Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

Gosiniak 19:46, 02 mar 2013

Piękne lilie,
cieszę się że słonko doszło, ja miałam cudowny dzień, bo u mnie też było
pozdrawiam
danuta_szwajcer 20:07, 02 mar 2013

Zdjecie tylko takie miałam z najpiekniejszym kwiatuszkiem) wnusia wiec pokazuje moj teren pod sosnami do zagospodarowania jutro zrobie z innej perspektywy to pokaze.
Pytanie mialam do Bozenki czy posadzic rododenrony czy azalie czy moze cos innego ale moze i wy mi pomozecie by zagospodarowac tą przestrzen po przycieniu uschnietych sosen od dolu
Bogdzia 20:19, 02 mar 2013

Ponieważ teren rzeczywiście jest otwarty to lepiej sobie poradzą azalie ale one wolniej rosną szczególnie na początku więc musisz sie uzbroic w cierpliwosc.A gdybyś wolała rh to najpierw bym posadziła jakies krzaki które bedą je chronic i dopiero rh.To mogą byc jaśminy, tawuły , igaste , co tam lubisz.
danuta_szwajcer 20:27, 02 mar 2013

Dzieki Bożenko, bo bije sie z myslami cała zimę a wole to dobrze przemyslec niz potem cierpiec jak mi nie bedzie roslo czy znowu wymarznie
Ewa4 23:36, 02 mar 2013

Lilia super .pozdrawiam
anna_g 23:50, 02 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)

no na tym mszyc nie ma a czym wiecej sie go przytne tym wiecej kwitnie

Cudny
Danusiu - jak i kiedy tniesz wiciokrzewy??? To już pora? jak wysoko?? Ja to z cięciem dopiero zaczynam i ciągle mam stracha że zniszczę... Mam dwa wiciokrzewy, takie trochę niemowlaczki bo dopiero od zeszłego roku - z sadzonki od sąsiadki. ale badylki już im długie wyrosły. W zeszłym roku wycięłam słabe badylki i zostawiłam takie mocne. Poradź Danusiu co teraz? No i niestety mszyce je kochają miłością "dozgonną"
Anabell 00:49, 03 mar 2013

Danusiu ! to co do tej pory widziałam to cały ogród masz zaplanowany wszędzie dużo i pięknie , a tu pokazujesz duży teren wolny. To nie sąsiada. hi hi hi.

dobra podpowiedź Bożenki, azalie też cudnie. Przy siatce przydałyby się krzewy do osłony. a może świerk omornika toleruje cień i na strzyżony do wysokości siatki . cisy za długo rosną.
Marta7 09:12, 03 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
No więc liliowo i kolorowo)

Danusiu liliowo,kolorowo i cyniowo-po prostu pięknie !

Danusiu powiedz mi jak CI się uchował taki kawał pustego miejsca ! jestem w szoku,nie spodziewalam się tego po Tobie!
Jeśli chodzi o projekt,to ja nie zabardzo-ale takie moje wzmianki:
-rododendrony kupuje większe okazy-wtedy mi się pięknie mają .(małych nie umiałam wychować)
-polecam azalie białą-Persil,różową-Raimunde,pomarańczową-Gibraltar-pomimo częstego mojego zaniedbywania nic sobie z tego nie robiły.

A na koniec o tym najpiękniejszym,najcudowniejszym Twoim kwiatuszku-jakby się chciało jego wycałować,przytulić-oj jak ja Ci zazdroszczę-zrób to też ode mnie !
danuta_szwajcer 09:37, 03 mar 2013

anna_g napisał(a)

Cudny
Danusiu - jak i kiedy tniesz wiciokrzewy??? To już pora? jak wysoko?? Ja to z cięciem dopiero zaczynam i ciągle mam stracha że zniszczę... Mam dwa wiciokrzewy, takie trochę niemowlaczki bo dopiero od zeszłego roku - z sadzonki od sąsiadki. ale badylki już im długie wyrosły. W zeszłym roku wycięłam słabe badylki i zostawiłam takie mocne. Poradź Danusiu co teraz? No i niestety mszyce je kochają miłością "dozgonną" [/quote
Aniu ten wiciokrzew na zdjeciu jak już pisałam to nie jest pnacze wiec tne go jak krzew i to dosyc silnie ale latem nie wiosna bo on bardzo wczesnie kwitnie a dwa inne co mam to wycinam uschniete,wymarzniete i nie mam wiekszego doswiadczenia.Ale jak piszesz to mysle, ze dobrze zrobilas i chyba juz nie trzeba ciąc.
danuta_szwajcer 09:45, 03 mar 2013

Anabell napisał(a)
Danusiu ! to co do tej pory widziałam to cały ogród masz zaplanowany wszędzie dużo i pięknie , a tu pokazujesz duży teren wolny. To nie sąsiada. hi hi hi.

dobra podpowiedź Bożenki, azalie też cudnie. Przy siatce przydałyby się krzewy do osłony. a może świerk omornika toleruje cień i na strzyżony do wysokości siatki . cisy za długo rosną.

Haniu tam byl posadzony caly rzad sosen to z tylu domu jest a w zasadzie z boku waskiej dosyc dzialki. Sosny po wielu latach od dolu zrobily sie brzydkie jak to sosny wiec musialam to od dolu powycinac a w sasiednich dzialkach nic nie rosnie i zrobila sie taka przestrzen.