Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Urszulla 16:33, 10 mar 2013

Bogdziu...to ja jestem zdziwiona, że u nas bez śniegu przy tych opadach które pokazałaś. Za to nad ranem padał deszcz i musiał być potem przymrozek , bo szyby samochodu miałam w skorupie lodu
dobrze że hortensję ogrodową dałam do donicy do domu

ale jeszcze tydzień -wytrzymamy
Bogdzia 17:25, 10 mar 2013

irena_milek napisał(a)

śniłaś mi się dzisiaj

Dobrze czy źle???
Bogdzia 17:29, 10 mar 2013

Urszulla napisał(a)
Bogdziu...to ja jestem zdziwiona, że u nas bez śniegu przy tych opadach które pokazałaś. Za to nad ranem padał deszcz i musiał być potem przymrozek , bo szyby samochodu miałam w skorupie lodu
dobrze że hortensję ogrodową dałam do donicy do domu

ale jeszcze tydzień -wytrzymamy

Kilka osób pokazywało pokryte lodem rosliny ale podobno to roślinom nie szkodzi bo niektórzy mieli już tzk wcześniej.Hortensja delikatna to faktycznie dobrze że ją schowałas.U mnie nic nie topnieje, ciągle zima. Pozdrówka.
Bogdzia 17:30, 10 mar 2013

Krys napisał(a)
Oj rzeczywiście Bożenko duzo więcej u Ciebie śniegu,ale już zapowiadają na plusie ,u mnie zaczyna topnieć w dzień

U mnie nie topnieje , temperatura dochodziła do zera ale nie doszła.Pozdrawiam Krysiu.
Bogdzia 17:35, 10 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Ale zima piękna u Ciebie, żeby tylko ten snieg nic nie połamał a u nas deszcz tylko

Snieg jest najcięższy gdy zaczyna topniec wtedy go postrącam z krzaków a dokąd zimno niech będzie.Deszcz lepszy od śniegu ale gdy nie ma mrozu a nie wiadomo jak bedzie . W nocy było -3 więc nie tak źle ale jednak gdyby śniegu nie było to cebulowe z pączkami by mi pomarzły bo co noc tak jest.Pozdrawiam Danusiu.
Bogdzia 17:38, 10 mar 2013

bociek napisał(a)
Bozenko, ale u Cieboie dosypalo solidnie Roslinki bezpieczne pod pierzynka, moga jeszcze strzelic sobie drzemke. To juz nie potrwa dlugo

A ja sobie razem z nimi robie drzemki bo nie mam nic do roboty albo udaję ze nie widzę ze jest coś do zrobienia.Na mnie też ta pogoda śpiąco oddziaływuje albo jest ciemno gdy pada śnieg albo śnieg razi tak w oczy ze trzeba się położyc żeby odpoczęły bo bolą.
Bogdzia 17:40, 10 mar 2013

hanka_andrus napisał(a)
Ja obstawiałabym gawrona!

Nie wiem Haniu ,mnie jakoś na kuraka wygląda, ale nigdy się sladom ptaków nie przyglądałam więc nie wiem.
Bogdzia 17:45, 10 mar 2013

dajana napisał(a)

Dajanko no fajnie jak potwierdzasz że to bazant. Co do ludzi to ja myslę e to kwestia czasu i zaczną karmic , może nie w tym roku bo wiosna blisko a to jednak trzeba karmnik przygotowac ale pozazdroszczą Ci tych ptaków i też będą karmic.A że częśc zdjęc Ci nie wychodzi to się nie martw, ja też sporo wyrzucam , różnie to z nimi bywa , nie zawsze sie uda.
danuta_szwajcer 18:02, 10 mar 2013

u mnie od lat są bażanty i pięknie się nawołują a brak sniegu tez mnie martwi bo jak przyjdzie mróz to szkod niezle narobi
Bogdzia 18:06, 10 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
u mnie od lat są bażanty i pięknie się nawołują a brak sniegu tez mnie martwi bo jak przyjdzie mróz to szkod niezle narobi

Też lubie te nawoływania. Śniegiem sie nie martw w końcu jesteś na ciepłym południu to może mrozu nie będzie , tego Ci życzę.