Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Gosiniak 21:19, 23 lut 2013

Dobrze że podszkalasz krokusowo, nie wiedziałam że one się rozsiewają, pewnie jak były siewki to powyrywałam, ale już w tym roku nie dam się zwieść, dzięki Aniu
barbara_kraj... 21:39, 23 lut 2013

Aniu, ja nie mam zywopłotu z grabu. Taki żywopłot rośnie przy Promenadzie. Obserwuję go od lat. Drugi, w drodze na działkę, dużo niższy, bo widać mocniej cięty.
Jak jutro pogoda pozwoli /zapowiadali, że ma padać i sypać/, to cyknę kilka zdjeć. Piękne zdjęcia są w tym linku, który wstawiłaś
Poza tym Twój zywopłot grabowy będzie staranniej pielęgnowany, niż ten miejski!
EPODLAS 21:40, 23 lut 2013

Aniu, też nie wiedziałam że krokusy się rozsiewają. Teraz kojarzę dlaczego w górach są łany krokusów. Pewnie tak jak Gosia siewki zniszczyłam, ale tym razem będę wypatrywać. Ale czy zauważę?
romka 21:44, 23 lut 2013

Gosiniak napisał(a)
Dobrze że podszkalasz krokusowo, nie wiedziałam że one się rozsiewają, pewnie jak były siewki to powyrywałam, ale już w tym roku nie dam się zwieść, dzięki Aniu

rozsiewają się??? ja myślałam, że im cebulki się rozrastają...
Sebek 21:47, 23 lut 2013

Czyli jak będę widział trawę przy krokusach to nie wyrywać Dobrze wiedzieć
Dzidka 21:56, 23 lut 2013

asc napisał(a)

Wspomnienie wiosny 2012... niedługo będziemy lecieć na bieżąco z wiosna.

Oj, tak, tak Aniu. Oby jak najszybciej na bieżąco pokazywałaś takie cuda.
gierczusia 21:58, 23 lut 2013

Aniu .. Jaki fajnisty nowy awatarek wyglądasz jakbyś unosiła się nad ziemią .. Piękny .. Łojj też czekam już na tę wiosnę
agniecha973 21:59, 23 lut 2013

Ania, czy żywopołot grabowy nie wysuszy Ci za bardzo ziemi w warzywniaku???
Mala_Mi 22:01, 23 lut 2013

Uświadomiła mnie w materii krokusów sąsiadka To ona wypatrzyła u mnie siewki krokusów.... potem pokazała swoja hodowlę krokusów z siewek.... Też byłam zaskoczona ...

Tu link że faktycznie się daje siać krokusy...ale kwitną po kilku latach..
http://www.nastrojowyogrod.pl/2010/07/krokusy/

Wolę już na promocji kupić cebulki.. ale jak swoich sie dochowam to będę dumna z siebie, że nie pieliłam tak długo w jednym miejscu W ten sposób łąki krokusów tworzą się w górach...

Basu, zrób mi ..bo na fotach w necie wszytko ładnie wygląda.... jak zaniedbany potrafi jako tako wyglądać, to zadbany będzie ładny...
Mala_Mi 22:07, 23 lut 2013

Dzidka.. zima jak na razie tfu, tfu.... była dobra (pomijam milczenie lodową biżuterię, bo była chociaż piękna) .... jeszcze 3 tygodnie i już świeże kwiaty będziemy wstawiać Wiec t oostatni szansa na przypomnienie staroci

Ela wywczasowana.... składa wizyty A avatarek..chciałam do ciepłych krajów, ale jakiś nielot ze mnie, a nie bocko-jaskółka...

Agnieszka - też nad tym myślałam.... ale wszystko będzie suszyć.. jednak grab to drzewo i korzenie powinien zapuścić głębiej..gdzie bardziej mokro.. u mnie glina..... a warzywa rosną dość płytko... Poza tym można wrzucić nawadnianie I od strony grabów , wewnątrz warzywniaka chcę coś z kwiatów posadzić.... w środku warzywa, a obwódka z żywopłotu i coś tam jeszcze