Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

magdziam 07:57, 28 lut 2013

Witaj Robercie, zdjęcia jak zwykle przepiękne, aż żal patrzeć jak inni ludzie mieszkają, teraz się już nie dziwię że kanadyjczycy to jeden z najszczęśliwszych narodów na świecie (ostatnio natknęłam sie na taki ranking). Unas też już wiosna się obudziła, gęganie gęsi też już słyszałam, leciały kluczem nad moim domem, no i moje pierwsze tulipanki już wylażą. Czekam na fotorelację z Vancouver
Milka 12:03, 28 lut 2013

Robert, nacieszyłam oczy i powaliła mnie ta trawa pampasowa, że też ona tam wytrzymuje, może i u nas da radę
ostatnio jak dzwoniłeś, Zygi był przy kompie, a ja w wannie
Klamber 06:46, 01 mar 2013

Witam Was serdecznie.
Haniu, miłe słowa, fajnie jest być, takim wysłannikiem w dalekim kraj,u który ma misje do wykonania aby przybliżyć ten daleki i piękny kraj, tym z Was którzy nigdy tu nie byli i pewnie nie będą, tym co mają środki, może uda mi się przyciągnąć ich uwagę i zachęcić do przyjazdu a tym co byli, mogę przypomnieć te piękne chwile. Mógłbym siedzieć w domu i pić browary, jak mój sąsiad ale mnie to nie interesuje, w domu nie mnie kręciły a tym bardziej tu, całe szczęście że nie jestem takim ograniczonym typem. Wolę wydać 150 $ na hotel i coś ciekawego zobaczyć i pokazać to piękno Wam. Druga taka okazja pewnie mi się nie przytrafi, więc korzystam na maxa, i tak trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno. Nawet żadne pumy i niedźwiedzie mnie nie odstraszą. Takich znaków jest tu sporo ale jakoś nie robią na mnie wrażenia. Poszedłem tam nakręciłem i sfociłem co trzeba, gdybym się bał, to nie było by połowę zdjęć.

Zbyszku, nie ma za co, cieszę się że Tobie również podoba się Kanada. Ja kręcę się tylko po swojej okolicy, niestety nie mam czym jechać żeby zobaczyć to co najładniejsze. Ale cały czas chodzi mi po głowie żeby pojechać do Jasper czy Banff, tak łatwo nie odpuszczę. Dolina czajnika jest jakieś 70-80 km ode mnie jest to szlak starą kolejką, jest bardzo długi i rowerem nie mam szansy się nim przejechać ale chce pogadać z naszym zarządcą i namówić żeby pojechał ze mną. Ma kilka motocykli, tak myślę że dał by motocykle ja paliwo, może przystanie na tę propozycje, jest równy chłop to szansa jest.

Magdziu, spokojnie mógłbym tu zostać, podobało mi się tu od samego początku, widać to na każdym kroku że to raj dla ludzi. W tym rejonie gdzie jestem, mieszka bardzo dużo starszych ludzi, przyjeżdżają tu aby spędzić tu resztę swojego życia. Przyjeżdżają tu ze względu na bardzo łagodny klimat, dla tego żyje się tu skromnie, nie ma przemysłu i ciężko z pracą. Tu nawet z najniższą emeryturę można sobie spokojnie i bezstresowo żyć a nie w takiej nędzy jak u nas, że nawet ja pracując nie miałem na opłaty. Wyobraź sobie że w tym kraju który jest z dziesięć razy większy od naszego albo i więcej, nie mam czasu tego sprawdzać, mieszka tyle samo ludzi, i wystarcza tu na drogi żeby je utrzymać i odśnieżyć a u nas drogi w strzępach i wiecznie się tłumaczą że w styczniu zima ich zaskoczyła. Tu jest nie do pomyślenia żeby szkolny autobus mógł wyjechać na nie odśnieżoną drogę. Fajnie że i u Ciebie też wiosna to zawsze i samopoczucie będzie lepsze w marcu już słonko będzie grzało coraz mocniej.

Irenko, chciałem pokazać Ci marinę na żywca, gdyż gwizdał mi telefon że jestem w zasięgu wi-fi, nie masz szczęścia, może następnym razem się uda, gdy będę w jakim ładnym miejscu. Cieszę się że zaglądasz, jestem Ci wdzięczny że zaciągnęłaś mnie na Ogrodowisko, to dzięki Irence możecie czytać moje relacje, Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie. Dziś dalszy ciąg fotek z góry Knox, która jest nad jeziorem otoczona miastem z trzech stron. Wysokość 650 m niby nie wiele ale widoki mnie poraziły. To dopiero 1/3 góry, z misiowego rewiru widoki całkiem ładne. Do jutra.
zawitka 08:46, 01 mar 2013

Robert ,Ty jesteś podróznicza dusza ,ale az to my mamy piękne zdjęcia .Dzięki za to Fajnie że pozwoliłeś mi malować swoje zdjęcia oczywiście jak mi fajnie wyjdzie to Ci dam obraz ,masz jak w banku jak wrócisz to może już będzie .Maluję jak nie mam co robić w ogrodzie .Pozdrawiam gorąco i idę oglądać dokładnie zdjęcia. Napiszę Ci które wybrałam.
popcorn 08:49, 01 mar 2013

Pięknie tam! I dużo lepiej się żyje, niż tu u nas.. ech!
pozdrawiam!!
hanka_andrus 09:09, 01 mar 2013

Pozdrawiam. Za informacje i do mnie, i do innych dziękuję, wszystkie podczytuję.
Czekam niecierpliwie na następne relacje.
Mala_Mi 09:21, 01 mar 2013

Czytam Oglądam
Milka 10:12, 01 mar 2013

Ja też
Martek 12:05, 01 mar 2013

Niedźwiadki,pumy,kojoty robi się gorąco ...))))))))))
Ptaki wspaniałe ,tyle wrażeń gdzie ty to zmieścisz Robercie ...?
Pozdrawiam serdecznie czytam każde wieści
anipla 14:24, 01 mar 2013

Dziękuję Robercie że zamiast piwka wolisz zwiedzać i pokazywać nam te piękne widoki...
Wiosennych kwiatków miśków itp nie życzę, no chyba że z daleka ,żebyś fotkę zdążył zrobić..
A tak serio to uciekaj gdzie pieprz rośnie jak takiego delikwenta spotkasz , chyba że trzeba bez ruchu stać hmmm trzeba poczytać.
A co słychac u Ciebie w ogrodzie,wysłałeś juz żonę(pozdrawiam) na poszukiwanie wiosny?
Pozdrawiam i dołączam sie do oczekujących na nowe wiadomości.