Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 15:35, 28 gru 2016

Do góry
zoja napisał(a)
a tak?:

fajny pomysł
lub tak
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 15:28, 28 gru 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Aniu, co roku dochodzą mi nowe byliny, lista więc jest dynamiczna i zmienna. W tym roku zachwyciłam się jarzmianką odm. Moulin Rouge (dostałam ją kwitnącą w czerwcu, kwitła do przymrozków), niebieskimi przetacznikami, które kwitły baardzo długo, a po przycięciu zakwitły ponownie i też kwitły do przymrozków.
Różne odmiany szałwii - to wiadomonie od dziś. Wzrasta moje upodobanie do dzwonków różnych, też długo kwitną. Penstemon o bordowych liściach, bodziszki, czyściec wełnisty - super. Uwielbiam mikołajki i przegorzany, a po kwitnieniu ich zasuszone kwiatostany.
Rozczarowała mnie kamasja odm. Blue Melody, kwitła tylko kilka dni. I tawułki dla mnie też za krótko kwitną, może mają u mnie za dużo słońca.

Kierunek na kolejny rok: nowe odmiany przetaczników, jarzmianek, jeżówek (głównie ze względu na kolorystykę pomarańczową, której mi ciągle mało w ogrodzie) rozchodników i traw.

wow dziękuję, lista całkiem spora i nawet znam pare z tych roślin. jarzmiankę tą właśnie kupiłam od Karoli na jesieni mam nadzieję ze przezimuje i mnie zachwyci.
gdybyś miała w nadmiarze jakieś nasionka to będę wdzięczna
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:24, 28 gru 2016

Do góry
Marta dziękujemy za kolejną porcje zdjęć z Twojego ogrodu
Ogródek Iwony II 15:21, 28 gru 2016

Do góry
Justyna wedlug mnie te tuje przezyją pergole z listewek jest rewelacyjna ale to tylko drewno. u mnie taki los spotka przęsła z Obi ale jestem tego świadoma i czekam aż serby je zasłonią.
Iwona super podsumowanie bardzo dużo się u Ciebie zmienia. masz już jakies plany ogrodowe w głowie na nowy sezon?
Typografia ogrodu 15:16, 28 gru 2016

Do góry
Asia świetne podsumowanie motywujesz i dajesz wiarę że można
nasunęło mi sie pare pytań...jak wy to robicie że poziomy trzymacie przy nie równym terenie? we wgłębniku masz gline pod kamieniami, robiliscie coś z nią przed wysypaniem kamieniem aby woda wsiąkała? pole moliniowe jest pod znakiem zapytania?? zagięłaś mnie
poza tym jestem pełna podziwu za konsekwencję bo ja to powinnam mieć zablokowany pinterest bo co zaplanuję to znowu co innego zobaczę i juz mam zagwostkę
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:05, 28 gru 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Gosiu masz duże ilosci bylin które od nasionka obserwujesz nie mialabyś ochoty podzielić sie z nami swoim doswiadczeniem? zrobic jakiś top 10,20 roslin niezawodnych, łatwych czy niewiem.. długo kwitnacych?
albo pare top-ów

Aniu, co roku dochodzą mi nowe byliny, lista więc jest dynamiczna i zmienna. W tym roku zachwyciłam się jarzmianką odm. Moulin Rouge (dostałam ją kwitnącą w czerwcu, kwitła do przymrozków), niebieskimi przetacznikami, które kwitły baardzo długo, a po przycięciu zakwitły ponownie i też kwitły do przymrozków.
Różne odmiany szałwii - to wiadomonie od dziś. Wzrasta moje upodobanie do dzwonków różnych, też długo kwitną. Penstemon o bordowych liściach, bodziszki, czyściec wełnisty - super. Uwielbiam mikołajki i przegorzany, a po kwitnieniu ich zasuszone kwiatostany.
Rozczarowała mnie kamasja odm. Blue Melody, kwitła tylko kilka dni. I tawułki dla mnie też za krótko kwitną, może mają u mnie za dużo słońca.

Kierunek na kolejny rok: nowe odmiany przetaczników, jarzmianek, jeżówek (głównie ze względu na kolorystykę pomarańczową, której mi ciągle mało w ogrodzie) rozchodników i traw.
Typografia ogrodu 20:58, 23 gru 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Piękne życzenia Asiu również spokojnych, rodzinnych i udanych Świąt życzę
doczytalam się dziękuję pieknie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:33, 23 gru 2016

Do góry
u mnie zawsze koszyczkowo, teściowa 4 potrawy, ja 4 potrawy i szwagierka 4 potrawy. i co roku w innym domu tylko
Wesołych, spokojnych Świąt Madżen!
Typografia ogrodu 19:28, 23 gru 2016

Do góry
Piękne życzenia Asiu również spokojnych, rodzinnych i udanych Świąt życzę
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 16:48, 22 gru 2016

Do góry
mojej Boscha tez juz leci 8 rok bez awarii
Ogród Mirelli 14:24, 22 gru 2016

Do góry
heloł ale nie tematy różane omineły cholercia! na tą chwilę to nie moje kolory ale kto wie moze ewoluuję w stronę żólci i pomarańczy
pozdrawiam cieplutko
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 09:41, 22 gru 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

u mnie czarny blat, hokery i szyby, tez nie polecam tym którzy lubią mega czysto
ale piekarnik i lodówkę mam samsunga - front czarna szyba i widać paluchy ale mam specjalną ściereczke do szyb i to jest moment i nic nie widać.

generalnie jeśli tylko finanse pozwalają to ja polecam Ci Kasia wchodzić w Boscha i Samsunga, nie mają konkurencji.

Bosch spoko-ale mają bardzo drogie mikro-to je dyskwalifikuje.
Ogród niby nowoczesny ale... 22:09, 21 gru 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

hahahahaha wiesz co przeczytalam najpierw? "obok kajdanek" usmiech mi zawitał zberezny ale czytam drugi raz ... "kombinerek"
i w zadume wpadłam..co to kombinerki??!!! tez coś zboczonego ?
głodnemu chleb na mysli kajdanki to sebek ma
Ogród niby nowoczesny ale... 20:30, 21 gru 2016
Do góry
anna_t napisał(a)

hahahahaha wiesz co przeczytalam najpierw? "obok kajdanek" usmiech mi zawitał zberezny ale czytam drugi raz ... "kombinerek"

poplułam monitor!

wesoły autobus!
Ogród niby nowoczesny ale... 20:30, 21 gru 2016

Do góry

Ogród niby nowoczesny ale... 20:27, 21 gru 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A wiecie gdzie ja trzymam piastolet do kleju....W szawce nocnej.obok kombinerek i kilku innych

Malutki pod lasem 14:36, 21 gru 2016

Do góry
bosze nawet ogrodzenie ozdabiasz? wow! ja nie mam jeszcze ani jednej świątecznej ozdoby, ani jednego akcentu. totalnie nie czuję świąt w tym roku, na forum szaleństwo a mnie nic nie rusza :/
Ogród pod lasem 14:34, 21 gru 2016

Do góry
Ogród pod lasem 14:05, 21 gru 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Z puszkami problemu nie ma, bo bardzo rzadko pije piwo, ale za to zostawia kieliszek po winie w sypialni

mówiłam??!! hahahahahaha
Ogród pod lasem 14:03, 21 gru 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

jeśli tylko puszek nie wyrzuca to i tak prawie ideał)))

heh to tylko jedna rzecz, która mi się akurat przypomniała bo przed chwila kuchnie sprzatałam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies