Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe zacisze 14:01, 27 lut 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)
Na murku lawenda, do której mam ogromną słabość...

Uroczy ten "lawendowy" murek!
Marysiu, a tam między kamiennymi płytami, to ten karmnik?
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:01, 27 lut 2013

Do góry
Bogusia wklejaj śmiało, czy 10m, 100 czy 1000 m to spadającemu i tak wszystko jedno (odpukać)

Grażyna
tam było tylko męczące podejście i dużo kilometrów do przejścia , w tym roku planuję przy tym słupku skręcić w lewo żółtym szlakiem na Czerwoną Ławkę (Priečne sedlo) chyba najtrudniejszy szlak turystyczny w Tatrach Słowackich

Nigdy nie mów nigdy 14:00, 27 lut 2013

Do góry
Wcale nie! To prawda!

Ale słoneczko świeci pięknościowo!

Ogródek na betonie 13:57, 27 lut 2013

Do góry
Ogródek na betonie 13:55, 27 lut 2013

Do góry
Ogródek na betonie 13:51, 27 lut 2013

Do góry
Nowych zdjęć ogródka jeszcze długo nie będzie, więc coby troszkę sobie wątek przyozdobić, pochwalę się tym, co mi w domu rośnie
Igiełkowy ogródeczek 13:37, 27 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

I moja kolorowa jukka- pewnie za wilgotno ma albo przemarzła, stawiam na to drugie, na podwyższonej rabacie takie same mają się lepiej, będę musiała ją zastąpić czymś innym chyba, bo nim się zregeneruje, to kwiatów nigdy się nie doczekam

Ale piękna, bardzo lubię jukki, a ta ma cudne liście. Bardzo ładna, będę czekać na kwiat.
W cieniu - zacieniona 13:36, 27 lut 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)
Tak myślałam że to mieczyk,ale nie bylam pewna,przepiękny,będę takiego szukać
A bezpośrednia relacja znad morza-rewelacja-zawsze pociągala mnie woda,sama miałabym ochotę na taką toaletę
Bogusiu,aTY spacerując nad morzem ile kilometrów możesz iść nie mocząc butów?
Dlaczego ta plaża taka pusta-nikt nie spaceruje?
Plaża nie jest pusta...to bardzo wczesny poranek,staram się nie fotografować ludzi...Jeszcze jest śnieg...no taka zmarzlina,dlatego buty mam suche...m.biegał po plaży i buty ma białe od soli...ja tylko spaceruję...nie wolno mi się przesilać... ...to mieczyk Mon Amour
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:34, 27 lut 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Właśnie tej roboty chciałam uniknąć, bo mój M zanim by się za to zabrał... ech

takie coś - myślę że te z targów to dokładnie to:

Wygląda identycznie. Z jednej strony wystają ząbki do łatwego łączenia części.
działasz ostro
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:33, 27 lut 2013

Do góry
Ela - koniecznie!!! Jakie w przyszłym, w tym się zabierz! Jak się chcesz napatrzeć, służę materiałem zdjęciowym sprzed roku i dwóch

o, na przykład:

a pomidorki koktajlowe to akurat na rabatach z kwiatkami miałam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:31, 27 lut 2013

Do góry
Właśnie tej roboty chciałam uniknąć, bo mój M zanim by się za to zabrał... ech

takie coś - myślę że te z targów to dokładnie to:
Ogródek Hanusi po zimie 13:22, 27 lut 2013

Do góry
Mój kawałek raju II 13:21, 27 lut 2013

Do góry
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 13:18, 27 lut 2013

Do góry
Dla porówniania kolory !....... może to ułatwi Ci podjęcie decyzji

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:17, 27 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)

Zazdraszczam pozytywnie, o ile takie coś istnieje... Tych drzew zazdraszczam, marzę o takich duuużych Pięknie przysłaniających, szeleszczących cudnych... ale ogród nie z gumy. Muszę coś wykoncypować To brzozy Aniu?
Ogród w Holandii 13:17, 27 lut 2013

Do góry
Miało być cieplej, a jest zimno jak w psiarni! Ale roślinność niczym nie zrażona powoli acz nieustępliwie z ziemi wychodzi. Oto co znalazłam dziś:

barwinek, który przyszedł sam z siebie i kolonizuje mi przedogródek. Jeszcze nie wiem czy mu pozwolę, ale na razie wygląda uroczo

szafirki przetrzymały wszystkie mrozy i po dwumiesięcznej hibernacji są coraz bardziej niebiskie

tulipany wsadzone do doniczki z braku miejsca na rabatach, są już całkiem spore

a te tutaj wyrosły na kompoście. Widocznie jesienią wyrzuciłam jakieś resztki cebulek, któe ywdawąły mi się za małe na sadzenie, a one uznały, ze są w sam raz
W cieniu - zacieniona 13:13, 27 lut 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Piękne ptactwo! Te bieluśkie mewy, urocze! O łabądkach już nic nie powiem!
Dziękuję!
Haniu,na bulwarze utworzono na okres zimowy ptasią stołówkę ,wysypują tam nasionka.
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:11, 27 lut 2013

Do góry
Bogdzia mam trochę gęsto ale jest na to rada sekator lub przesadzenie na nowe miejsca(trawnik)

Gosia różowa i gwiaździsta przyjechały w 2004 ze starej działki , gwiaździstą 2 lata temu podciąłem na drzewko a różowa została przecięta na pół przez "niskolatającą" blachodachówkę sąsiada,
poprzednia wiosna była kiepska do kwitnienia i zawiązywania pąków -spodziewaj się na przyszły rok

Agata ta wisienka miała eksmisję za płot bo nie chciała kwitnąć po dwóch latach opamiętała się ale już tam zostanie bo dokupiłem okazyjnie dwie inne, jedną pendulowatą a drugą o bardziej pełnych kwiatach

ogród pod śniegiem to mglisty widoczek z wycieczki na Lodową Przełęcz - jest to najwyższa przełęcz tatrzańska dostępna szlakiem turystycznym 2376 m n.p.m. (Słowacja)

Schronisko Téryego (Terinka) 2015m n.p.m. najwyżej położone tatrzańskie schronisko czynne cały rok

przełęcz to te siodełko w tle

Lodowy Staw -najwyżej położony staw tatrzański.........kiedy nie było tych drągów szło się 3 kroki do góry 2 w dół -często odwrotnie

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:09, 27 lut 2013

Do góry
Jeszcze miesiąc z małym hakiem

Krowy, staw i my... 13:07, 27 lut 2013

Do góry
Tęskniąc za wiosną przypomniało mi się, że rok temu dostałam różę jerychońską, czyli kulkę suchego siana Wsadziłam ją do wody pierwszy raz. Zaraz po zamoczeniu wyglądała tak:

po godzinie:

A na drugi dzień czyli dziś wygląda tak:

Niestety ma dość dużo suchych brązowych gałązek, piszą żeby suche odciąć, tylko jak wszystkie suche wytnę to już nie wiele zostanie z tej róży Chyba jakiś kiepski okaz mi się trafił. Mąż mówi, żeby to wyrzucić, bo brzydkie i śmierdzi A ja wam muszę się przynać, że moim zdaniem to pachnie. Pachnie jak ziemia po ciepłym deszczu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies