Warzywnik widzę jakoś tak w górnym, prawym rogu, czyli południowo-wchodniej części działki. Zastanawiam się, czy da się przed nim dać jakieś owocowe drzewka jeszcze.
Wstępny plan:
Mariusz a nadwyżki tych piwoniowych siewek można od Ciebie za dobyć? pozdrawiam no takie cuda i to na samym oborniku
Wiosną muszę wykopać wszystkie jednoroczki z podszytu matecznika i nawieść ziemi z obornikiem aby przykryć wypiętrzone korzenie. Miałem zrobić to jesienią, ale niestety nie zdążyłem. W związku z tym, że nie mam co zrobić z częścią siewek, to wiosną ogłoszę się w dziale "Oddam". Ale to wiosną, teraz to nie wiem nawet jak zimę przeżyją.
A tak wyglądają, te małe pod matecznikiem za przekwitłymi zawilcami.
Bogdziu nie jestem jeszcze zdrowa ale wszystko idzie ku lepszemu aby do wiosnymoje nowe hipeastrum nie okazało się niestety Arcticiem ale ma na 1 łodydze 5 kwiatów i następna puszcza pąki
Szkoda ze nie jest to chcialaś kupic ale mnie się podoba, a jeszcze jak ma tyle kwiatów to moze bedziesz z niego zadowolona? Zdrowiej szybko . Bardzo Ci tego życzę.
Bogdziu zapomniałam napisać, że dzisiaj ze stołówki na tarasie kilka razy korzystała sikora modraszka sztuk 1, może jutro zrobię jej fotkę jest mniejsza od bogatek
Mniejsza ale piękniejsza . ja bardzo lubie robic im zdjęcia ,bogatki aż tak mnie nie cieszą jak modraszki, a wczoraj wieszaliśmy dla nich nowe budki.
Bogdziu nie jestem jeszcze zdrowa ale wszystko idzie ku lepszemu aby do wiosnymoje nowe hipeastrum nie okazało się niestety Arcticiem ale ma na 1 łodydze 5 kwiatów i następna puszcza pąki
Szkoda ze nie jest to chcialaś kupic ale mnie się podoba, a jeszcze jak ma tyle kwiatów to moze bedziesz z niego zadowolona? Zdrowiej szybko . Bardzo Ci tego życzę.
Bogdziu zapomniałam napisać, że dzisiaj ze stołówki na tarasie kilka razy korzystała sikora modraszka sztuk 1, może jutro zrobię jej fotkę jest mniejsza od bogatek
Dziś wyszłam do ogrodu pooglądać czy aby i moje róże nie oszalały i nie szykują się do rozwoju liści. Na szczęście okazało się, że nie przy okazji zrobiłam kilka porannych fotek. Najfajniej wyszły irysy
Ogród nie prezentuje się najlepiej, bo śniegu brak i wszystko jakieś takie umęczone przez tę zimę. Pokażę Wam hit powstały wczoraj w rękach mojej mamy!!!!! Stwierdziła, że się nie doczekała karmnika ze sklepu,(poza takim małym dla sikorek) więc bierze sprawy w swoje ręce Siedziała w naszym "warsztacie" cały dzień no i wysiedziała
Panie i Panowie przedstawiam najnowszy karmnik w rodzinie, wykonany w całości rękami 60-cio letniej kobiety
Ptasi ruch był dzisiaj w sadzie bardzo wielki część ucztowała w tym karmniku, część w tym dla sikorek, a większe ptaki siedziały pod jedną z jabłonek, pod którą specjalnie dla nich zostawiliśmy sporo jabłek