Niestety, nie wiem dokładnie, co to za odmiana. Jest prowadzony w kształcie kuli na pniu. Kupiłam go w marnym stanie za grosze, jako bezkształtny patyk. Wygląda teraz znacznie lepiej.
Marzenko - ot i moje marzenie... EM się napatrzył i stwierdził, że drzewa tak formowane świetnie wyglądają. Cieszy mnie to ogromnie. Na targach wynalazłam również osłony na korzenie - by rosły w dół, nie w szerz. To mi się bardzo przyda w rabacie podwyższonej
oglądałam dziś jakieś zdjęcia w komputerku i trafiłam na moje ulubione widoki, już się nie mogę doczekać takiej wiosennej odsłony
mam nadzieję, że nigdy nikt mi się tam nie wybuduje
Witaj Aga!
Zaglądam ponownie do Ciebie.Pogoda ma się coraz bardziej ku wiośnie, więc obawiam się, że będzie coraz mniej czasu na siedzenie przy kompie i pisanie. Właśnie znalazłam plik z pierwszymi zdjęciami z ogrodu, które robiłam. Wrzucam Ci kilka wiosennych kwiatków...
Zrobiłam wiele błędów z ich sadzeniem i teraz jak ich mam ok120 to muszę jesienią zrobic z nimi porządek , dobierz je grupami i kolorami jak i wysokoscia na tle czegos
Martuś krzewuszki mam posadzone różne z tyłu domu bo tam obsadziłam tak by miec jak najmniej pracy i podlewania bo nie mam za duzo czasu, tam tez ma moj M ma wedzarnik wczesniej na zdjeciu je pokazałam jak kwitna, bardzo je lubie bo nie przemarzaja a co do wrzosów to też mam do nich słabość i mam zrobione małe wrzosowisko przed domem ale dałam odpowiednia ziemie i jak sie im zapewni warunki jakie lubia to rosną ale są kwasolubne a jak mi dwa lata temu wymarzły wszystkie to teraz okrywam igliwiem i mają sie dobrze no i w kwietniu mocno je przycinam. Zegar można kupić w JYSK ale nie wiem czy są u was poszukam ci to ci przesle na pr. . A z mamą to dlużo by mówić( ale ma ful serwis a ten mó ogród to lekarstwo i moje sanatorium i terapia po tym wszystkim