Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

zbigniew_gazda 10:02, 25 mar 2013

Iwonko, Jolu u nas zima! Z soboty na niedzielę w nocy było minus 23 a tej nocy minus 16. Podstawiłem już niestety 2 beczki na wodę deszczówkę ( w życiu nie myślałem że nadejdą jeszcze takie mrozy). Beczki przymarzły do podłoża i są pełne wody. Codziennie siekierką robię przeręble aby nie popękały beczki- robi sie lód grubości 5 cm.

Dostałem na imieninki cyprysa Cupressus Goldcrest Wilma. Czy może ktoś ma jakieś doświadczenia? Wyczytałem ze to roślina pokojowa jest i tylko na taras a na zimę do piwnicy. No i czy można mu fryzurkę poprawić?

Anabell 11:12, 25 mar 2013

Tak Zbyszku ! można strzyc, i tak jak piszesz w czasie jak wystawia sie balkonowe można wynieść na ogród w osłonientym miejscu postawić, jesienią do domu wstawić.przy oknie.
Gabrysia_ 12:21, 25 mar 2013

Fajny prezent imieninowy
iwonaj 12:38, 25 mar 2013

Zbysiu jakie mrozy u ciebie, ja także co roku wystawiam beczki na wodę ale trochę póżniej bo do nich podłączony jest hydrofor i nie może już być mrozu. Prezent jest super ja też mam takiego cyprysa w zimie stoi przy oknie w sypialni a w lecie stoi przy wejściu do domu. Ten cyprys szybko rośnie, można a nawet trzeba go strzyc by był gęsty i lubi wilgotne podłoże zwłaszcza latem. Pozdrawiam
zbigniew_gazda 16:01, 25 mar 2013

Haniu, Gabrysiu, Iwonko dzięki za odwiedziny i informacje co do cyprysa. Dostanie nową doniczkę i pójdzie na schodki obok wejścia - ale to jak się ociepli. Jestem podłamany już zimą.
Gardenarium 08:01, 26 mar 2013

Zbyszku cyprysowi wielkoszyszkowemu możesz ciąć fryzurkę, przesadź go do większej donicy, bo ta "firmowa" ziemia jest strasznie lekka. Tnij go w dwie kulki Ja mam 4 stożki i czekają w garażu.

Instagram Ogrodowiska
zbigniew_gazda 08:19, 26 mar 2013

Gardenarium napisał(a)
Zbyszku cyprysowi wielkoszyszkowemu możesz ciąć fryzurkę, przesadź go do większej donicy, bo ta "firmowa" ziemia jest strasznie lekka. Tnij go w dwie kulki Ja mam 4 stożki i czekają w garażu.

Danusiu dziękuję bardzo. Dostanie nowiutką doniczkę i uzupełnienie ziemi tylko niech się ociepli. Mamy już z Krysią praktykę że roślinki kupione należy przesadzić, dosypać ziemi i ubić. Inaczej nic z tego nie będzie. Postaram się zrobić ładne kulki i niech rosną ku naszej uciesze. Pozdrawiam gorąco.
Kindzia 09:33, 26 mar 2013

Piękny prezent i jaki soczyście zielony!

Pozdrawiam serdecznie
Martek 10:58, 26 mar 2013

Jakie zakupy,jaka wiosna !!!

Zbyszku wiosny w sercu,zdrowia i wszelkich łask od Zmartwychwstałego Jezusa.
Tobie życzę i całej Rodzinie i Bliskim

Milka 15:57, 26 mar 2013

Zbysiu, piękny cyprysik mam takiego, ale pojedyncza kulka, cięłam jak bukszpan, aby fryz utrzymac; swój mam w donicy i do tego na zewnątrz, trzyma się dzielnie nic mu nie jest, a oto fotki
tu w sezonie i drugie foto, aktualne