Bogusia, te Twoje begonie to mistrzostwo świata, bardzo dorodne okazy.
Cały biały hibiskus to jednak rzadko jest spotykany, więc fajnie że udało Ci się zebrać nasiona. Ja moje też siałam i powtórzyły cechy roślin matecznych. Nie jestem pewna czy z tym białym ogórecznikiem będzie tak samo.
Zebrałam nasionka z dwóch hibiskusów...to dobrze,ze powtarzają cechy mateczne.
Poczytałam ; dawno nie zaglądałam i jest co nadrabiać!
Szkoda tego zabytku. Aż się wierzyć nie chce ,że takie perełki niszczeją .Mozna tylko westchnąć...EHHH.
Celina, jak ja tu dawno nie byłam u Ciebie, widzę święto z okazji kolejnej setki. Ponieważ minęła beze mnie, to przesyłam róże z sympatii i dlatego że wiem że je lubisz.
Śliwa Pissardii szczepiona na pniu ta mała kupiona w zeszłym roku na wiosnę po przekwitnięciu skrócę jej te wystające gałązki, żeby dalej była kulista
Ta też kupiona w zeszłym roku, 1/2 do skórcenia, muszę trzymać ją w ryzach- też ma być kulka
Bogusiu! TY jednak potrafisz!
Wnuka zabawić, ciasteczka zrobić,begonie ukorzenić, pierniczki lukrować,
A przede wszystkim nas wszystkich swym ogródkiem oczarować!
Dużo zdrowia na te wszystkie prace!
Haniu...te Twoje wierszyki...tak pięknie skomponowane ciągle nas rozbawiają...pięknie dziękuję.
Dostałam wtedy bukszpany od teściowej i wogóle nie miałam pojęcia co z nimi zrobić. Powiem więcej wtedy mi się wogóle nie podobały...no ale jak dała... Jesienią chciała mni jeszcze dać większego ale powiedziałam że nie chcę, o ja głupia! Trzeba będzie się przeprosić i brać jak najszybciej żeby jakiejś sąsiadki nie obdarowała
]
Buhaha
Nno, faktycznie, nie za mądre to było posunięcie Bukszpany choćby z ceny powinny Twoja czujność wzmóc Nie mówiąc juz, że taka duza kula w kompozycji z drobnymi, to prawdziwa elegancja
czym predzej dzwoń do tesciowej !
Ja głównie Nigry tnę, bo są wielkie, Pissardii można zdecydowanie mniej, bo ona znacznie wolniej rośnie, szkółkarze mi doradzali, że ją można przez cały sezon uszczykiwać tak jak trzmielinę na pniu i wtedy ładnie się zagęczsza jak się chce mieć kulkę
Nigra chyba? bo było napisane śliwa wiśniowa
W 2010
W 2011
W 2012
Tnę wszystko co wychodzi poza obręb owalnego kształtu i jeszcze skracam jakieś pół metra nadając ładny kształt, zależy mi żeby była bardziej smukła dlatego tnę też gałęzie boczne.