Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Spotkanie Gardenia 2013 16:15, 24 lut 2013

Do góry
i takie cuda można było zobaczyć wyprawa na papieroska opłaciła się, bo kupiliśmy miód wrzosowy
a obok było fajne stoisko dla kotków i piesków i tam widziałam wspaniałe pojemniki mna karmę, bardzo estetyczne wg mnie zainteresowanym podam link

temat drobiu poruszaliśmy u Pszczółki...i były pię kne gołębie, niektóre naprawdę wyjatkowe

Ogród w budowie - nieustającej 16:09, 24 lut 2013

Do góry
Niby się topi ten śnieg, ale z powodu jego znacznej ilości, ogród dalej wygląda jakby spał głębokim zimowym snem, buro jest dzisiaj:

Kwitną jeszcze "walętynkowe" tulipany, piękne i głęboko ciemnoczerwone:

Wiosna jednak idzie, bo wyłazi mięta imbirowa, śliczna, delikatna, z żółtymi plamkami na listkach, jest już od paru lat w tej doniczce, bo z zimowaniem w gruncie jest słabo.

Moje pudło pełne nasion czeka na swój moment, jeszcze chwilę...

A na kalendarzu w tym tygodniu jest piwonia lekarska w odmianie, jakiej teraz już nie ma.

Pozdrawiam i lecę do Was.
Co z tym ogródeczkiem począć 16:06, 24 lut 2013

Do góry
...i ja się dołączam do gratulacji...pozdrawiam
Spotkanie Gardenia 2013 16:03, 24 lut 2013

Do góry
nauka bonsai
niektóre mnie bardzo zachwyciły, zwłaszcza pomponiki z kosodrzewiny

przedstawiciel z Holandii promował głogownik i wiem, ze chcę te roślinę; rośnie u Marzenki i żyje, choc do -15 wytrzymuje; pan zaproponował kupno u niego, a wyśle razem z towarem do Kulasa, czyz nie pięknie

kiścień tez piękny i w przyszłości zakupię, a posadzę pod domkiem letnim
Ogródek Hanusi po zimie 16:00, 24 lut 2013

Do góry
Haniu, kwiatki z Gardenii dla ciebie

Ogród w budowie - nieustającej 15:59, 24 lut 2013

Do góry
aldonaz napisał(a)
Przychodzę z rewizytą. Wcześniej już zaglądałam, nie zostawiając jednak śladu. Nie tylko piękny masz ogród, lecz także ciekawy styl życia. Zastanawiam się, czy pracujesz zawodowo – tyle rzeczy potrafisz ogarnąć? Jestem pełna podziwu. Z taką powierzchnią ogrodu masz pole do popisu. Mój ogród jest mały, ale i tak nie daję rady sama. Widzę, że mąż podziela Twoją pasję, a i syn pomaga jest więc łatwiej. Mojego za nic w świecie nie zaciągnęłabym do pracy w ogrodzie. Mówi, że to moja pasja, więc nie powinnam nikogo zmuszać do pomocy. Wiele się można u Ciebie nauczyć – tyle praktycznych porad, przepisów i ciekawostek. A szklarenka marzenie. Będę zaglądać częściej.
Pozdrawiam i załączam kamelię ze Szkocji.

Dziękuję za kamelię, są przepiękne, szkoda że pozostają u nas w sferze marzeń.
Nie wiem, czy mój styl życia jest ciekawy, elementem tego "stylu" są nasze rodzinne, choć nie tylko, podróże ogródkowe po Polsce i Europie. To w zamian za leżenie gdzieś na plaży, dalej mnie nie ciągnie. Oczywiście pracuję nie tylko "w domu i zagrodzie", chociaż nie miałabym nic przeciwko temu żeby być rentierem.
Przy pracy w ogrodzie bardzo ważne jest rodzinne wsparcie. Mój mąż był dzieckiem z miasta, na początku wydawało mu się, że można kopać szpadlem jedną ręką, drugą trzymając w kieszeni i wysłany po warzywa na grządki, nie był w stanie odróżnić pietruszki od marchwi, pora od cebuli, itd. Ale nigdy nie wzbraniał się przed pracą w ogrodzie, mimo że nie jest to wcale jego największa pasja, ma całkiem inną.
Może i Twój mąż da się skusić, ale to chyba powinny być na początek "męskie" prace - kopanie, koszenie trawnika, a nie plewienie rabatek czy grządek. Czyli wszystko to, czego słaba, "taka mala" kobieta przecież sama nie zrobi. I jeszcze jedno - chłopców trzeba nieustannie chwalić.

Ogród w Alei Lipowej... 15:57, 24 lut 2013

Do góry
justi napisał(a)
I udało mi się kupić kulę

zdjęcie jej trudno zrobić

trzeba będzie polatać i znaleźć jej odpowiednie miejsce wśród zieleniny, ale na razie śnieg i zimno brrr
...... chociaż wiosna idzie dużymi krokami......pączki magnolii nie przemarzły, może zakwitnie

Piękna kula tez na taka poluję! Pozdrawiam M
Marzy mi się Siedlisko.... 15:56, 24 lut 2013

Do góry
A tu akwarium zrobione z różnego rodzaju tiulów, wstążek itp.

I oczywiście mnóstwo zdjęć w wątku spotkaniowym robionych przez innych.
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:55, 24 lut 2013

Do góry
Aniu i dla ciebie
Spotkanie Gardenia 2013 15:53, 24 lut 2013

Do góry
pan promujący ciemierniki, widać, że zadowolony

pomysł godny uwagi do małych ogrodów
Marzy mi się Siedlisko.... 15:52, 24 lut 2013

Do góry
Wczorajszy dzień spędziłam na Gardenii z Dianą i Aną, fajnie było zobaczyć się na żywo z tyloma osobami. Pozdrawiam wszystkich.
Nie można było oczywiście przegapić zdjęcia z Mają

I kilka inspiracji wielkanocnych

Rododendronowy ogród II. 15:52, 24 lut 2013

Do góry
Bożenko, dla ciebie pachnąca wiosna z Gardenii

Blaski i cienie nowego życia 15:49, 24 lut 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Ja też wpadłam się przywitać miłego i słonecznego czekania na wiosenkę

Dziękuję Aniu za słońce

margi napisał(a)
Ula jestem z rewizytą Wy kawał roboty zrobiliście będę zaglądać

Zapraszam od teraz ja jak żółw w ogrodzie działam, ale do przodu

asc napisał(a)
Ula, odnośnie wpisu u mnie..
Krokusy rosną takimi kępkami, bo z jednej cebulki jest najczęściej więcej kwiatów, a potem te cebulki się mnożą i tak sobie przybywa Sadzę kępkami, bo pomiędzy krokusami są tulipany

Dzięki za inspirację. Na jesień wiem gdzie posadzę krokuski

danuta_szwajcer napisał(a)
Przesyłam bukiet z pozdrowieniami zapewne u Ciebie tak jak i u mnie ponuro,pochmurno i sypie?

Wspaniały Danusiu bukiet -takie sobie zamarzyłam latem na parapetach zewnętrznych

Bogdzia napisał(a)

Sadziłam te tulipany wiele razy i zawsze mi wymarzły. Sposób na sadzenie super.
Pozdrawiam Ula.

Bogdziu, Ania dała mi niesamowitą inspirację. Ale będzie jazda za rok

EPODLAS napisał(a)
Ula, dzisiaj zauważyłam że zmieniłaś avatarek. Ale dokładnie nie wiem kiedy. Czekam za pierwszymi krokusami. Nie mam ich bardzo dużo, ale mam. Koniecznie muszę dosadzić w tym roku. Mają takie ładne, czyste kolory.

Bożenko, zmieniłam bo Irenka chciała widzieć moją odmianę po zabiegach fryzjerskich i tym sposobem mam fotkę. Ale na wiosnę będę musiała o czymś innym pomyśleć
A krokuski są fantastyczne, sadź każdego roku po trochę. Ja na przyszłą jesień się też szykuję

sylllwia napisał(a)
U mnie w ubiegłym roku pierwsze krokusy były ok. 17 marca, czyli już niedługo takie słoneczka będą w trawniku

Piękne Sylwio te Twoje żółciutkie, takie też będę sadzić.

Jeszcze buszujesz w poszukiwaniu inspiracji ? A tu Sylwia takie piękne krokusiki wrzuciła

Podoba mi się pomysł zapisywania chciejstw, potem wiesz czego szukać

Polecam warto, bo dziewczyny zasypują wspaniałościami tylko nie wiadomo jak to potem odnaleźć

Kindzia napisał(a)
Ula ma super cechę, z tym zapisywaniem. Na dodatek pamięta gdzie zapisała!
U mnie krokusy pod śniegiem, ale wiem, że są listki, już je widziałam

Kindziu, ale poszłaś po bandzie. Cieszę się jak mogę coś dla kogoś odnaleźć, mimo że zapisuję dla siebie Wiesz....mam głowę pełną pomysłów....tylko kieszeń nie nadążaha,ha.
Ale trzeba się uczyć cierpliwości..jak się chce być ogrodnikiem
Resztę doczytasz u siebie. I mam nadzieję że wiosną znajdę chwilkę aby wpaść do Twojej pszczyńskiej rezydencji muszę tylko najpierw auto kupić

Dziewczyny, zasypałyście mnie wpisami i M. musiałam od kompa odciągnąć żeby na nie odpowiedzieć
Pozdrawiam niedzielnie. I obiecuję wpaść do Was
Spotkanie Gardenia 2013 15:44, 24 lut 2013

Do góry

ładne rośliny, niestety nie zimują

Ogród w budowie - nieustającej 15:36, 24 lut 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Gabrysiu, mimo dbania, coś mi schnie ten jaśmin, co robić?

Pszczelarnia napisał(a)
I mnie też. A tak pięknie pachnie.

Moje miłe, ten nasz jaśmin musi mieć dużo światła i chłód, który powoduje że wokół rośliny jest większa wilgotność powietrza. W pomieszczeniach gdzie żyjemy na co dzień, trudno o takie warunki o tej porze roku. Podlewamy tylko letnią, przegotowaną wodą, nie dopuszczamy do przeschnięcia. Musimy udawać przed jaśminem, że jesteśmy na południu Europy.
Mój w szklarence widać daje się oszukać, ma się bardzo dobrze i zawiązał po kwitnieniu małe, owalne intensywnie zielone owocki, zrobiłam im zdjęcie, ale zaraz je obetnę, żeby się nie wysilał na nasiona.

Witam na progu wiosny :) 15:28, 24 lut 2013

Do góry
Bardzo dziękuję wszystkim za powitanie Zdjęcia się pojawią jak przyjdzie wiosna bo muszę je zrobić
Znalazłam jeszcze dwa jesienne z tyłu domu więc dorzucam

e
Spotkanie Gardenia 2013 15:27, 24 lut 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
[

Cudny
Spotkanie Gardenia 2013 15:22, 24 lut 2013

Do góry

Iwony ogród marzeń 15:21, 24 lut 2013

Do góry

Juz nie moge sie doczekac wiosenki
Iwony ogród marzeń 15:07, 24 lut 2013

Do góry
moj zasniezony ogród

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies