Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:30, 02 lis 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Wiesz co? Ja tych krawężników tam nie widzę W ogóle

Koło do bani, krawężniki nie lepsze to co proponujesz?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:29, 02 lis 2016

Do góry
Aggaa napisał(a)
Trzymam kciuki za dobre dezyzje Ja też muszę zaplanowaćkształt rabat

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:29, 02 lis 2016

Do góry
Aggaa napisał(a)

A wchodzi w grę likwidacja ścieżki???
Niedawno rozmawiałyśmy o tym... wskazane rabaty masz dostosowane kszałtem do istniejącego chodnika. Patrząc teraz na rysunek bez ścieżynki wygląda na to, że musiałabyś zmienić i małą rabatkę przy bomu i końcówkę rabaty z szałwią i hortensjową.
Płyty betonowe w trawniku ... w miejscu istniejącego chodnika?

A co do drzew to już rozumiem czemu one mają służyć Ale aby zasłonić "widoki" musiałyby chyba rosnąć w rządku bardzo blisko siebie. Zanim urosną chałupa będzie w koncu zrobiona Szybciej szmaragdy urosną.
Reniusia wysoka jesteś i za wysoko patrzysz

Trudne pytanie ... na dzień dzisiejszy to chyba marne szanse ... myślę, ze rabat nie trzeba by było zmieniać ... a jedynie wkomponować w to płyty/małe płyty ale widział kto gdzie takie? bo ja nie ... jedynie na pinach Te plyty byłyby nieregularnie rozrzucone ... ale to na razie w sferze przemyśleń ...
A chałupa to czuję, że nie będzie dłuuuugo zrobiona ... także zanim tuje zasłonią mi ten widok i utworzą zwartą ściane przyjdzie poczekać 3,4 lata ...
Ogród Nety- moje marzenie 19:21, 02 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Popieram jagodę i chyba jeszcze Sebka + Twojego eMa

No to mi teraz ćwieka wbiłaś

Czyli co? Białe szkło na części ściany?
To może chociaż na całości?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:20, 02 lis 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
no wiesz że ja w tym temacie to nic

Ogród Nety- moje marzenie 19:17, 02 lis 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Ja się nie zajmuje zawodowo projektowaniem wnętrz, ale tak się składa, ze mam czas, więc zerknęłam, wiadomo z ciekawości . Mnie się osobiście wydaje, ze szczególnie z perspektywy drugiego zdjęcia, ten okap jest tak wyraźnym akcentem, ze trudno to pogodzić z grafiką na ścianie między oknami. Chyba się zrobi zamieszanie. Ale może ktoś spojrzy nowocześniejszym okiem, bo ja tak klasycznie, w sumie w kuchni mam tylko gładkie powierzchnie. Siakowa ma zamiast szyby farbę tablicowa, jest zadowolona.

A dlaczego chcesz tam grafike? Względy praktyczne, czy estetyczne?

Popieram jagodę i chyba jeszcze Sebka + Twojego eMa
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:03, 02 lis 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jesień na całego. Po bukach najbardziej widać.

Drzewa robią dobrą robotę w ogrodzie Pięknie jest
Ogród z uśmiechem 17:32, 02 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

To czekamy spokojnie

Reniu
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 15:53, 02 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Widzę, że Asia wkroczyła do akcji to będzie wkrótce świetny projekt

Fakt niezaprzeczalny
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 15:44, 02 lis 2016

Do góry
Widzę, że Asia wkroczyła do akcji to będzie wkrótce świetny projekt
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 14:59, 02 lis 2016

Do góry
Sebku, ale wyglądałbyś tak uroczo jak Fuji?? haha?!!? bo jak nie to nie ma co się tak obcinąć....

wojtas2101 nie wiem czy to już kolekcja, czy malutki zbiorek, ale cieszą. Zajrzę do Ciebie pooglądać hosty. Też je lubię, ale głównie mam patrioty. Szkoda, że tak szybko jesienią padają.

Mixtoorka przez nową fryzurę my mamy nową jakoś życia poprzez mniejszą ilość piachu w domu. Futro szybko odrośnie i znów będzie kudłacz haha.

Agania wbrew pozorom ja nie uważam klony za wymagające... nie wiem, może podchodzi im tam mokra glina... choć ponoć za dużo mokrego nie lubią, za mało też nie. Ale niech rosną i cieszą.
Formowania powinnam się nauczyć, bo póki co to "tu przytnę, tam skrócę' ale jakoś tak bez wizji całości. Robienie "bonzai" z klonów, ale w pełnym rozmiarze to byłoby coś, no ale to trwaaaaaa. Cierpliwość nie jest moją domeną.

Spanielka od zawsze chciałam mieć. Przesłodki stwór!

ren133 mi w sezonie też zdarzyło się uciąć parę gałązek, ale nie było to cięcie radykalne. Na pewno warto ucinać zaschnięte gałązki bo potem w sezonie tylko szpecą. A jakie u Ciebie są warunki, że marnie rosną?

Ewa777 kloniki się nisko kłaniają i dziękują za komplementy.

Madzenka futro szybko odrośnie, jak zaczną się mrozy to znów będzie je miał. On młody jest i z tych co wszędzie pędem więc nie zdąrzy zmarznąć. Oby!
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:53, 02 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Martuś
A nie myślałaś o drzewach po łuku na froncie?
Mnie osobiście bardzo podoba się coś takiego ale u mnie nie ma możliwości

Wersja czerwona - po lewo w trawniku albo niebieska przy rabacie

Myślała po łuku ale z tyłu
Z przodu chyba jednak nie- tam przy ostatniej niebieskiej kropce jest wiąz, a przy pierwszej umbra. Z kolei przy pierwszej czerwonej blisko umbra, a przy środkowej dąb...no i w tle istotnie mają być brzozy.

Korci mnie jednak coś takiego, żeby zasłonić suszarką na pranie, tylko obawiam się, czy mi to warzywnika w rogu nie zacieni:
Anulajda w raju 14:45, 02 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja takie sadziłam i jeszcze mam nadzieję że zakwitną

Reniu,ja je też będę sadzić a co niektóre nawet siać
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:39, 02 lis 2016

Do góry
Martuś
A nie myślałaś o drzewach po łuku na froncie?
Mnie osobiście bardzo podoba się coś takiego ale u mnie nie ma możliwości

Wersja czerwona - po lewo w trawniku albo niebieska przy rabacie
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:05, 02 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Namieszałam ... przepraszam

Reniu cisza jest dołująca Więc mieszaj jak najczęściej- Twoje rady i pomysły cenię, bo na żywo widziałam do czegoś Ty zdolna
Ogród Nety- moje marzenie 11:59, 02 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja już dzisiaj zgłupiałam a Ty widzę, że się nie poddajesz?

Renia u Ciebie ogromne rewolucje, przebudowy i doradzców mnóstwo. Jest nad czym myśleć. U mnie tylko nasadzenia i zaledwie kilka osób, które coś dorzucą od siebie.
A ja spac nie mogę jak mam temat niezamknięty, więc się nie poddaję
Ogród Nety- moje marzenie 11:57, 02 lis 2016

Do góry
Nett napisał(a)
Znalazłam w weekend takiego pina
https://pl.pinterest.com/pin/288652657351371136/
i zaczęłam się zastanawiac czy na moim skraju skarpy nie powinnam posadzić 2 niewysokich drzew.

Ciągle nie mam pomysłu na to miejsce, więc kombinuję. Co myślicie?

Ja już dzisiaj zgłupiałam a Ty widzę, że się nie poddajesz?
Anulajda w raju 08:45, 02 lis 2016

Do góry
anulajda napisał(a)

Co roku sobie obiecuję że nie będę już kupować aż tylu

mam jeszcze z wiosennego suszenia takie malizny i nie wiem czy warto je sadzić ?

Ja takie sadziłam i jeszcze mam nadzieję że zakwitną
W Kruklandii 07:58, 02 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Ooo nie!!!!! ja nie chcę jeszcze zimy!!! tyle roślin całkiem niedawno sadziłam zmarnują się jak będzie na minusie ...

Trzymam kciuki żeby było ok.... i wierzę, że u Ciebie to jeszcze szybko zimno nie będzie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:59, 01 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Dobra mam ten plan bez ścieżki ale z rabatami, które już są

A wchodzi w grę likwidacja ścieżki???
Niedawno rozmawiałyśmy o tym... wskazane rabaty masz dostosowane kszałtem do istniejącego chodnika. Patrząc teraz na rysunek bez ścieżynki wygląda na to, że musiałabyś zmienić i małą rabatkę przy bomu i końcówkę rabaty z szałwią i hortensjową.
Płyty betonowe w trawniku ... w miejscu istniejącego chodnika?

A co do drzew to już rozumiem czemu one mają służyć Ale aby zasłonić "widoki" musiałyby chyba rosnąć w rządku bardzo blisko siebie. Zanim urosną chałupa będzie w koncu zrobiona Szybciej szmaragdy urosną.
Reniusia wysoka jesteś i za wysoko patrzysz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies