Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 08:17, 01 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu dzięki cudowne masz pelrgonie - takie maleńkie rózyczki
ja zamówiłam pastelowe kolorki wreszcie takie jakie chciałam, a nie jakie akurat na rynku upoluję
zobaczymy jak sobie poradzę w pierwszym etapie, na pewno się pochwalę
pozdrawiam
Boćkowe perypetie ogrodkowe 08:14, 01 lut 2013

Do góry
Wpadam tylko na sekundenke z ekspresowym reportazem.

W ogrodzie masakra - resztki metabolizmu zwierzat, porozrzucane nasiona z karmnika i zywotnosc istot poza naziemskich:

Jak widac i duze i male, do wyboru Nie moga sobie pojsc na pola????
Mój jesienny ogród 08:08, 01 lut 2013

Do góry
Witajcie, nie odzywałem się, gdyż jak zwykle nie miałem czasu, w poniedziałek gotowałem zupę i smażyłem naleśniki, we wtorek zrobiłem 21 mielonych, będę miał trochę zapasu .Powiem Wam że coraz lepsze mi wychodzą, te robiłem z wieprzowego i wołowego po 0,7 kg, może z tego powodu takie

dobre. Całą kuchnię zabrudziłem przy akcji, kotrlet. Wczoraj poleciałem na zakupy, dziś też lecę, bo wczoraj się nie zabrałem naraz Napisałem już przy jedzeniu, jak wrócę to foty wkleję i puszczę. Teraz to jest technika, nie ma co, nigdy bym nie przypuszczał że będę kręcił filmy telefonem, robił fotki i wysyłał je mailem normalnie szok. Dziś cały dzień w chmurach i wczoraj też, super widoki jak chmura przechodzi lub nachodzi, robiłem telefonem ale nawet nieźle wychodzą, trochę oddala jak kompakty. U mnie cały czas zima ale w dzień na plusie 1 a w nocy – 1.
Haniu, dzięki za kwiatunia. Ja nie maluję, tylko drę dechy, całe szczęście, dziś skończyłem z sufitami, resztę będę darł przed ubijaniem sufitów. Jestem tak brudny, całe oczy i uszy zaprószone a koszulka po trzech dniach czerwona od kurzu i tak się trzepie 2 razy na dzień. Tu śniegu jest dużo, nie ma takich skoków temperatury jak w kraju.
Irenko, wiem że się nie wyrabiasz, tyle postów piszesz że jestem pełen podziwu. Że to przesilenie to na pewno ale i za późno chodzę spać. Ale już zmykam.
Wszystkiego dobrego Wam życzę.

idzie chmura

Rano wisiała nad samym dachem

W chmurze prawie nic nie widać w koło mleko.

Przyjazny ogród 07:47, 01 lut 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Trafiłam tu w ślad za kórnikami i nie żałuję! śliczny ogród masz! urzekł mnie łan liliowców, kolekcja irysów i wiele wiele innych roślin. Czekam na wiosnę i fotki z Twego ogrodu
pozdrawiam

Witam i zapraszam częściej
To ogród w którym szczegóły i skład roślin szybko doprecyzuję, obecnie daje jeszcze dużo do życzenia.

Bogdzia napisał(a)
Ogród wygląda slicznie , nic nie jest zdeformowane od śniegu, ładnie roślinki przetrzymały byle jeszcze luty nie narozrabiał a i maj też groźny. Bardzo mnie zmartwiłeś ze ten rezerwat nie powstał , tak mało jest tych żołn że nie powinno byc żadnych wątpliwości jak jest potrzebny i że można na zawsze stracic okazję utrzymania takiego ptaka.Bardzo mnie to martwi. Pozdrawiam Mariusz serdecznie.( Kupiłes już nowy aparat?)

Faktycznie ciężar lodu nie zrobił wielu szkód oprócz kilku złamanych gałęzi. Teraz zimą zdecydowanie brakuje dużych roślin iglastych, doprecyzuję to szybko.
Wiem, że komplet papierów w sprawie rezerwatu był już gotowy w 2011, co się stało? obecnie obok biegnie obwodnica Przemyśla.
Aparat Bogdziu kupiłem niezwłocznie, bo ja bez niego jak bez ręki, choć mam dostęp do niezłego sprzętu, to nie ma to jak swój i nieważne że słabszy technicznie.
Pozdrawiam
Madziarzeszow napisał(a)
Witam,
śliczne zdjęcia w zimowej aurze ...
lasek pięknie się prezentuje , u mnie przed domem mam mały lasek brzozy, świerki, sosny i 2 jarzębiny a na jesień grzybki , kozaki i maślaki ... Byle do wiosny!

Też już czekam tej wiosny, te plany wiosenne zawsze takie wielkie, a potem się okazuje, że nie wszystkiemu można podołać. Brzozy to piękne drzewa , są w tylu atrakcyjnych odmianach, że chyba pokuszę się na większość z nich .
Pozdrawiam Cię i życzę miłego dnia.

Z różnych pór roku
Wizytówka - MÓJ MAŁY ŚWIAT 07:28, 01 lut 2013

Do góry
MÓJ MAŁY ŚWIAT 07:15, 01 lut 2013

Do góry
już nie mogę doczekać się wiosny
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 05:29, 01 lut 2013

Do góry
butterfly napisał(a)
Już planuję wiosnę - chciałabym zrobic rabatę z przodu (tym sposobem front miałbym z głowy) i jeszcze skarpę - do tej pory nie pokazywałam jej jeszcze bo ogrodzenie się robiło i leżała tam sterta piachu i kostki...

Na pierwszy ogień idzie rabata wzdłuż kostki.

To po prawej stronie kostki - w lewym dolnym rogu widać rabate, która robiłam latem.

Szeroka ta kostka , w tym zakole to masz chyba ponad 5 m, pewnikiem to wystarczy.
Działka wkoło Lubczyka :) 01:57, 01 lut 2013

Do góry
Mój pierwowzór- proszę się nie czepiać, bo to i tak pewnie nie ostateczna wersja, ale od czegoś trzeba zacząć!
Oczywiście każda uwaga, wskazówka , sugestia mile widziana, ale pochwała jeszcze bardziej Proszę zobaczyć na godzinę dodania posta-już siedzę po nocach, zamiast kotlety smażyć czy placki piec na niedzielną imprezę
A tak na poważnie proszę o wyrozumiałość i podpowiedzi w każdym kawałku ziemi
Będę mocno wdzięczna :*
A tak to się prezentuje:

Miłej nocy, pa
Mój kawałek raju II 01:31, 01 lut 2013

Do góry
A ja już czekam na takie widoki
Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem 01:25, 01 lut 2013

Do góry
Kawałek mojego warzywniaka w maju
Ogrodowy spektakl trwa ... 01:10, 01 lut 2013

Do góry
Żywopłotki cisowe. 00:42, 01 lut 2013

Do góry
Wpadłam z rewizytą , witam Anabell , podziwiałam Twój piękny ogród z mnogością nasadzeń , będę zaglądać a żywopłot z cisów może wytnij w formie takiej kostki jak np. zakończenia murów obronnych wyższa i niższa kostka podziwiam, że wyhodowałaś te cisy z malutkich sadzoneczek
Harmonogram spotkań i wyjazdów Ogrodowiska w 2013 00:39, 01 lut 2013

Do góry
alinak napisał(a)

ZGŁASZAM TERMIN SPOTKANIA - w Kalwarii zebrzydowskiej - 3-4 sierpnia . godz . do ustalenia .
proponuję spotkanie południowo -wieczorne . wieczorem ognisko .spanie w okolicznym hostelu lub hotelach w Kalwarii. a w niedzielę spróbuję zorganizować zwiedzanie ogrodu państwa Pudełków w Pisarzowicach . dodam że w tej chwili tam są już 2 ogrody pokazowe tej rodziny . - rododendronowy i japoński . lub ogród botaniczny w Krakowie jeśli nie udałoby się załatwić zwiedzania w Pisarzowicach .

słuchajcie nie wiem co sie stało że ten post wyskoczył pod nickiem mojej córy ...chyba logowanie przez fejsa ...a ten nie wiadomo dlaczego zalogowany na nią .

to piszę ja Kaziu Popiołek Alinak

Alinko ..... u Ciebie również Bede
Blaski i cienie nowego życia 00:36, 01 lut 2013

Do góry
Ula, wyczytałam u Ani Monte, że masz mocne postanowienie sadzić różyczki więc zostawiam Ci bukiecik na zachęte

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:10, 01 lut 2013

Do góry
aldonaz napisał(a)
Mam takiego wiąza jak Ty i bardzo go lubię. Na razie mały i trochę gałązek mu zawsze obmarza, ale mój brat ma dość dużego i wygląda jak wielkie bonsai.
Pamiętam, przywiozłam Ci do Ani werbenę, pewnie nie przyjęła się. U mnie rozsiała się na całą grządkę. W tym roku będzie jej pewnie jeszcze więcej.
Też mam kajet do zapisków roślinnych, ale strasznie w nim bazgrzę, więc nie na pokaz. Pozdrawiam

Aldonko a znasz nazwe tego wiąza bo nie mam pewności co do nazwy - mi śnieg odłamał już 1 gałązkę - trudno

a jesli chodzi o werbenę to dmuchałam i do jesieni przesiedziała w ziemi specjalnie nie urosła za wiele, na zimę wniosłam do garazu i jest taka i ma małe i chyba przesadzę ją do inne ziemi i wniose do ciepełka - ale nie wiem czy dobrze

pozdrawiam

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:07, 01 lut 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
jeszcze przed pracą przyszła pufka (błyskawiczna realizacja!) rozpakowałam i chyba mam chetnego na miejscówkę zobaczcie

Aniu te dwa modela pasują do siebie idealnie
Kolorowy ogród na piasku 00:04, 01 lut 2013

Do góry
viva napisał(a)

Vivo, jak się nazywa ta róża, którą wstawiłaś u Bogdzi w Rododendronowym? Bardzo mi się podoba.

Agnieszko, ta róża, o którą pytasz to Larissa Kordesa, bardzo zdrowa i silnie rosnąca. Kwitnienie zaczyna jako jedna z ostatnich ale też kwitnie do samych mrozów, nawet nie zdąży przed zimą rozwinąć wszystkich pąków.

Viva właśnie dzisiaj kupiłam Larissę a jak sprawuje się Heritage? moje szafirki w warmińskim w tamtym roku nornice zjadły były luźno wsadzone bez osłonki piękne zdjęcie
Kolorowy ogród na piasku 00:03, 01 lut 2013

Do góry
Na dobranoc aktualny kwiatuszek

Mój kawałek raju II 00:00, 01 lut 2013

Do góry
Pewnie,że będę i wiem jak jechać
Kolorowy ogród na piasku 23:57, 31 sty 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Wpadam znacznie spóźniona na te styczniowe chochoły...........jakie różyczki będziesz miała w tej różanej alejce?
bukszpany też nieźle zabezpieczyłaś......i jak ładnie to wszystko wygląda........
u mnie nie ma już śniegu

Ula, ależ wcale się nie spóźniłaś... chochoły dalej stoją ... . Śnieg jeszcze wszędzie leży

Róże, te które mają być na łukach pokazałam na na stronie 157. Chochoły też dostały Souvenir Du Dr. Jamaine, bo też chciałabym, by były prawdziwie różami krzaczastymi.

A to one

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies