Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Małej Mi 2017 01:33, 04 maj 2022

Do góry
Po raz pierwszy od wielu lat magnolia yellow river nie przemarzła. I wreszcie ciszy oko tylko nie umiem jej zrobić ładnego zdjęcia
Ogród Małej Mi 2017 01:29, 04 maj 2022

Do góry
O La La....ile gości.
Sorki że każdemu z osobna nie dziękuję za wizytę, ale rano muszę wstać do pracy .. padlabym jak przecinek.
W podziękowaniu wrzucę kilka fotek i w wolniejszej chwili Was odwiedzę.teraz trochę sieczki z telefonu na chybił trafił.
Maj jest piękny więc co nie wrzucę to jest kolorowe. Może tylko mój trawnik jest gorszy ☹️.
Grujecznik. Prezent od Danusi cieszy oko i coraz większy. Muszę poszerzyć rabatę. I nie tylko pod nim.
Magary Dramaty z Rabaty 01:21, 04 maj 2022

Do góry
Dzisiejszy (w sumie wczorajszy ) czas, który miałam na prace ogrodowe głównie poświęciłam na zachwycanie się tym jak wygląda wyściółkowana "na czarno" rabata W tle druga część "zegarowej", jeszcze bez ściółki.

Chyba kolor czarny jest faktycznie najlepszym tłem dla roślin
Magary Dramaty z Rabaty 01:13, 04 maj 2022

Do góry
Obejrzałam dziś na forum tak wiele zdjęć pięknych ogrodów, że kompleksy mi wróciły...
Ale wróciły tylko na chwilę Choć Aprilkowy leśny ogród pewnie mi się przyśni w konkteście moich paru sosen i brzóz na krzyż
Niemniej jednak zauważam na swoich rabatach progres i bardzo się nim cieszę
Czasu dziś na ogród nie miałam wiele, ale zdjęć kilka zrobiłam, więc zapodaję, z kronikarskiej powinności

Taki mam widok od bramy i myślę, że nie jest źle

Mały zegar znalazł miejscówkę, nie wiem jeszcze czy stałą, zobaczymy

Na skalniaku królują floksy. I carexy - niestety tu nie zostały przycięte, zapomniałam, że je tam mam

Ogród prawie wymarzony … 00:10, 04 maj 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Dla Ajki - juka

Dzięki, ale masz już ładne okazy.
Stylowe Nordowisko 00:03, 04 maj 2022

Do góry
Wiosna w donicach
Ptasi gaj 23:26, 03 maj 2022

Do góry
Monia81 napisał(a)

Elu a na tym zdjęciu obok Kiku to co to za drzewko?
pozdrawiam

Monia to jest wiąz z parasolowatych. On ma nazwę, ale jak wpiszesz wiąz to zobaczysz.

On tak wyglądał w czerwcu ub roku

Co jakiś czas jest skracany bo rośnie 1,5 m na rok . To jest drzewo eMa wiec się nie wtrącam. Jedno i drugie drzewo obwisłe.
Ptasi gaj 23:13, 03 maj 2022

Do góry

Kupiłam taki sprzęt myślałam że sobie udogodnie pracę. U mnie się on nie nadaje owszem sprzęcie dobry, ale na czystą ziemię. U mnie drzewa i korzeni masa nie można tym zakręcić. Myślałam że będę mogła liście brzozy na rabatach zmieszac, ale szczególnie pod brzozami pajęczyna korzeni.
Tutaj dzisiaj działałam zrobiłam porządki, nawóz i podlewanie (2 foty)

Zawilce o poranku

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 23:02, 03 maj 2022

Do góry
kasiek napisał(a)

Twój ogród jest niesłychany, klimatyczny, już samo oglądanie sprawia, że dobrze się "tam" czuję, jest wyczuwalna harmonia, artyzm i dobra twórcza energia właścicielki
Tak patrzę na Twoje mebelki, jakby ten sam producent co mojego dużego stołu. Świetne są.
Ptasi gaj 23:00, 03 maj 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Też swoją podcinałam od dołu co roku w taki parasol.No i jak była mała to podwiazalam do palika , żeby rosła wyżej bo była nisko szczepiona.

Ok zobaczę

To są moje seslery, rano robiona fota zieloniutkie

Chcialam na rondlu zrobić biało-czerwona obwódkę czerwone tulipany kwitną białe w pąkach, czerwone wyrosły na ok 50 cm białe ok 30. Mus zmienić jesienią czerwone do tyłu białe z przodu

Z tyłu borówki mam 7 krzaków, piekłam nawozilam. Lepiej kupić gotowce

Hortensjowo 23:00, 03 maj 2022

Do góry
Helen napisał(a)
I jeszcze pytanie do daliowych praktyków.
Co mam zrobić z tak powyciąganymi daliami? Skrócić? Ale gdzie?

Posadź je po prostu głębiej
Kiedyś moja cebula lilii, którą zimowałam w piwnicy, wypuściła 50 cm pęd. Nie wiedziałam jak ją wkopać i w końcu zawinęłam jakoś ten pęd dookoła w dołku, tak żeby tylko końcówka wystawała. Udało się i zakwitła
Zieleń, drewno i antracyt 22:47, 03 maj 2022

Do góry

Maluch Rustica Rubra, to na pewno ona i do tego przepięknie pachnie cytrusami Podoba mi się, że kwitnienie zaczyna nieco później i ma mniejsze szanse na uszkodzenia przymrozkowe.

Kwiaty obu odmian są bardzo do siebie podobne, jak dla mnie różni je głównie zapach i termin kwitnienia. Trzecia, patyczek Elizabeth, nie zaszczycił mnie kwiatem. A po głowie chodzi mi cały czas jeszcze jedna odmiana - Gold Star.

Prześliczne magnolie Aż musiałam powtórzyć
Sałatka pokrzywowa 22:36, 03 maj 2022

Do góry
Mgduska napisał(a)
Pierwszy raz w życiu widziałam na żywo Bagno zwyczajne, z czego bardzo się ucieszyłam

Widziałam bagno w Poleskim Parku, kwitnące, super widok
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 22:35, 03 maj 2022

Do góry
Judith napisał(a)

Agnieszka, szpadelek jak szpadelek . Żaden wypas. Istotne jest tylko, by był z porządnej stali.
O, taki jest mój:

No mój podobnie wygląda, ale chyba jest z mniej porządnej stali . Jak mocniej nacisnę, to się trochę wygina .

Zmieniona rabatka zdecydowanie lepiej wygląda z korą.
Też dziś skakałam na szpadlu, niestety bez większych efektów, musiałam iść po siekierę .
Wrzuciłam u siebie zdjęcie kloników w szpalerze .
Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:35, 03 maj 2022

Do góry
mrokasia napisał(a)
Wczoraj udało mi się wygospodarować tylko 2h na ogród, późnym popołudniem. Udało mi się w tym czasie posprzątać cienistą. Wyzbierałam suche liście, których dostarczył lasek za płotem, wycięłam własne suchelce, poczyściłam bergenie, przycięłam wypiętrzone żurawki, wypieliłam chwasty. Cały wór się tego zebrał. Dziś może sypnę trochę kompostu i obornika bo tam bardzo słaba ziemia.
Dokumentacja fotograficzna wykonana dziś rano . Widać bramkę, która zamyka ogród przed psami .

Ależ piękna wiosna w Twoim ogrodzie, a cienista jest cudna. Bardzo lubię takie miejsca.
Pozdrawiam.
Ogród w dolinie 22:30, 03 maj 2022

Do góry
Roocika napisał(a)
Dziewczyny potem odpowiem, nabazgrałam coś tam To połowa skarpy, ta, którą widzę z okna salonu.

I przykładowe rośliny

1. Czeremcha Colorata
2. Kalina koralowa Ulgen
3. Jabłoń Golden Hornet
4. Śidośliwa Lamarcka
5. Dereń jadalny
6. Lilak pospolity General Pershing
7. Hortensja Limelight
8. Lilak Palibin
9. ??? Śnieguliczka Magic Berry?
10. Tawuła wczesna/szara
11. Tawuła Van Houttea
12. Trwa np. trzcinnik KF
13. Tawuła brzozolistna
14. Tawuła japońska Żółta
15. Białe róże okrywowe
16. Dereń rozłogowy Kelsey
17. Tawuły japońskie
18. Irga/tawulec pogięty?
19. Irga błyszcząca

Przydałoby się poprzedzielać te grupy krzewów czymś? Jakimiś mniejszymi trawami i może cisy jako wykrzykniki?

Fajnie, podoba mi się zestaw krzewów. Nie bój się, wyjdzie w praniu
Wilczy ogród 22:29, 03 maj 2022

Do góry
Haha, wcale mnie nie zanudziłaś .

PRZEPIĘKNIE, naprawdę bardzo lubię Twój ogród za tą jego różnorodność.

To zdjęcie najbardziej mi się podoba .

Magleska napisał(a)

A co to za piękny klonik się wychyla zza rogu?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:28, 03 maj 2022

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:27, 03 maj 2022

Do góry
A póki co, ogród puchnie niemal z godziny na godzinę. Szkoda tylko, że jest dość sucho. Ja późnym popołudniem włączyłam podlewanie (jutro planuję sadzić i przesadzać), stałam w oknie i patrzyłam na ogród i normalnie rósł w oczach!
Wilczy ogród 22:22, 03 maj 2022

Do góry
Madzia wszędzie się już pięknie zieleni, ale zawartość tunela wprawiła mnie w podziw. Jak ty to ogarniasz? Ja mam siedem pojemniczków na parapecie z wysiewami i te co wzeszły pierwsze już dwa razy leżały, na szczęście reanimacja okazała się skuteczna.
Wielkie brawa dla ciebie.

Co to za roślinka z tymi szarozielonymi listkami?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies