Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na trzy lata

Ogródek na trzy lata

monteverde 23:37, 28 lut 2013

ewalm napisał(a)
I jeszcze coś dla Ani Monte. Przedwczoraj byłam na spacerze w Ramstein. Jak go zobaczyłam, to od razu pomyślałam o Ani.

OCZAR

Aniu, rozważałaś czerwonego. Piękny egzemplarz, ale żółte faktycznie znacznie lepiej widoczne.

Ewa dziękuję ślicznie, bardzo się ucieszyłam z tych zdjęć, no i mam zagwozdkę, miałam ochotę na czerwonego ale chyba trzeba będzie wybrać pomarańczowy, bo żółty bardziej z forsycją mi się kojarzy, a zresztą jeszcze pomyślę a tego Twojego śniegu już nie widzę, patrzę i nie widzę, nie chcę już śniegu zostawiam Ci ptaszki dzisiejsze

Przetacznik 01:04, 01 mar 2013

Potem wszystko się stopiło i zostały kropelki:

I znowu jest tylko buro.

Cudne te Twoje zdjęcia, z przyjemnościa oglądam : )
anipla 11:04, 01 mar 2013

Ewuś , ostatnio oczarowana oczarem jest Irenka z miłkowa...
Fajny szlaczek ze śniegu- wiosno przybywaj...
Buziaki przesyłam
ewalm 11:20, 01 mar 2013

Aniu, nie mart sie już go nie ma : ) Śniegu.
Mnie ten czerwony bardzo się podobał, ale z daleka nie widać że kwitnie. Z daleka jest krzewem o ładnym pokroju. Fajny jako soliter na tle czegoś jasnego, ale kwiatki zauważysz tylko z bliska. I tak tutaj był posadzony - pojedynczo w przedogródku na tle jasnego budynku, a jednocześnie blisko okna i pewnie z domu można podziwiać kwitnienie. To chyba najlepsza lokalizacja dla czerwonego. Z kolei żółty chyba lepiej wygląda na tle zieleni, bo bardziej widać żółtość jak zakwitnie.

Weroniko - ale w realu nie jest cudnie, oj zupełnie nie jest. Gdzie ja jestem? w Finlandii?

Anitko, za buziaki dziękuję. Irenka mówisz? Może wieczorem zdążę do niej zajrzeć..Teraz muszę już pędzić.

Wszystkich serdecznie pozdrawiam z burego Palatynatu : )
Juzia 11:35, 01 mar 2013

A ja pozdrawiam słonecznie z jeszcze białej Kruklandii
Milka 11:42, 01 mar 2013

Przetacznik napisał(a)
Agato, Ty słowiańska duszo ; ) Ostatnio myślałam właśnie jak taka osobowość mocna w poglądach i bogata w uczucia czuje się w okolicznościach "pod linijkę"

też się nad tym sporo zastanawiałam!
Milka 11:48, 01 mar 2013

Ewa, obejrzałam fotki, pięknie uwieczniłaś śnieżek i diamenty
oczar...sama nazwa już mnie czaruje, wyjątkowy i jaki wielki egzemplarz, taki by się chciało, ale od czegoś zacznę czerwony też piękny i w grupie chyba mocno pachnie, nie mogę tego zapachu zdefiniować
na pocieszenie dodam, że u nas choć wiosna ewidentnie idzie, jest non stop buro a dziś jeszcze strasznie wieje!
pozdrawiam i chyba i u ciebie i u mnie w sobotę słońce
i wkleję kolor, oczary, którymi się zachwyciłam na targach w Poznaniu, Gardenia 2013
agata_chrosc... 18:50, 01 mar 2013

Nie wiem jak u Was, ale u nas lada dzień zapowiadają wybuch wiosny - ,ma być duuuuużo słońca i temperatury powyżej 10C. Lada dzień!

Wspaniały ten okaz oczarowy. Takiego wielkiego jeszcze nie widziałam.
A kozystając z Twojej platformy odpowiem dziewczynom, że czuję się podle i juz zdecydowałam, że na stare lata to ja w jakieś przyjaźniejsze rejony się musze udac. Tylko nad swoim Holendrem muszę trochę popracować. Ale mam jakieś 15 lat co najmniej więc powinno się udać
bociek 17:55, 02 mar 2013

Piekny ten oczar, jest ogromny Gdybym miala zdecydowac czy zolty czy czerwony to chyba... wybralabym oba

Pozdrawiam wiosennie
ewalm 20:31, 04 mar 2013

Justynko, Irenko, Agato i Bocku - miło Was widzeć

Justynko, u nas już nie biało

Irenko, no piękne są, te nowsze odmiany mają bardziej spektakularne kwiatki. Oczar w Ramstein musi już mieć swoje lata, jest bardzo duży.

Agata - Kostaryka?

Boćku, ja bym wybrała jednak żołty.