Zdjecie tylko takie miałam z najpiekniejszym kwiatuszkiem) wnusia wiec pokazuje moj teren pod sosnami do zagospodarowania jutro zrobie z innej perspektywy to pokaze.
Pytanie mialam do Bozenki czy posadzic rododenrony czy azalie czy moze cos innego ale moze i wy mi pomozecie by zagospodarowac tą przestrzen po przycieniu uschnietych sosen od dolu
Ponieważ teren rzeczywiście jest otwarty to lepiej sobie poradzą azalie ale one wolniej rosną szczególnie na początku więc musisz sie uzbroic w cierpliwosc.A gdybyś wolała rh to najpierw bym posadziła jakies krzaki które bedą je chronic i dopiero rh.To mogą byc jaśminy, tawuły , igaste , co tam lubisz.
Cudny
Danusiu - jak i kiedy tniesz wiciokrzewy??? To już pora? jak wysoko?? Ja to z cięciem dopiero zaczynam i ciągle mam stracha że zniszczę... Mam dwa wiciokrzewy, takie trochę niemowlaczki bo dopiero od zeszłego roku - z sadzonki od sąsiadki. ale badylki już im długie wyrosły. W zeszłym roku wycięłam słabe badylki i zostawiłam takie mocne. Poradź Danusiu co teraz? No i niestety mszyce je kochają miłością "dozgonną"
Danusiu ! to co do tej pory widziałam to cały ogród masz zaplanowany wszędzie dużo i pięknie , a tu pokazujesz duży teren wolny. To nie sąsiada. hi hi hi.
dobra podpowiedź Bożenki, azalie też cudnie. Przy siatce przydałyby się krzewy do osłony. a może świerk omornika toleruje cień i na strzyżony do wysokości siatki . cisy za długo rosną.
Danusiu liliowo,kolorowo i cyniowo-po prostu pięknie !
Danusiu powiedz mi jak CI się uchował taki kawał pustego miejsca ! jestem w szoku,nie spodziewalam się tego po Tobie!
Jeśli chodzi o projekt,to ja nie zabardzo-ale takie moje wzmianki:
-rododendrony kupuje większe okazy-wtedy mi się pięknie mają .(małych nie umiałam wychować)
-polecam azalie białą-Persil,różową-Raimunde,pomarańczową-Gibraltar-pomimo częstego mojego zaniedbywania nic sobie z tego nie robiły.
A na koniec o tym najpiękniejszym,najcudowniejszym Twoim kwiatuszku-jakby się chciało jego wycałować,przytulić-oj jak ja Ci zazdroszczę-zrób to też ode mnie !
Haniu tam byl posadzony caly rzad sosen to z tylu domu jest a w zasadzie z boku waskiej dosyc dzialki. Sosny po wielu latach od dolu zrobily sie brzydkie jak to sosny wiec musialam to od dolu powycinac a w sasiednich dzialkach nic nie rosnie i zrobila sie taka przestrzen.