Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 21:43, 24 paź 2020

Do góry
CD

Bardzo nisko Dreamliner

Ptasi gaj 21:34, 24 paź 2020

Do góry
CD

Ptasi gaj 21:20, 24 paź 2020

Do góry
Mirka w Melonie przy Puławskiej. Byłam u nich na początku października jeszcze maja. Chciałam kupić Grujecznika ale jak zobaczyłam dęby błotne Ochota mi przeszła.
Jednak dęby mają piękne liście w sezonie nie wspominając o jesieni. Wiosna kupie jeszcze 4 dęby posadzę na łące.

Może jeszcze się skusze na klony zapomniałam jak się nazywa.

Dęby są tak piękne jak słońce świeci, że codziennie mają inny kolor.

Naparstnica w doniczkach

Pieris kwitnie

Klęska urodzaju nie wiem co to za grzyby pewnie psiury

Ptasi gaj 19:47, 24 paź 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Dane mi było ten piękny ogród widzieć na żywo

Elu pięknie dęby się przebarwiły Masz piękny widok z salonu ech zazdroszczę ci troszkę
Gdzie je kupowałaś ?
Ptasi gaj 18:43, 24 paź 2020

Do góry
CD

Ela ,
nie mogę się napatrzeć na te dęby
Piękne
Groch i kapusta. 14:06, 24 paź 2020

Do góry
Musisz sobie założyć adres aby szybko do ciebie dobrnąć.
Taki jak ja mam ten zielony Ela-Ptasi-gaj. Wtedy przyciskasz i już jesteś u mnie a tak trzeba wyjść z twojego wątku i dopiero wejść przez tabelkę Nasze Ogrody.
Napisz skąd jesteś okolice powiat, województwo, możesz mieć sąsiadów w danej okolicy.

Ale od razu pisze sama miałam kłopoty z założeniem adresu.

Groch i kapusta. 12:24, 24 paź 2020

Do góry
Ogrogroch napisał(a)
Witam wszystkich. Korzystam z Ogrodowiska juz kilka lat, do tej pory wyrywkowo. Budujemy nowy dom wiec bedzie i ogrod.

Witam pokazuj co już masz
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:39, 24 paź 2020

Do góry

Kiedyś Bacowa jak była jeszcze na ogrodowisku rozmnażala Perowska na potege. Tak jej się te suche łodygi ścięte wiosna ukorzenialy, że łany miala.
Robiłam tak jak mówiła, ale patyki usychaly.

To co wyczytałam to Perowska się dobrze rozsiewa. Musi przejść stratyfikację. Wschodzi późno być moze, że często siewki młode usuwamy. Tak było u mnie z werbena patagońska jak się wcześnie pospieszylam z pieleniem nigdy nie miałam siewek bo myślałam, że to chwast.

Mam zamiar pod Perowska rozsypać ziemi ponieważ rośnie w żwirze i wytrzepać nasiona do ziemi zobaczymy co z eksperymentu wyjdzie.
Można też przyginac kilka gałązek przymocować kółkiem.

Jestem teraz na etapie czytania o rozmnazaniu i szczepie różnych krzaków, drzew i róż. Można eksperymentować. Można woreczek z ziemią przywiązać na łodydze i korzenie odbijały

Coś prawdy w tym jest mam 3 siewki już wyższe że swojej Perowskiej 2 wysadzilam i ładnie rosną jedna rośnie w obwódce między kamieniami nie ruszam jej.

Rozpisalam się - pozdrawiam[/quot

Nie robiłam eksperymentów z perowski ale wiem ze jak potrzebuję to utnę patyka wsadzę i rośnie . .Z nasionami to pewnie tak jest z nią bo faktycznie póżno wschodzi .Zaraz zobaczę czy ma nasiona to zerwę wsieję od razu do ziemi sama .
Ogród PanaNoska i Foundi 00:25, 24 paź 2020

Do góry
Witaj Małgosiu

Pokazuj ogród będę zaglądać. Ile ma hektarów.

Jak długo już w nim sądzisz.
Ptasi gaj 23:52, 23 paź 2020

Do góry
Mirka napisał(a)

Dziś jak robiłam zdjęcia to w takiej tawule jak twoje też miałam taką bordo gałązkę. Ciekawe co?

Mirka prawie na wszystkich mam takie przebarwienia większe lub mniejsze. Moje się bardzo ładnie przebarwiają ale jeszcze nie ten czas.

Moja tawuła japońska to gold flame

Ptasi gaj 23:09, 23 paź 2020

Do góry
CD

Ptasi gaj 22:50, 23 paź 2020

Do góry
CD fot

Ptasi gaj 22:39, 23 paź 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękny obrazek, trawniczek wzorcowy.
Brzozy rosnące za szpalerem tuj ładnie przełamują masywny wygląd szpaleru tujowego.

Dorotka to widok tzw zapożyczony brzozy sasiadow. Między tujami moimi i brzozami sąsiadów jest ok 10 metrów. Trawnik w rzeczywistości jeszcze lepiej wygląda.
Ptasi gaj 20:03, 23 paź 2020

Do góry
CD

Trawnik teraz się ma dobrze nawieziony i podlany

Piękny obrazek, trawniczek wzorcowy.
Brzozy rosnące za szpalerem tuj ładnie przełamują masywny wygląd szpaleru tujowego.
Ogród w dolinie 16:04, 23 paź 2020

Do góry
Żadne drzewo nie ma tak pięknych kolorów ja klony. Można wymienić całą gamę ciepłych kolorów brązowy, czerwony, pomarańczowy żółty i wszystkie odcienie tych kolorów.
Później dęby zmieniają kolory.

Do roślin oczyszczających kup jeszcze irysa żółtego ten oczyszcza że zdwojoną siła.

Elu, zgadzam się, są piękne, te za ogrodzeniem same się zasiały, z brzozami wyglądają uroczo. Wiosną pod nim szybko ruszają śnieguliczki, takie zwykłe i też lubię to zestawienie
Żółte irysy , ok...
Ptasi gaj 15:43, 23 paź 2020

Do góry
Uwielbiam klony to zwykła samosiejka jeszcze mam jedną większą i kilka maluchów z tego samego dębu.
Ma piekne grube liscie półmatowe. Wszystkie klony piękne. Tydzień temu nie myślałam że tak ładnie się przebarwia nie zawiódł.
Memory nie zawodzi to połączenie na focie urzeka.

To klon jawor.

Jesien, liście grabienie, zwożenie składanie, ale jest też cudowna, żeby nie ten deszcz

Ogród w dolinie 13:40, 23 paź 2020

Do góry
Żadne drzewo nie ma tak pięknych kolorów ja klony. Można wymienić całą gamę ciepłych kolorów brązowy, czerwony, pomarańczowy żółty i wszystkie odcienie tych kolorów.
Później dęby zmieniają kolory.

Do roślin oczyszczających kup jeszcze irysa żółtego ten oczyszcza że zdwojoną siła.
Ptasi gaj 12:46, 23 paź 2020

Do góry

Przepiękne zdjęcie
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:39, 23 paź 2020

Do góry
Piękne głowy kapuściane spróbuję w przyszłym roku.
Dzięki za przepis na myszy i nornice.

Poza tym babcia Dorotka zwariowała Wielki Apacz Geronimo się w niej odezwał Ha ha ha
Elu my w indiańskie zabawy od dawna się bawimy,
tylko w sklepach są bardzo kolorowo pomalowane pióra i mnie ten co kupiłam ciągle się nie podobał.
Już w ubiegłym roku miałam się zabrać za ten nowy, ale jakoś weny nie miałam. Ten zrobiłam w dwa wieczory.

Przesyłka przyszła roślinki zapakowane wzorcowo, ani grudka ziemi nie wyleciała z doniczek. Firma godna polecenia.

Ptasi gaj 12:21, 23 paź 2020

Do góry
Zaraz idę działać jeszcze fotki z wczoraj. Dzisiaj pochmurno ok 15 stopni może słoneczko zaświeci.

Piękna Dalia, ale bardzo powoli się rozwija może to powód pigofybibza późno posądzona.

Kolnierzykowe nie zawodne

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies