się u mnie zjawiły! Widać zima doskwiera im bardzo.
Zdjęcia marne, bo przez firankę robione.

ciekawe, kto tu kogo podgląda ???
Rajski ogród Ani 21:19, 25 sty 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Ale piękny wiciokrzew!!!! Moje tez będa takie śliczne!
Ania te od Ciebie to mnie tak zaskoczyły, że nie wiem No takie maleństwa a juz próbowały kwitnać - ciekawa jestem co będzie w tym roku!
Gosiu moje wiciokrzewy bardzo odchorowały lato, a mszyca nie dawała się zneutralizować, zobaczymy w jakiej kondycji będą tej wiosny
Cieszę się, że chociaż maluchy u ciebie ładnie się spisały

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:15, 25 sty 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)

A tu coś w śniegu piszczy

Moje psy identycznie polują, ale nigdy mi się nie udało ich uchwycić w locie
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:10, 25 sty 2013

Do góry
Koniec świętowania... to jest do przeróbki..... Irenka szaleje.. pora i mi wziąć przykład z siostry ogrodowiskowej...... tu nie ma ani jednego zachowanego przykazania Danusi..

Rododendronowy ogród II. 21:09, 25 sty 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Bogdziu, za Twoją cierpliwość w odpowiadaniu na moje pytania wklejam Ci dzisiejsze sikorki. Wyjątkowo dziś pozowały do zdjęć. Czy one mają takie języczki jak widać na zdjęciu czy to coś innego?

Tak mają takie szpiczaste języki , wiele ptaków takie ma . Dziś widziałam taki u kwiczoła. Zdjęcie śliczne, aparat działa super.Pozdrawiam.
Żywopłotki cisowe. 21:06, 25 sty 2013

Do góry

Mój 4 arowy azyl... 21:04, 25 sty 2013

Do góry
Basiu, aż wstyd, zagapiłam się, ale z mamą miałam ważne sprawy

Kocham moją działkę 21:02, 25 sty 2013

Do góry
Elu, jakie piękne powitanie z kwiatem. To ja Tobie też przesyłam

Fata Morgana Mam nadzieję, że nie znikniesz

Rododendronowy ogród II. 20:58, 25 sty 2013

Do góry
Bogdziu, za Twoją cierpliwość w odpowiadaniu na moje pytania wklejam Ci dzisiejsze sikorki. Wyjątkowo dziś pozowały do zdjęć. Czy one mają takie języczki jak widać na zdjęciu czy to coś innego?

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:58, 25 sty 2013

Do góry
Kochani gratlacji duuuużo....... i chyba każdemu nie odpowiem, bo zejdzie mi do rana I dobijemy do 500 ...

Żabki jak widać musiały się spodobać Boćkowi...jak nie inaczej Tylko dlaczego takie drogie ??

Wiec daję boćkowi moja żabkę..do zespołu żabkowego jej daleko...ale jak się nie ma co się lubi...

Konstancja30 napisał(a)
Anek dumnam z tego opanowania pilotów sztuk 2 przez Ciebie ... zobacz co to siem wyrabia ... ja jakby sama do Rzeszowa dojechałam ... wyjazd pomińmy milczeniem ... Ty tv uruchomiłaś ... Adam mnie wczoraj pyta to co sadzimy przed domem !!! ... i nie chodziło o rodzaj trawy !!! ... ... jak nic ...

bendzie wiosna ...

zaświadczam Anek na prawdę targała całą kosmetyczkę chirurgii plastycznej w kremie ... i zaświadczam ma ona zbyt wiele w jednej sekundzie do zrobienia żeby choć tę kosmetyczkę raz otworzyć ... no gdyby na stok wpuszczali tylko pod warunkiem bo wrzuciłaby na twarz wsio w sekundzie ... ale jak wiemy na stokach takich wypindrzonych wymagań nie mają ))) ...

Dzięki Konstancjo -Izabelo, że za mną się ujęłaś... a twój M mnie nie dziwi.... zawsze wierzyłam w niego
Żywopłotki cisowe. 20:58, 25 sty 2013

Do góry
Data dnia i miesiąc pomylony.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:54, 25 sty 2013

Do góry
To jeszcze kilka zdjęć sikorek. Pozowały dziś do zdjęć.

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:52, 25 sty 2013

Do góry
Hania na jesień debatowaliśmy u sąsiada który ma właśnie takie stare i wysokie grusze całe zaatakowane rdzą
ja radziłem maksymalnie przyciąć i pryskać, a on że szkoda mu gruszek
oczywiście tych gruszek to nawet kury nie chciały -tylko osy miały pożytek

Małgorzata nawet dwa razy dla pewności- zanim pąki nie zaczną pękać

tego jeszcze nie pokazywałem

i piwonia drzewiasta(krzewiasta)

Mój 4 arowy azyl... 20:51, 25 sty 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

no chyba te żeby tylko cebulki nie były przemrożone kilka razy mi nie wyszły, może dałam im zbyt mało przepuszczalną glebę i pogniły chcę spróbowac jeszcze raz

Oby ci się udało. Tu masz sporo informacji na temat uprawy: https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/254-irysy-cebulowe
Ale pewnie znasz już ten artykuł Danusi. Warto do niego wracać

Basiu i ja wróciłam do tego artykułu, bo moje w donicy przyniesione z garażu wyglądają tak
ogrodoweimpresjejolki 20:49, 25 sty 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Zanim M. się ruszy, pokażę moje tawułki Dziś Danusia ciekawy artykuł o nich napisała

Niektóre będę przesadzać bardziej w cień i towarzystwo funkii im zapewnię, bo pięknie razem wyglądają

Jola śliczne masz te tawułki ja mam dokladnie takie same kolory, też zdjęć szukalam aby wkleić jak prosila Danusia ale tutaj nie mam takich ładnych(zdjęć) a Twoje to takie wypasione wklej je do wątku z tawułkami, a róża Dzidki pięknie sie prezentuje w realu, mam nadzieję ,że ładnie pachnie
Ogród nad Rozlewiskiem 20:48, 25 sty 2013

Do góry
Jatra napisał(a)

Mama do dziś z dumą podkreśla, że ziemia, którą Rodzice kupili, to najlepsza ziemia w całej wsi. Może rzeczywiście tak jest, bo dawniej, w dość nieodległych czasach, Bug często wylewał i wylewając, użyźniał glebę.
Ale mnie urzeka nie klasa gleby (dość marna jednak), lecz widok, jaki się za granicą działki roztacza.
Śmiem twierdzić, że to jest najpiękniejszy widok na nadbużańskie łąki w całej wsi!
Uwielbiam wyjść wczesnym rankiem z kubkiem kawy i patrzeć na rozlewisko i łąki nadbużańskie.

Taki widok zobaczyłam bardzo wczesnym rankiem w minioną sobotę:

Tak wyglądały łąki nadbużańskie w czasie ubiegłego bardzo deszczowego lata:

Na prawdę przepięknie

Ja tam nie wiem czym się ta Tess zachwyca .Woda,trawa parę bocianów .Rozumiem ,że gatunek kawy tak na nią działa )))))))))))
Zielonym do góry :) 20:47, 25 sty 2013

Do góry
emka napisał(a)
Witam
chciałabym pokazać Wam kilka fotek naszego ogrodu z prośbą o pomoc w jego wykończeniu. Początki wygladaja tak :

Wykrój tu po prostu rabatę i włącz drzewka w nią.
Wichrowe wzgórze 20:45, 25 sty 2013

Do góry
Tęsknię już za letnimi widokami...

Pszczelarnia 20:41, 25 sty 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Pszczolko, molu, kuro

Gratulacje

Sciskam

Ewa na krokusach skąd masz to zdjęcie Boćku ?
ogrodoweimpresjejolki 20:41, 25 sty 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Długo kwitną?

Agnieszko, ze względu na różnorodność mam radochę grubo ponad miesiąc Zazwyczaj zaczynają pod koniec maja i kwitną do połowy lipca, a czasami dłużej

Niektóre kępy już sie rozrosły to przy zmianie miejsca będę je też dzielić

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies