Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

kamila66 19:37, 13 gru 2020

Dorotka, gratuluję odwagi . Przyszłam po inspiracje, zobaczyć co u Ciebie siedzi na ławeczce, a tu takie sensacje Cieszę się, że dostrzegli Twoją kreatywność . Anioły w kartonie po mleku piękne stroik z reniferami chętnie bym skopiowała
ElzbietaFranka 19:51, 14 gru 2020

Dorota123 napisał(a)
Ja tu na O często wstawiam fotki, na facebooku i na grupie ogrodowej facebookowej czasem, bardzo sporadycznie.
Ja mieszkam na uboczu to wiele osób nie zna mojego ogrodu, tylko bliscy znajomi i rodzina w nim bywa.

Cudowne jak z Disneya. Bajkowo to wygląda. Dorotka już zanotowałam i usunę

anpi 19:54, 15 gru 2020

Dorota123 napisał(a)

W niedzielę piekłam pierniczki.

Dorotko, czy ciasto na te pierniczki wałkowałaś wałkiem z wzorkiem, czy na wzorzystej macie? Bo kupiłam wałek z wzorem gwiazdek, ale po upieczeniu pierniczków gwiazdki są prawie niewidoczne. A może to wina przepisu na pierniczki, że wzór się potem "rozmywa". Jak możesz mi podać, to poproszę o Twój przepis,na PW.
Dorota123 17:14, 16 gru 2020

anabuko1 napisał(a)

Dorotko świetna dekoracja.
zresztą jak z zawsze twój ogród zachwyca, różnymi dekoracjami.
A w tym okresie szczególnie masz ich dużo. Wszystkie piękne i wyjątkowe
Dlatego też nie dziwi mnie, że ekipa programu Rok w ogrodzie zawitała do twojego pięknego ogrodu.
Dużo ogrodów jest pięknych od wiosny do jesieni. A potem puste i nijakie. A u ciebie i o tej porze jest pięknie.
A, bardzo pięknie i na bogato z tymi w wszystkimi dekoracjami
Gratuluję.
I pozdrawiam
Dziękuję Aniu Ja od zawsze lubiłam dekorować na Boże Narodzenie ogród. Pamiętam zimy gdy było -15, stopni, a ja rozwieszałam światełka przemarzając na tym mrozie. Teraz przy -2 mogę być tylko 15-20 minut w ogrodzie, bo już jestem przemarznięta.
Teraz dekoruję w domu, mam też zagniecione ciasto na piernikowe chatki. Niestety przez 3 dni kiesko się czułam i wszystka robota zatrzymana.
Pozdrawiam

inka74 17:31, 16 gru 2020

Jestem zauroczona twoimi dekoracjami, to już nie pierwszy rok jak podglądam co robisz )) Kula z mchu i pestek jest świetna. Muszę za rok ich trochę pozbierać i zrobić. Ja na razie na prezenty zrobiłam drzewka z szyszek i bombek kuliste a teraz stożki będę kleiła ze sznura i kule kwiatowe do powieszenia nad stołem. Wszystkim porozdawałam a sama nie mam. Wszystkie dekoracje zresztą świetne. Nie dziwię się, ze telewizja cię dostrzegła ) będę oglądać z przyjemnością.
Dorota123 18:00, 16 gru 2020

kamila66 napisał(a)
Dorotka, gratuluję odwagi . Przyszłam po inspiracje, zobaczyć co u Ciebie siedzi na ławeczce, a tu takie sensacje Cieszę się, że dostrzegli Twoją kreatywność . Anioły w kartonie po mleku piękne stroik z reniferami chętnie bym skopiowała
Nie patrzyłam w stronę kamery, nigdy nie wiedziałam czy już kręcimy, czy tylko rozmawiamy. Czasem miałam wrażenie, że to już nakręcają, a tu się okazuje, że tylko próbowaliśmy jak to wyjdzie i znów wracamy za tuje i lilaki i powtarzamy to samo. Wtedy bardziej się spinałam. Panu Markowi podobało się to, że wykorzystuję naturalne produkty do dekoracji i że nie sprzątam całego ogrodu na zimę.

Bardzo mi miło, że chcesz zrobić stroik, który wymyśliłam, nie mam nic przeciwko temu.

Dorota123 18:00, 16 gru 2020

ElzbietaFranka napisał(a)

Cudowne jak z Disneya. Bajkowo to wygląda. Dorotka już zanotowałam i usunę

To druga osoba, która przyznała się do przypomnienia na lodówce o programie.
Już sobie wyobrażam jak wnukowie przyjadą ile to będzie przestawiania i zabawy.

Rumianka 18:35, 16 gru 2020

Ja też mam przypominajkę na kalendarzu...czekam
anpi 18:41, 16 gru 2020

Ja to chyba budzik muszę nastawić
Dorota123 18:43, 16 gru 2020

inka74 napisał(a)
Jestem zauroczona twoimi dekoracjami, to już nie pierwszy rok jak podglądam co robisz )) Kula z mchu i pestek jest świetna. Muszę za rok ich trochę pozbierać i zrobić. Ja na razie na prezenty zrobiłam drzewka z szyszek i bombek kuliste a teraz stożki będę kleiła ze sznura i kule kwiatowe do powieszenia nad stołem. Wszystkim porozdawałam a sama nie mam. Wszystkie dekoracje zresztą świetne. Nie dziwię się, ze telewizja cię dostrzegła ) będę oglądać z przyjemnością.
Bardzo mi miło, że podoba Ci się to co robię. Zaraz pójdę do Ciebie i zobaczę Twoje dekoracje. Ja pestki zbierałam podczas robienia przetworów. Mój stojak, specjalnie zrobiony na dekoracje świąteczne.
Pozdrawiam i zapraszam