Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Igiełkowy ogródeczek 20:13, 16 sty 2013

Do góry
Gosieńko ja już kończę z netem, bo obowiązki domowe wzywają
ale już teraz GRATULUJĘ pierwszej 100!!!

Gosiu tempo masz takie niesamowite, że ani się obejrzymy a będziemy świętować 5setkę i tego Ci życzę
Mój prezencik dla Ciebie:
Ogródek Janiny 20:05, 16 sty 2013

Do góry
Janina napisał(a)

No bałwan wypasiony, a wnusi lody smakowały?

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:59, 16 sty 2013

Do góry
parę zdjęć zrobionych miedzy 15-20.09 - tego wątku jeszcze nie było
na początek coś typowo jesiennego

anabelki to już norma

Ogród Dominiki 19:58, 16 sty 2013

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)

Dzisiejszy wieczór...

ja tesknie za wiosna.... ale cudna tak zima u Ciebie))))))))))))))

cudownie !!! pozdrawiam
ogrodoweimpresjejolki 19:50, 16 sty 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Dzisiaj coś dla miłośników lilii

Jolu, nie mogłę się powstrzymać ! Muszę, to pokazać. Tylko proszę nie bij !

Ogród Leny. 19:39, 16 sty 2013

Do góry
Lena napisał(a)
Agnieszko mam i polecam Lirope .
To na zdjeciu jest z 1 września

Specjalnie dla Ciebie poszłam zobaczyć jak wyglądają teraz i są cudne - zielone ,sztywne listki - jutro zrobię zdjęcie.
Ja wiosną podzieliłam tą kępę i ładnie sią przyjeła.
Zdecydowanie polecam .Co do miejsca to widzę że są różne zalecenia.Moje rosną większą część dnia w słońcu - do południa cień, a po południu słońce.
Idę kuknąć do Ciebie

Lenko - wyglądają prześlicznie. Moja rabata frontowa jest od północnej strony domu. Cień jest w większości dnia, ale w lecie rano i po południu/wieczór jest słonecznie. Wyczytałam, że nadają się przede wszystkim do cienia i półcienia ale radzą sobie dobrze również na słoneczku... Chyba spróbuję. Dziekuję za odpowiedź i czekam na foteczki - jeśli dasz radę - bo to nie musi być od razu
Rododendronowy ogród II. 19:38, 16 sty 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Bozenko, pszenica wysypana, tylko na razie noc wygania, noc przygania, wiec nie wiem, czy byly.
Tymczasem pozdrawiam serdecznie i zostawiam troche koloru, bo ostatnio bialo czarno za oknem

Kasiu jak przychodziły to może i znów przyjdą i tym razem by się najadły. Mam nadzieję ze przyjda i docenią Twoje starania.Dzięki za kwiatka bo koloru faktycznie brakuje.
Rododendronowy ogród II. 19:34, 16 sty 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
No, Bogdziu...już lepiej z Twoim zdrowiem Ja tam grubodzioba nie widzę A staram się

Trochę lepiej Kasiu ale dobrze całkiem nie będzie.Muszę bardziej oczy oszczędzac. Grubodziób w kółeczku.

Gdzieś na końcu świata... 19:25, 16 sty 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Nie mam fotki jak kwitła ale obiecuję ,że w tym roku wykonam piekne fotografie ogrodu w Kodniu

Cudnie wygląda,jak rzeka.
Rododendronowy ogród II. 19:17, 16 sty 2013

Do góry
Bozenko, pszenica wysypana, tylko na razie noc wygania, noc przygania, wiec nie wiem, czy byly.
Tymczasem pozdrawiam serdecznie i zostawiam troche koloru, bo ostatnio bialo czarno za oknem

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:14, 16 sty 2013

Do góry
Zima na działce

tu gdzie siatka (front działki) planuję mur z cegły

Karmnik mojego dziecka

Igiełkowy ogródeczek 19:11, 16 sty 2013

Do góry
Jak szyneczka???

Juz gratuluje seteczki w ekspresowym tempie, bo moge nie zdazyc na czas

Spelnienia wszystkich zamierzen i planow nie tylko ogrodowych

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:06, 16 sty 2013

Do góry
Co by Wam tu dzisiaj napisać w ten zimowy wieczór, żeby nie było że zaniedbuję wątek ........

Będzie odświeżenie tematu naszej "palmowej" sosny teraz przyprószonej śniegiem

Były dwie, ale drugą trzeba było niestety wyciąć, bo wchodziła w planowany obrys domu i mus było to zrobić przed kopaniem fundamentów, bo teraz to byłoby już mało realne do wykonania, chyba że przez specjalną ekipę świadczącą usługi pielęgnacji drzew, w tym metodą alpinistyczną - na szczęście znam taką firmę, ale nie trzeba było jej angażować, bo zadanie wykonał osobiście mój M., który wie jak się to robi.
O takie były i ta bardziej z przodu (wycięta) zagłuszyła tą drugą, co się okazało po wycięciu, jak ukazał się niemal łysy pień. suche gałęzie zostały usunięte i mamy teraz palmę

tutaj widać sosny a za nimi narożnik, który przeszedł dzięki Ogrodowisku niezwykłe przeobrażenie w Roku Pańskim 2012

Oczywiście dostaliśmy z Ochrony Środowiska zgodę na wycinkę. Dostałam wczoraj wezwanie do złożenia raportu na temat realizacji na posesji ( ) nasadzeń rekompensacyjnych z podaniem gatunku w celu dokonania odbioru przez wydział. Miało to być drzewo ozdobne, sadzonka I klasy o obw. pnia min. 8 cm na wysokości 100 cm...
Dzisiaj złożyłam pismo i napisałam, że zrealizowałam:świerk serbski (picea omorika) – sztuk 11 oraz żywotnik zachodni Szmaragd (Thuja occidentalis) – sztuk ponad 20 (przyp. posadziłam o wiele więcej,bo ponad 40, ale nie liczyłam dokładnie )) oraz załączyłam foty ww narożnika i kawałek thuji dla przykładu

O Nigrze nie pisałam, bo nie wiadomo czy po zimie jej nie trafi bo to jej pierwsza zima u nas i jest wystawiona póki co na mocne i zimne wiatry...

Mam nadzieję, że przejdę pozytywnie odbiór ).....
Ogród niby nowoczesny ale... 19:05, 16 sty 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

Madzia przed momentem znalazłam.Może się przyda

Tak poleca Gabriela ( ogród w budowie nieustającej).
"Ja nie mam folii, tylko na spodzie jest siatka i włóknina na nornice, polecam ten sposób, jak nie chcemy dzielić się marchewką ze zwierzątkami.
Mój warzywnik jest zaimpregnowany zwykłym Drewnochronem, w środku tylko od góry. Do 10 lat na pewno wytrzyma, poza tym co jakiś czas trzeba wymienić ziemię w skrzyni, więc nie będzie kłopotu żeby wymienić całe ustrojstwo.
Tak to wyglądało po założeniu."

Znalazłam też coś takiego na forum i jest całkiem fajne:

O wielka TY!!!! ja już widziałam na forum te skrzynie i mi wsiąkły...zapomniałam gdzie!
No właśnie cos takiego chcę tylko moje będą na biało na zewnątrz pomalowane...
Te kolejne też są fajne...dzieki Co dwie głowy to nie jedna

No to gdzie ja mam takowe u siebie pomieścić .... hmmm chyba muszę sąsiada z ogrodzeniem przesunąć .....
Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:39, 16 sty 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Bociuś, cudnie jest spotykać Cię w różnych wątkach (i czytać).

W dowód wdzięczności podrzucam dla towarzystwa

Tessi, aj laf ju, Ty wiesz, ze tak

O wuj Roman z ciocia Zdzisia i Albercikiem. Dawno juz ich nie widzialam
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:32, 16 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)
Te maloty co widać to wyrosły z nasion..... i z rozpędu to wypielę, bo wysiewa się dość mocno.... i jak widać kępa przyrosła na grubości....

Z tego co pokazałaś to pięknie się rozrastają a mnie w tamtym roku przysłali maleńkie cebulki i częśc wogóle nie wyrosła a kilka miało wysokośc 20cm. na zimę wykopałam bo i tego mi żal żeby zmarzło. jak w tym roku przyślą mi zmnów takie same to chyba do Ciebie po nasionka się udam.
Gdzieś na końcu świata... 18:28, 16 sty 2013

Do góry
Nie mam fotki jak kwitła ale obiecuję ,że w tym roku wykonam piekne fotografie ogrodu w Kodniu

Tu odpoczywam 18:15, 16 sty 2013

Do góry
Wstawię kolejne zdjęcie tegoż, omawianego rododendrona w celu łatwiejszej identyfikacji

on nie jest z tych dużych
Ogródek Hanusi po zimie 18:10, 16 sty 2013

Do góry
witaj Haniu
duuuuużo zdrówka dla Ciebie
zbieraj siły...w końcu wiosna idzie.....
dla Ciebie
Wszystko o czym ... Marzysz 18:10, 16 sty 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)

Cała Polska szczęśliwa z powodu białej i niezbyt mroźnej zimy Tak trzymać !

Najbardziej szczęsliwe dzieciaki, bo u nas od jutra ferie... i nasze psy Co one wyprawiają na śniegu

po co sikorkom tyle słoniny?

wariatów dwóch

a kuku...

No no "zimowi pomocnicy w akcji"
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies