Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:24, 01 gru 2011

Do góry
Nadrabiamy zaległości i M podlewa coś, co miało być trawnikiem, co drugi dzień (jak wraca o 19 z pracy, to nie mam sumienia wyganiać go z domu, żeby podlewał) Myśleliśmy o agrowłókninie, ale na myśleniu się skończyło - bo ten kawałek ziemi ma tak ze 3-4 ary...
Syla natchnęła mnie tematem: "Ogród przed i po" więc na poprawę humoru obejrzałam sobie fotki z czasów budowy domu - zaraz wrzucę kilka.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:03, 01 gru 2011

Do góry
Wieloszka a jak u Ciebie? Trawka coś ruszyła... obserwuję u sąsiada , też siał teraz i podlewa , ale nie widać żeby coś kiełkowało ;-( my jak sialiśmy , w maju, było bardzo mocne słońce dwa lata temu, to przykryliśmy całość geowłókniną biała (tą cienka) , trawa bardzo szybko urosła , ziemia nie wysychała tak szybko, ptaszki nie wyciągały nasion i był taki dobry klimat do kiełkowania ... ale my mamy mały teren, to co innego...ale opłacało się przeprowadzić taką akcję sąsiedzi patrzyli przez okna , jak rozkładaliśmy tą płachtę na ogród szkoda , że zdjęć nie robiłam wtedy, fajnie jest tak po wspominać
Odchudzające placki ziemniaczane 10:43, 01 gru 2011

Do góry
Wiesz Gabrielo, jak przeczytałam tytuł tego wątku, to pomyślałam, że to jakiś żart, bo przecież wszyscy wiedzą jakie placki ziemniaczane są "odchudzające" A tu proszę - fajny przepis. Na pewno wypróbuję
Ogród Sylwii od początku :) 10:40, 01 gru 2011

Do góry
Syla napisał(a)

Rok 2009 ..... nadal trawa , sorki ale nie dysponuję zdjęciami typowo ogrodowymi ...

No Ten trawnik to się moim chłopakom szczególnie podoba

Niezły co ??? Nie mam innych zdjęć Starszy się już go pozbył .... na moje szczęście

No tego zdjęcia to zdecydowanie NIE MOGĘ moim chłopakom pokazywać, bo się pochorują Taki trawnik to moje marzenie, a to co na nim stoi - ICH!!!
Ogród Magdalenka 10:34, 01 gru 2011

Do góry
Zapracowany chłopak jest - ogląda tylko to, co mu otworzę i mówię, żeby koniecznie przeczytał, albo zobaczył
Link jest w wątku Anuli i tutaj: http://www.gardenbuilders.co.uk/section.php/450/1/recent_project_10
Oglądałam już kilka razy - tak zachłannie. teraz lecę pomału, z detalami. Boskie!!!
Ogród Sylwii od początku :) 09:59, 01 gru 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Słodkie te Twoje chłopaki - przynajmniej na zdjęciach z 2007 Mam nadzieję, że nic się nie zmieniło w tym temacie i pozostali synusiami mamusi w dobrym tego znaczeniu Ja też mam dwóch takich chłopaków-słodziaków
I wiesz co - fajne te zdjęcia, bo widać, że nie od razu jest idealnie, ale że ten ideał jest do osiągnięcia - czego najlepszym przykładem Twój ogród

Aaaaa tej jeden młodszy w miednicy z piaskiem to mój ten drugi starszy chopczyk to siostrzeniec Mój drugi syn jest od tego pierwszego o 13 lat starszy
Ogród Magdalenka 09:55, 01 gru 2011

Do góry
No ja od tego kombinowania to chyba osiwieję Też tak mojego M. mamię, że jeszcze tylko to "coś" i koniec, będzie super! A potem podsuwam pomaaału kolejne pomysły, daję mu czas na osłuchanie się i oswojenie z tematem - oczywiście znów jest to ostatnia rzecz do przeróbki Jakbym mu pokazała listę do przeróbek na dwie strony A4 - to by się chłopak załamał. A tak - żyje w błogiej nie świadomości co go czeka, hihihhi
Ogród Sylwii od początku :) 09:55, 01 gru 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Słodkie te Twoje chłopaki - przynajmniej na zdjęciach z 2007 Mam nadzieję, że nic się nie zmieniło w tym temacie i pozostali synusiami mamusi w dobrym tego znaczeniu Ja też mam dwóch takich chłopaków-słodziaków
I wiesz co - fajne te zdjęcia, bo widać, że nie od razu jest idealnie, ale że ten ideał jest do osiągnięcia - czego najlepszym przykładem Twój ogród

Oczywiście , nic od razu, na wszystko potrzeba czasu, cierpliwości i kasy
Ogród Sylwii od początku :) 09:49, 01 gru 2011

Do góry
Ogród Magdalenka 09:43, 01 gru 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)
W linku, który podesłałaś Anuli cuda jakieś pokazują!!! Obejrzałam z rozdziawioną paszczą i lecę znów oglądać!

Wieloszka też to oglądam w kółko... i ciągle kombinuję ...a może to ....a może to... oni tam mają takie pomysły... taka ściana wodna mi się marzy przy tarasie...ech... a tej wiosny , jak już był taki czas , że wychodziło się na ogródek, to sąsiad jak się zobaczył z moim M na ogródku , jeden i drugi z grabiami w ręku to powiedział "no i zaczęło się , a był taki spokój , zima, śnieg ..." a ja obiecałam , że jeszcze tylko to i koniec, a tu chyba jednak końca nie widać
Ogród coli 09:38, 01 gru 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Skopiuj trzecią propozycję

Danusiu, w tej propozycji są przesadzone jałowce Gold star - czy pozwalasz im rosnąć swobodnie, czy radzisz cięcie - a jeśli tak to w jaki sposób, bo kształtem kulki to one raczej nie przypominają
Danusiu, a wkleiłabyś w moim wątku chociaż jednego gotowca z rabatami o prostych liniach, plissss
Ogrodomania Oli 09:27, 01 gru 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Olu, cudowne fotki w cudownym ogrodzie ! Niezmiennie zachwyca mnie ta trawka na zdjęciu powyżej i chyba gdzieś już pisałaś jak ona się zwie, ale nie mogę znaleźć
A może teraz fotki z pierwszego grudniowego popołudnia w Twoim ogrodzie?

Witaj Olu, podglądam Cię ale nie zawsze zostawiam ślad swojej wizyty Bardzo klimatycznie u Ciebie Ta trawka też mi się bardzo podoba i nawet miałam ją kupić koło tarasu , jak radziła Danusia , ale zauroczyła mnie Hakonechloa macra i kupiłam takie maleństwa "Stripe to Rich" ... ale chyba na wiosnę wymienię na tą turzycę... bo bardziej jest widoczna , a Hakonechloa rośnie bardzo wolno... a wiadomo o co chodzi o efekt już , tu i teraz
Ogród z lustrem 09:27, 01 gru 2011

Do góry
Dziś jest już to jutro - czekamy na lustra !!!
Ogród Dominiki 09:09, 01 gru 2011

Do góry
Jak mówi angielskie przysłowie: "The grass is always greener on the other side of the fence" (w wolnym tłumaczeniu: inni zawsze mają lepiej ) Ale zgadzam się Dominiko, zadowolenie z własnego ogrodu byłoby demotywujące i rozleniwiające, a tak - proszę ile pomysłów, planów i marzeń do zrealizowania wiosną
Ogrodomania Oli 09:04, 01 gru 2011

Do góry
Dzięki Olu - mam jedno miejsce, przy tarasie, pod czerwonym klonikiem kulką, które czeka specjalnie na nią
Ogród Magdalenka 08:58, 01 gru 2011

Do góry
W linku, który podesłałaś Anuli cuda jakieś pokazują!!! Obejrzałam z rozdziawioną paszczą i lecę znów oglądać!
Ogrodomania Oli 08:28, 01 gru 2011

Do góry
ola napisał(a)

Olu, cudowne fotki w cudownym ogrodzie ! Niezmiennie zachwyca mnie ta trawka na zdjęciu powyżej i chyba gdzieś już pisałaś jak ona się zwie, ale nie mogę znaleźć
A może teraz fotki z pierwszego grudniowego popołudnia w Twoim ogrodzie?
Ogród u stóp klasztoru 08:02, 01 gru 2011

Do góry
Alinko-Lilko superaśne te Twoje obwódki bukszpanowe - jak u Szefowej
Życzę powodzenia w walce o przetrwanie tych z allegro
Puste pole z wysepką kwiatową 15:13, 30 lis 2011

Do góry
Sorki Elu, tak z rozpędu chyba... Już się poprawiłam
Puste pole z wysepką kwiatową 13:48, 30 lis 2011

Do góry
Dziewczyny, przez Wasze krecie perypetie z pracy mnie wyleją - jak poczytałam wymianę zdań na ten temat to buchnęłam śmiechem na głos - no nie mogłam się już powstrzymać . No i musiałam się tłumaczyć...
Elu, czy Ty przypadkiem nie powinnaś zacząć książek pisać - gatunek dowolny, ale masz styl i poczucie humoru Chmielewskiej, którą uwielbiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies