Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 10:10, 02 paź 2011

Do góry
Każdy ciasto przywiezie i kwiatka, zmówimy się na takie same, co by plamy zrobić Nocowanie w stodole na sianie
Ogród w Tarnowie 10:09, 02 paź 2011

Do góry
marzena napisał(a)
Richie, gratuluję wysokiej lokaty w konkursie na najpiękniejszy ogród

Marzenko pisz tutaj zaraz bo my nic nie wiemy
Wichrowe wzgórze 10:06, 02 paź 2011

Do góry
Dziewczyny edytujcie swoje profile i wstawcie okolicę zamieszkania, rejon. Łatwiej będzie się spotkać
Wichrowe wzgórze 10:04, 02 paź 2011

Do góry
Monic napisał(a)

Monic co trzeba doradzić, cis ładny wypasiony, na stożek troszkę ma na dole za mało. Trzeba mu dokupić małych i obsadzić dokoła, żeby zrobić "szerokość na dole".

Ot, Danusiu, cenna uwaga. Brakuje mu dołu. Wprawdzie ma sporo młodych gałązek, które z czasem stworzyłyby szerszy dół, ale to by było może za 10 lat... Tak zrobię, jak mówisz. Dziękuję za radę Niestety, choć wiem, że to nie czas na takie zabiegi, ale nie mogłam się powstrzymać i ... przycięłam mu nieco wystajace pędy w górnej części. Teraz modlę się, zeby nie zechciał puszczać młode przyrosty. Bardzo źle zrobiłam, prawda?

Moniś, nie zrobiłaś źle. Ja dwa dni temu zrobiłam to samo, poucinałam cisowi pojedyncze "piórka"... nic mu nie będzie, a jak nawet wypuści i cosik przymarznie, to poucinasz wiosną.

Ten cis ma pokrój dość wyprostowany, gdyby gałązki miał ukośne można by było przygiąć do dołu i przymocować, wtedy bu uzupełnił dolne piętro.
Wichrowe wzgórze 10:00, 02 paź 2011

Do góry
Ja wiem, mam takie same: to "Golden Starlet"
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 09:56, 02 paź 2011

Do góry
Bogda napisał(a)

Bogda, jejku tak bym chciała żebyś miała cudny ogród.

Ja tyż

Zrób zlot w przyszłym roku i walniemy wspólnie jakąś robótkę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 09:55, 02 paź 2011

Do góry
Marku bardzo fajnie samemu rozmnaża się trzmielinę, zamiast kolorowych "Emerald'n Gold" czy "Sunspot" można dać "Coloratusa". Ona jest zielona, ale ślicznie się przebarwia na bordowo.
Bo chyba u Ciebie te pstrokate nie bardzo pasują?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 09:53, 02 paź 2011

Do góry
Joanka napisał(a)
Cudnie....

A liliput do jakiej wysokości dorasta?

Liliput jest dość gęsty i dużo więcej ma kwiatków na m2.
Wyrasta do około 30-40 cm

Wichrowe wzgórze 08:11, 02 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Monic co trzeba doradzić, cis ładny wypasiony, na stożek troszkę ma na dole za mało. Trzeba mu dokupić małych i obsadzić dokoła, żeby zrobić "szerokość na dole".

Ot, Danusiu, cenna uwaga. Brakuje mu dołu. Wprawdzie ma sporo młodych gałązek, które z czasem stworzyłyby szerszy dół, ale to by było może za 10 lat... Tak zrobię, jak mówisz. Dziękuję za radę Niestety, choć wiem, że to nie czas na takie zabiegi, ale nie mogłam się powstrzymać i ... przycięłam mu nieco wystajace pędy w górnej części. Teraz modlę się, zeby nie zechciał puszczać młode przyrosty. Bardzo źle zrobiłam, prawda?

W podzięce dedykuję Ci dzisiejsze fotki Eden Rose - jednej z moich ulubionych róż:

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:07, 01 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Ja tyż
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:58, 01 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Danusiu to zagęszczenie roślin w Twoim przecudnym ogrodzie to po porostu bajka Zastanawiam się czy na dużej powierzchni - jak u mnie, też to jest możliwe? Jak na razie to tylko pielenie nieustanne, choć są efekty tej pracy, ale też i roślinki malutkie, dookoła każdej sporo pustej przestrzeni i efekt mizerny Wiem trzeba poczekać i będzie lepiej. Ale jak napatrzę się na Twój cudowny ogród to i chęci więcej do pracy i pomysłów coraz więcej - dziękuję bardzo Szefowo.

Mareczku, pielenie to druga moja ulubiona robótka w ogrodzie po laniu wody , ale im gęściej tym mniej pielenia. W dużym ogrodzie trzeba nasadzić wielokrotnie więcej niż u mnie, a to się już zrobi kwota... a skąd taką wziąć?

Zdaję sobie sprawę, ale da się to też pokonać Otóż na mojej dużej skarpie tam gdzie hortensje dosadziłem już sporo roślin ze starego ogrodu przy domu rodzinnym. Pojawiły się na skarpie dąbrówki w dużej ilości aby stworzyć darń i nie pielić bez ustanku, dodatkowo hosty, które podzieliłem i mam sporo krzaczków i paprocie - więc bez żadnych kosztów jak do tej pory. Dodatkowo myślę, że co roku coś się da podzielić i rozmnożyć i będzie do nasadzeń.Owszem trzeba czasu ale cóż nie ma wyjścia trzeba czekać i będzie pięknie. Dąbrówki już się przyjęły - wszystkie to sukces, mam też posadzony rdest pośredni - szybko rośnie, a nawet teraz pięknie kwitnie on też będzie rozdzielany, aby pokrył jak największą powierzchnię
Ogródek Hanusi po zimie 21:48, 01 paź 2011

Do góry
Haniu grzyby nieważne, ważna Twoja obecność w lesie w tym lesie
Wichrowe wzgórze 21:44, 01 paź 2011

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:37, 01 paź 2011

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:34, 01 paź 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
a hortensja jaka różowawa

Tak, bo to jedyna Vanille Fraise, na próbę posadzona, trochę za różowa?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:33, 01 paź 2011

Do góry
MarekW napisał(a)
Danusiu to zagęszczenie roślin w Twoim przecudnym ogrodzie to po porostu bajka Zastanawiam się czy na dużej powierzchni - jak u mnie, też to jest możliwe? Jak na razie to tylko pielenie nieustanne, choć są efekty tej pracy, ale też i roślinki malutkie, dookoła każdej sporo pustej przestrzeni i efekt mizerny Wiem trzeba poczekać i będzie lepiej. Ale jak napatrzę się na Twój cudowny ogród to i chęci więcej do pracy i pomysłów coraz więcej - dziękuję bardzo Szefowo.

Mareczku, pielenie to druga moja ulubiona robótka w ogrodzie po laniu wody , ale im gęściej tym mniej pielenia. W dużym ogrodzie trzeba nasadzić wielokrotnie więcej niż u mnie, a to się już zrobi kwota... a skąd taką wziąć?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:31, 01 paź 2011

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Danusiu,czy na ostatnich zdjęciach masz werbenę Liliput?
A miód lubię gryczany!

Tak Haniu, to te ostatnie zakupy, nasiona będę zbierać bo ona wydaje mi się lepsza niż ta normalna wysoka
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:30, 01 paź 2011

Do góry
justi napisał(a)
Nie wiem dlaczego, ale z miodem u mnie dziwnie. Miód lubię, ale nie lubię jego naturalnego zapachu. Po prostu jem i nie wącham.

Nigdy nie wąchałam
Ogród amatora - proszę o pomoc 21:22, 01 paź 2011

Do góry

Ogród amatora - proszę o pomoc 21:22, 01 paź 2011

Do góry
Iwonka z Krzysiem zawitała dziś do mnie. Seria zdjęć w ogrodzie nie tylko bukszpanowym a tutaj także czuję się w obowiązku

No i jestem ciekawa szpadelka do kancików - z jakiego narzędzia został zrobiony.
Podoba mi się ten Twój Krzyś

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies