Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

makadamia 18:13, 02 lis 2016

Albo jeszcze bym nakleiła lub po prostu postawiła i oparła o ścianę kawałek płyty kamiennej. Marmur byłby najlepszy
Nett 18:18, 02 lis 2016

Zastanawiam się jeszcze nad płytkami drewnopodobnymi na tej ścianie w kolorze blatu od wyspy. Coś takiego:
https://pl.pinterest.com/pin/525091637786445636/
Ale to chyba najmniej.

Braliśmy jeszcze pod uwagę czarną mozaikę
http://www.e-plytki.eu/pl/p/Mozaika-szklana-Czarna-A101-32,2x32,2-GAT-I/38718
lub zupełnie biały błyszczący gres

Nie wiem co jeszcze mogłoby być. Niektórzy stosują kamień, cegłę lub stal, ale to nie w moim stylu.
jankosia 18:53, 02 lis 2016

Przeleciałam pierwszych kilkadziesiąt stron i kilkadziesiąt ostatnich. Wybacz, ale taki tu chaos że chyba muszę przysiąść od nowa. Nic nie wiem. Pomysły sypią się na lewo i prawo, ty przytakujesz, zaprzeczasz, przytakujesz... Ja nie mam pojęcia jaką ty masz działkę (chociaż plan widziałam) ani co lubisz bo co chwilę lubisz co innego Czy oprócz pojedynczych pinów na które natrafiałam masz gdzieś wrzucone hurtem twoje inspirki? Tak żeby człowiek wiedział mniej więcej o czym marzysz? Wiem że z racji zawodu lubisz porządek więc nie wiem czy coś pomogę bo ja mam wręcz przeciwnie Ale może namieszam skoro sama się o to prosisz

Postawy małża zazdroszczę
Iwk4 19:10, 02 lis 2016

Net, najpierw w sprawie kuchni:
Poszukaj dużych białych płyt gresowych z połyskiem. Do tego jeden- dwa kwadraty mozaiki potnij na paski po 3 lub 4 rzędy kwadratów. Możesz na dole przykleić czarne paski kwadracików, nad tym biała płyta. Mogą być prostokątne.
Wszystko zafugować.
Ja mam płytkę 30x60, mozaika w środku szer. 4 paski mozaiki, potem płytka 30x60.
Ale u ciebie lepiej wyglądałaby dołem ze względu na rolety reszta biała ...
Nett 19:10, 02 lis 2016

jankosia napisał(a)
Przeleciałam pierwszych kilkadziesiąt stron i kilkadziesiąt ostatnich. Wybacz, ale taki tu chaos że chyba muszę przysiąść od nowa. Nic nie wiem. Pomysły sypią się na lewo i prawo, ty przytakujesz, zaprzeczasz, przytakujesz... Ja nie mam pojęcia jaką ty masz działkę (chociaż plan widziałam) ani co lubisz bo co chwilę lubisz co innego Czy oprócz pojedynczych pinów na które natrafiałam masz gdzieś wrzucone hurtem twoje inspirki? Tak żeby człowiek wiedział mniej więcej o czym marzysz? Wiem że z racji zawodu lubisz porządek więc nie wiem czy coś pomogę bo ja mam wręcz przeciwnie Ale może namieszam skoro sama się o to prosisz

Postawy małża zazdroszczę

Hej hej
To może małe podsumowanie.
Plan działki najbardziej ogólny- widać posadowienie domu względem ogrodzenia i drogi i kształt działki. Naniesiona skarpa. Wysokośc skarpy 1,5,- tworzy dwa poziomy ogrodu. Dolny taras zajmuje duży trawnik, warzywnik, sad, garaż z drogą dojazdową i placyk do siedzenia. To część typowo rekreacyjna. Góra reprezentacyjna, ale z tarasem do siedzenia. Planujemy tylko część górną.
Działka na stoku północnym, południe od frontu domu.

I naniesione poprzednie rabaty

I obecny plan rabat:

Ulica na dole strony. Koło przy tarasie za duże na planie.

ren133 19:17, 02 lis 2016

Jagodaa napisał(a)
Ja się nie zajmuje zawodowo projektowaniem wnętrz, ale tak się składa, ze mam czas, więc zerknęłam, wiadomo z ciekawości . Mnie się osobiście wydaje, ze szczególnie z perspektywy drugiego zdjęcia, ten okap jest tak wyraźnym akcentem, ze trudno to pogodzić z grafiką na ścianie między oknami. Chyba się zrobi zamieszanie. Ale może ktoś spojrzy nowocześniejszym okiem, bo ja tak klasycznie, w sumie w kuchni mam tylko gładkie powierzchnie. Siakowa ma zamiast szyby farbę tablicowa, jest zadowolona.

A dlaczego chcesz tam grafike? Względy praktyczne, czy estetyczne?

Popieram jagodę i chyba jeszcze Sebka + Twojego eMa
Nett 19:21, 02 lis 2016

ren133 napisał(a)

Popieram jagodę i chyba jeszcze Sebka + Twojego eMa

No to mi teraz ćwieka wbiłaś

Czyli co? Białe szkło na części ściany?
To może chociaż na całości?
Nett 19:37, 02 lis 2016

Iwk4 napisał(a)
Net, najpierw w sprawie kuchni:
Poszukaj dużych białych płyt gresowych z połyskiem. Do tego jeden- dwa kwadraty mozaiki potnij na paski po 3 lub 4 rzędy kwadratów. Możesz na dole przykleić czarne paski kwadracików, nad tym biała płyta. Mogą być prostokątne.
Wszystko zafugować.
Ja mam płytkę przeciętą na pół i mozaika w środku.
Ale u ciebie lepiej wyglqdałaby dołem ze względu na rolety reszta biała ...
Tak mam ja. Potem usunę.

Podoba mi się ten pomysł. Na dole pasek czarnej mozaiki- nawiązywałby do granitowego blatu, później błyszczący gres z paskiem z mozaiki na wysokości czarnego paska w rolecie (30-40 cm) od sufitu.

eMowi się nie podoba
ren133 19:58, 02 lis 2016

Nett napisał(a)

No to mi teraz ćwieka wbiłaś

Czyli co? Białe szkło na części ściany?
To może chociaż na całości?

Wedlug mnie musi być praktycznie ale też dyskretnie, lacobel po całości bo tam po prawo też jest kawałek ścianki, która się pewnie brudzi
Nett 20:00, 02 lis 2016

ren133 napisał(a)

Wedlug mnie musi być praktycznie ale też dyskretnie, lacobel po całości bo tam po prawo też jest kawałek ścianki, która się pewnie brudzi

I chyba na tym stanie. Jeszcze tylko patrzymy czy z napisem czy bez.