Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:26, 03 mar 2013

Do góry
Zakończyły się huczne obchody mojego tysiącstronia!
Czas brać się za pracę w kolejnym sezonie.
Dzięki wsparciu ogrodowiskowego forum
Hanusia nie straciła przez zimę zdrowia i humoru.

Ktoś miodek podesłał, a ktoś inny kwiatki,
wnet się mi ukwiecą za miastem rabatki.
Zapraszam więc wszystkich, kto ma dziś chęć taką.
Otwieram furtkę zwierzętom, ludziom, ptakom!

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:18, 03 mar 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Moje admirałki jeszcze takie malutkie, przynajmniej mogę sobie popatrzeć u Ciebie jakie będą

Obok admirałka rośnie żurawka, i wysokość ich jest jednakowa

Rabaty podwyższone 09:17, 03 mar 2013

Do góry
MartaN napisał(a)
Tak, układam zielonym do dołu dziękuję za informację. Mam jeszcze jedno pytanie. Rozdrabniasz ją ? czy kładziesz plastrami?

Nie rozdrabniam, układam plastrami formując pryzmę w żądanym kształcie.
Na koniec zlewam wodą i sypię ziemię, aż do uzyskania żądanej wysokości.
Zanim korzenie sadzonych roślin rozrosną się na tyle, by siegnąc głębiej, darń zamieni się w żyzną ziemię, z której będą mogły skorzystać
Na zdjęciu (u mojej klientki) widać pryzmę zerwanej darni ułożoną pod budowę skarpy, .

Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:15, 03 mar 2013

Do góry
halina_zawitkowska napisał(a)

Moje krzaczory a były takie malutkie. Pozdrawiam

Rosną, rosną, tylko nam się wydaje, że nie.
Pozdrawiam wiosennie.
Liliowo i kolorowo:) 09:12, 03 mar 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
No więc liliowo i kolorowo)

Danusiu liliowo,kolorowo i cyniowo-po prostu pięknie !

Danusiu powiedz mi jak CI się uchował taki kawał pustego miejsca ! jestem w szoku,nie spodziewalam się tego po Tobie!
Jeśli chodzi o projekt,to ja nie zabardzo-ale takie moje wzmianki:
-rododendrony kupuje większe okazy-wtedy mi się pięknie mają .(małych nie umiałam wychować)
-polecam azalie białą-Persil,różową-Raimunde,pomarańczową-Gibraltar-pomimo częstego mojego zaniedbywania nic sobie z tego nie robiły.

A na koniec o tym najpiękniejszym,najcudowniejszym Twoim kwiatuszku-jakby się chciało jego wycałować,przytulić-oj jak ja Ci zazdroszczę-zrób to też ode mnie !
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:09, 03 mar 2013

Do góry
Klosz - pierwszy i jedyny na razie:

Skrzynia:

W cieniu - zacieniona 08:59, 03 mar 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Zagladam i pozdrawiam
Przesyłam powrotne pozdrowienia...u mnie zapowiada się słoneczna ale i wietrzna niedziela.
Rozmnażanie hortensji 08:56, 03 mar 2013

Do góry
Moje patyczki, cięte na początku lutego

"Baśniowy" Ogród 08:52, 03 mar 2013

Do góry
Aniu jednym słowem w ogrodzie się nie nudzisz- zmiany wskazane , chociaż nie wiem, czy już może być ładniej u Ciebie, bo masz na prawdę cudnie, ze zgraną ekipą na pewno dacie radę przenieść szklarnie. A co będziesz młodzić z przedogródkiem, z tego co pamiętam tam masz już dosyć dojrzałe roślinki, nie boisz się ich przesadzać?

Gosia wczoraj też mieliśmy słoneczko, ale było bardzo chłodno, zimne powietrze i ochydny wiatr w ogrodzie nic nie zrobiłam, w domu poprzesadzałam parę kwiatków i znalazłam intruza w storczyku,ochydztwo, popsikałam specyfikiem zobaczymy co z tego wyniknie:

Reniu ja też się nie mogę doczekać kiedy" ruszymy z robotą" zapewne ruch na świeżym powietrzu, dotlenienie mózgu lepiej wpłynie na wysypianie się a avatarek heh normalny
Ogród w skali mikro :) 08:47, 03 mar 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Stelaź w zasadzie jest już gotowy .. Nawet Adam Słodowy by się mnie dziś nie powstydził .. .. Osądzcie sami :

Oj jak dobrze że Cie odwiedziłam - też mam wiąza i myślę o podobnym rozwiązaniu.
Ale czy nie za "wiotki" jest ten stelaż?
Czy pryskasz swego wiąza na choroby?
Ja traktuję Promanalem

Pozdrawiam
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:44, 03 mar 2013

Do góry
[img size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/30/308521/original.JPG[/img

Moje krzaczory a były takie malutkie.Pozdrawiam
W cieniu - zacieniona 08:43, 03 mar 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Śnegu sporo, ale masz, Bogusiu, pewnosć, ze rośliny nie zmarzły i w dobrej kondycji zimę przetrwały
W przyszłym tygodniu z pewnością ocieplenie do Ciebie dotrze
Basiu...czekam...też chcę trochę ciepełka!!!
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:42, 03 mar 2013

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:41, 03 mar 2013

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:40, 03 mar 2013

Do góry
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 08:30, 03 mar 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Martusia pozdrawiam wiosennie. Mokro u nas - nic jeszcze takiego nie robiłam, ale sekatorek jak i Ewa w łapce miałam i aparat i szczęście na gębusi Sąsiad za mną wołał, że "oj chyba cię już strasznie siedzenie swędzi" aby lecieć do ogrodu A co u Ciebie?
Psinka przesłodka - ale fajnie "pozuje"

Aniu,to szczęście na gębusi najważniejsze,a siedzenie swędzi oj swędzi-ileż można siedzieć !,ale już zaczątki są A u mnie teraz-dom,praca i wschody-wzeszły mi pierwsze posiane kwiatuszki
A u Ciebie widzę już śliczne kwitnące-ale to radocha !
A nasze psiunie są kochane
Boćkowe perypetie ogrodkowe 08:27, 03 mar 2013

Do góry
A tak sie bawily zima sikorki Nie moge uprzatnac, bo zmarzniete jeszcze, ale mysle, ze nawet jak uprzatne to ten zakatek bedzie wymagal szczegolnej uwagi wiosna i latem I co z tego, cala zime mielismy radoche obserwujac ptaki, ktore tu przylatywaly. Mam nadzieje, ze dzieki dokarmianiu nie bedzie w tym roku problemu z robactwem - sikorki licze na Was

Jeszcze rzut okiem na kolejowa I wniosek - zegnam sie z klosowka Sfilcowala sie i podgniwa, wole lyse placki niz takie atrakcje - tutaj bedzie zmiana - jeszcze nie wiem co wsadze w jej miejsce, ale decyzja podjeta. Danusia miala jednak nosa. Co z tego, ze jest mieciutka i swieci Trudno...

I ostatnie foteczki - tulipki

Boćkowe perypetie ogrodkowe 08:20, 03 mar 2013

Do góry
Rabata kolo ula, horti przyciete, miskanty i kosacce sciete, tutaj pozostaje tylko drobna kosmetyka, grabienie, rownanie, kanciki

hortensjowy paczulek mini mini

ogolny oglad

I proso, to bylo pod suchym

Boćkowe perypetie ogrodkowe 08:16, 03 mar 2013

Do góry
Nazwy tej trawki nie moge sobie przypomniec, ale ona tez juz zaczela wypuszczac mlodziaczki - tuz obok chwast, ma sie wspaniale

krokusiki i hiacynty (nawet nie pamietam, ze je posadzilam kilka lat temu )

Turzyca palmowa ruszyla

Ogródek Hanusi po zimie 08:13, 03 mar 2013

Do góry
Haniu witam w niedzielny poranek,bardzo jestem ciekawa co zastalaś wczoraj na działce?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies