Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

yolka 16:34, 23 gru 2016

Mala_Mi napisał(a)
Ja w lesie.. czyli w pracy ..

No to się na pewno spotkamy- ja też tam jestem, a teraz zamiast latać z odkurzaczem latam po wątkach
nawigatorka 16:38, 23 gru 2016

Madzenka napisał(a)
Zazdroszcze wszystkim wyjeżdżającym... Od 10 lat wszytskie świeta u nas a mama i tesciowa nic nie przygotowują, bo na poaczątku chcieliśmy im oszczędzić pracy a teraz juz zdrowie im nie pozwala... Zatem robię sobie przerwę na kawę i śmigam do roboty...

I pytanie jak jedziecie na świeta to tak całkiem na gotowo? Tylko z prezentami czy z jedzeniem rownież?

Gdy kiedys zabraknie rodzicow (oby jak najdłuzej żyli) to będziemy spędzać świeta w górach.
ja gotuję na codzienne i od świata i na wyjeździe świątecznym dwa lata temu jednym z największych atutów był brak konieczności gotowania właśnie.hotele w czasie świąt oferują nawet spotkania kawowe więc nawet słodkości nie brakuje
I sporo jest całych Wielopokoleniowych rodzin
jolanka 16:50, 23 gru 2016

Niestety, sama muszę gotować wszystko. Święta zawsze u mnie. Marzy mi się wyjazd świąteczny ale do tej pory nie mogłam z uwagi na moja rodzinkę. Na pewno kiedyś to zrobię

Wesołych Świąt Marzenko
Anda 16:52, 23 gru 2016

Tutaj święta obchodzi się z mniejszą pompą niż w Pl i dlatego nie ma tu aż tyle przygotowań. Ja przywożę ciastka i sernik tylko, teściowa robi Wigilię, bardzo skromną w porównaniu z PL, a w pierwszy dzień świąt cała rodzina spotyka się w restauracji, a potem wszyscy idą do teściowej a na stole jest ciasto a potem chleb, sery i wędliny.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basilikum 17:56, 23 gru 2016

Madzenko ja zabieram pare puszek ciastek, sernik i salatke z tunczyka, reszte robia Mama i siostra
Kasya 18:59, 23 gru 2016

Madzenka napisał(a)

Uff zakupy dojechały, prezenty zapakowane, teraz czas na ostatnie sprzatanie. A jak u Was?

ja caly dzien w kuchni...
ze tez nikt mnie nie popukal w glowe jak wymyslilam 3 ciasta do zrobienia i 3 rodzaje pierogow i 4 rodzaje sledzi...reszta pojedynczo
ale sprzatanie robi eMus...ja tylko musze wysluchiwac zrzedzenia...no coz...bez tego byloby zbyt pieknie
Basilikum 19:16, 23 gru 2016

a jeszcze zapominialam o kielbachach, tez bierzemy takie swojskie
anna_t 19:33, 23 gru 2016

u mnie zawsze koszyczkowo, teściowa 4 potrawy, ja 4 potrawy i szwagierka 4 potrawy. i co roku w innym domu tylko
Wesołych, spokojnych Świąt Madżen!
21:51, 23 gru 2016
Marzenko ja nie narzekam zawsze gotuję trudno mi sobie wyobrazić Wigilię na nartach z "kupnym" jedzeniem choć były lata, że drugiego dnia Świąt byliśmy na nartach i tak do Sylwestra

Wielkanoc spędzaliśmy na nartach ...z moim gotowaniem W wakacje tez gotuje ... system "all" by mnie wykończył

Margarete 00:48, 24 gru 2016

U mnie w tym roku spokojniej bo mniejsza Wigilia, mniej ludzi i nie szaleję z potrawami. Zawsze dzielimy się robotą, każdy coś przynosi - wtedy jest łatwiej. Choinkę skończyłam ubierać, jeszcze jutro rano ogarnę podłogi bo naśmieciłam przy tym ubieraniu i będzie ok. Fasola i grzyby namoczone, susz z owoców też. Resztą do zrobienia jutro...
Wesołych świąt!