Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

anbu 12:27, 29 paź 2016

Marta będzie więcej drzew Super
Jeszcze nie wiesz co? Myślę, że wszystko Ci się przez zimę w główce poukłada
Makusia 14:00, 02 lis 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Brzozy i rodki w duecie, to nie jest dobry wybór. Obie rośliny mają płaski system korzeniowy (olbrzymia konkurencja o pokarm i wodę)
i są z dwóch różnych bajek. Tam jest zacisznie (murek, tuje sąsiada). Zobacz u Małej Mi parocję perską. Lekki kwaśnolub, pięknie się przebarwia. W duecie z klonem, który już tam rośnie będzie OK.

roma2 napisał(a)
Zgadzam się z Hanią. Brzozy i rododendrony mi się nie kojarzą. Zostaw tę rabatę i daj jej "urosnąć". Ona już w przyszłym roku będzie wyglądać inaczej, bo roślinki podrosną.

Dziewczyny, aj też się z Wami zgadzam
Nie żebym miała jakieś celowane argumenty poparte merytorycznym wywodem
Po prostu brzozy mają-dostaną miejscówkę na półce. W okularową chcę tylko wpasować jakieś ładne drzewko zamiast tego świerka marnego.
Parocję oblukam
Makusia 14:04, 02 lis 2016

anna_t napisał(a)
A poza tym chyba Iwona Tośka Ci ja planowała to się jej trzymaj.Napewno o wyższym piętrze pomyślała

Aniu nie zamierzam zmieniać koncepcji Toszki. Problem w tym, że Toszka pozostawiła mi "wolną rękę" w pasach/dywanach no i wybrałam fatalnego wrzosa. Tzn. wrzosy same w sobie są bardzo mi odpowiadające, ale nie ta odmiana, którą kupiłam.
Okularowa jak najbardziej- jak wielokrotnie podkreślałam- musi dostać czas, bo póki co wszystko tam mikroskopijne, a rabata dość spora. Toszka mówiła, że tak będzie, jak będę kupować kurduple...
Zresztą to chyba nie tyle o okularową, czy hortensjową chodzi, co o cały ogród, który jesienią wygląda przygnębiająco- mnie przygnębia bardzo. Wynika to- jak zakładam- właśnie z tego, że wszytko małe jeszcze, a duża część w ogóle nie ruszona.
Makusia 14:05, 02 lis 2016

ren133 napisał(a)
Namieszałam ... przepraszam

Reniu cisza jest dołująca Więc mieszaj jak najczęściej- Twoje rady i pomysły cenię, bo na żywo widziałam do czegoś Ty zdolna
Makusia 14:06, 02 lis 2016

Margerytka40 napisał(a)
Kibicuję jeśli chodzi o drzewa . Masz całą zimę na przemyślenia . Na pewno coś z tych przemyśleń się urodzi .

anbu napisał(a)
Marta będzie więcej drzew Super
Jeszcze nie wiesz co? Myślę, że wszystko Ci się przez zimę w główce poukłada

Nie wiem co, nie wiem gdzie
Póki co to myszy mi się rodzą w sposób niekontrolowany
AniMa 14:18, 02 lis 2016

Marta w domu czy na ogrodzie te myszy????
AniMa 14:19, 02 lis 2016

Odnośnie twoich drzew, to sie po cichu czaję....
Makusia 14:23, 02 lis 2016

Aniu myszy konkretnie to w garażu, ale garaż jest w bryle domu, więc nieco się obawiam, że są sprytne- sprytniejsze ode mnie...zjadają wszytko, co im daję, a mimo tego co jakiś czas widzę jakąś przebiegająca bezczelnie Ja tam do myszek nic nie mam (w przeciwieństwie do żab), no ale umówmy się, że nie są to pożyteczne zwierzątka

Z czym się czaisz? Dawaj głośno!
Margerytka40 14:32, 02 lis 2016

Marta na myszy to kot by się przydał ha ha , a tak już poważniej to u mnie w komórce też są . Mój eM sypie im tam różności po kątach i chyba działa . Jak widać że zjedzone to mus dosypywać jeszcze . Kiedyś ich weźmie
Makusia 14:34, 02 lis 2016

Margerytka40 napisał(a)
Marta na myszy to kot by się przydał ha ha , a tak już poważniej to u mnie w komórce też są . Mój eM sypie im tam różności po kątach i chyba działa . Jak widać że zjedzone to mus dosypywać jeszcze . Kiedyś ich weźmie

To są podobne sprytne bestyjki- jak widzą, że stadko się zmniejsza, to wiążą tę smutną (dla nich) okoliczność, z jedzonkiem na podstawkach i więcej nie jedzą- trzeba zmieniać co jakiś czas
Kot...myślę o nim...dziś rano na przykład myślałam