Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w skali mikro :) 15:46, 08 sty 2013

Do góry
Eluś - u nas drewutnia wygląda tak - sorki że się rządzę i wklejam, ale jak coś - wykasuję Wykorzystalismy ścianę wiaty. Fakt drewno nie jest idealnie ułozone, ale robiliśmy to na szybko i wiesz.. wyszło jak wyszło.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:44, 08 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko, lampki są super

Wszystkiego miłego życzę

Danusiu, dzięki

a co tam u ciebie, jak leci?
pogoda nie dokucza, wypatrujesz wiosny? bo już Wieloszka mój optymizm stopuje przed harówą w ogrodzie

Irenko, pogoda niestety daje mi popalić i póki co jestem całkowicie uziemiona w domu... ale korzyść z tego jest ogromna, bo... od świtu do zmierzchu a czasem nawet nocą... na Ogrodowisku tak więc mam wielką pociechę w tymczasowej niedoli swej za wiosenką też już tęsknie spoglądam... znalazłam nawet fotkę z moim parapetem z jednej z wiosen, pozwolę sobie wkleić ją tu u Ciebie żebyś też oczyska nacieszyła tak samej się zacieszać to nieładnie wszak, trza się z ludziami dzielić

Puste pole z wysepką kwiatową 15:37, 08 sty 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Twój głos jak szelest listków na wietrze tez usłyszymy
Obecnie mam głos warczącego psa, ale do złożenia meldunku pogodowego wystarczy

Meldunek pogodowy...
Tak było 5 stycznia (jeszcze rododendrony zdążyłam podlać...):

Tak było następnego dnia rano ( !!! ):

A tak jest dzisiaj (rano -9 ):

Roztoczańskie klimaty 15:37, 08 sty 2013

Do góry
Choć to 109 strona (zasuwasz kobieto, jak wyścigówka) to przyjmij ode mnie z okazji 100 kwiatucha

pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:37, 08 sty 2013

Do góry
ten storczyk obok to taki okaz skarłowaciały, zagląda sobie w narcyzy, jest niziutki, pokręcony, a drugi był taki:

nie mam lepszej fotki, Sebek gdzieś ma lepszą bo robił. Liście są bardzo gęsto osadzone.

Sebek napisał(a)

Pozdrawiam i wysyłam storczyka o którym była mowa

Mój kawałek raju II 15:34, 08 sty 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Aniu...dzien dobry

Cześć Kasiu a u mnie już po wiośnie Od 2 godzin sypie
Zapraszam na balkon 15:33, 08 sty 2013

Do góry
A jakże! Proszę bardzo....Jola takich nie ma! A to jej balkon przecież!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:31, 08 sty 2013

Do góry
aneta230972 napisał(a)

i rozszyfrowałam moją różę...
to jest rugosa Rotes Meer, pachnąca, pełne kwiaty w kolorze intensywnej fuksji, płatki jadalne i owoce

I dziękuję serdecznie
Taką właśnie różę miała moja ukochana babcia w ogrodzie i robiła z niej przepyszną konfiturę.
Nikt z rodziny nie wie jaka to była odmiana a dzięki Tobie Irenko mam "podane na talerzu"

Anetko, cieszę się, że udało się z I części trafić tutaj i do tego rozszyfrowanie nazwy i tobie się przydało
ta róża jest niezniszczalna, dosłownie; posadzili ja poprzedni właściciele, przywieźli z Anglii, czyli ma już około 25 lat i żyje i kwitnie
pozdrawiam i zapraszam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:28, 08 sty 2013

Do góry
Martek napisał(a)
Miła zostawiam ślad obecności

Martuś, skąd wiedziałaś, że lubię goździki...niby pozostałość po realnym socjalizmie...zwłaszcza na dzień kobiet, ale ja je uwielbiam...w 2012 jeszcze sobie dosadziłam

pozdrawiam, zaraz jak odpowiem wszystkim biegnę do was
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 15:26, 08 sty 2013

Do góry
a ja w czasie wakacji widziałam taki ogródek ziołowo-warzywny pod hotelem od stronu kuchni
i spodobał mi się, zwłaszcza ten wyżwirowany teren i ślimaki tu nie dotrą

Ogród ogrodniczki 15:24, 08 sty 2013

Do góry
A i ja zaglądam .....zostawiam miły akcent na popołudnie
Mój mały raj na ziemi :) 15:23, 08 sty 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Przepraszam, że się "wtrancam" ale mnie się podoba najbardziej ta właśnie wersja, jest tu taki... ład i spokój... symetria... uporządkowane linie... wszystko wydaje się być na swoim miejscu... uważam, że dobrze wypoczywałoby się w takich okolicznościach przyrody, jeśli komuś zależałoby na wyciszeniu się...
to tyle moim zdaniem

Wszystkiego miłego Anulko
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 15:23, 08 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zurawki nie muszą być pierścieniem, mogą być wachlarzem, tak jak poprowadziłam przerywaną linią, bukszpan 15 - 20 cm od brzegu trawnika, albo bliżej i tak trzeba ciąć.

Dwa kontrastowe kolory, moja drukarka źle drukuje.

Dziękuję Szefowo

Wachlarzem jest lepiej ,inaczej, podoba mi się , a te inne inspiracje to jak jak popatrzę jeszcze to zwariuję ,niby taka mała rabata a tyle można zrobić.

A jakby trawki posadzić na tej 3 z lewej i tak jak linia pod hortensjami a reszta w żurawkach 2 lub 1 kolorze ...albo tak jak jest tylko przejście jakoś wykombinować z trawkami na rabatę boczną i na tych 30 cm bocznej nasadzić trawy w połączeniu z czymś a przed podkładem .coś.????...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:21, 08 sty 2013

Do góry
jotka napisał(a)

...a to Wy się z Waligórą dogadujecie przez Ogrodowisko???

Dobre!

może to sposób na tzw. "ciche dni"

to sposób na forsowanie tego co się chce...ale może być i na ciche dni...też się uśmiałam
Zapraszam na balkon 15:21, 08 sty 2013

Do góry
Teoretycznie jest zima kalendarzowa, ale praktycznie nie ...
Chociaż w grudniu było już biało

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:10, 08 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kompaktowy storczyk i ... nowa glazura w kuchni

Świetna fotka...ten storczyk jakoś tak dziwnie zaglada do tej doniczki obok...i pewnie myśli sobie:..."co z was wyrośnie hę...?
Moje zmagania ogrodowe 15:09, 08 sty 2013

Do góry

Na zbliżające się ferie tez już znalazłam sobie zadanie
Pozdrawiam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:09, 08 sty 2013

Do góry
Z góry przepraszam ,że sobie pozwoliłam,ale to Twoja fota to może się nie obrazisz- szukajcie a znajdziecie... i znalazłam po tej teraźniejszej jakiś niedosyt miałam (i tak dzięki ),a te trochę bliżej

Moje zmagania ogrodowe 15:07, 08 sty 2013

Do góry
Witam po kolejnej nieobecności!
Zaraz ksiądz rozpoczyna kolędę na mojej ulicy i wpadłam tylko na chwilkę, wieczorem pewnie dopiero ponadrabiam.
Marta, powiem Ci, że akurat ta krzewuszka jest obiektem zazdrości kilku moich sąsiadów, zachwycają się nią niesamowicie, ale jak kwitnie to naprawdę mało kto przechodzi obok niej obojętnie - nawet koledzy M, którzy nigdy nie zwracają uwagi na ogród
Jolu, zapraszam ponownie. Roślinki sa chwilowo w stanie spoczynku, ale dzieciaki rosną bardzo szybko i odpukac zdrowo

Nie byłam ostatnio na forum, bo robiłam sobie wianek na drzwi, świąteczny zniknie jutro wraz z choinką i pozostałymi ozdobami i żeby nie było smutno to zrobiłam wianek na drzwi
na wiklinową bazę zrobiłam na drutach wełnianą otoczkę

Później dorobiłam kwiatki i doszyłam perełki

Mój mały raj na ziemi :) 14:58, 08 sty 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)

a miało być tak...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies