Maluchy za bardzo lgną do smartfonów niż do dziecięcych pozytywek i przytulanek, szuflady i szafki, wyciąganie wszystkiego i poznawanie to ich świat, a my musimy mieć oczy naokoło głowy
Ja tam macham ręką na te krecie kopczyki,ale eM ma fisia i znowu z taczka latał.
Zawiesiłam dzisiaj lampki na świerk wysoki prawie 5 metrów ładnie to wyszło. Gimnastyka była. Dwie drabiny i lampek 30 metrów a może i więcej. EM pomagał nie powiem. Sam się cieszy,że ładnie.
Jedna jodła ubrana i coś tam nie gra trzeba trójnik zmienić i podłączyć.
Balkon w Wawie też ubrany świeci się.
Jutro kupimy jodłę kaukaska do domu niech leży i czeka na balkonie.
W tym tygodniu przybiore świątecznie mieszkanie.
M sadzarka i jednej cebuli nią nie wysadzilam. Co to za ustrojstwo jak się tym posługiwać jak twardo jak cholewcia.
Ja też dzisiaj kilka tulipanów posadziłam zawieruszyla się paczuszka.
A wczoraj przesadzalas niezapominajki. Nie ma mrozu na horyzoncie więc można.
U nas dzisiaj beznadzieja niby ciepło,ale tak szaroni buro jak nigdy.
Dzisiaj ubrałam choinkę na działce.
Ubrałam balkon w Wawie wczoraj niech będzie weselnej.
Też choinkę ubieram dzień przed wigilia bedzie dłużej w domu żywa.
Elu ja się na tym zupełnie nie znam, nigdy nie miałam kontaktu z telewizją.
Odcinek będzie 26 XII 0 8.28 rok w ogrodzie extra, wcześniej będzie z ogrodu Agatki.
Aaaa Elu, a widzisz, dobrze że mi się przypomniało. Ty masz nachyłka u siebie w ogrodzie, prawda? Chciałbym też sobie go sprawić, tyle że w kolorze różowym albo takim "masłowym". Zastanawiam się tylko jak on wygląda po kwitnieniu, czy część zielona pozostaje nadal ładna i wystarczy tylko przyciąć przekwitnięte kwiaty, czy cały zaczyna się "sypać". Jak to z nim wygląda?
Danusiu jak patrzę na te ulubione powyższe foty (bardzo ładne widoczku też mi się podobają) od razu przypominam sobie moja walkę z glonami kilka lat wstecz. Wiadra glonów za tydzień znowu wiadra.
Na szczęście mam to już za sobą, płynny ekstrakt ze słomy jęczmiennej załatwia glony. Do stawów kąpielowych też się nadaje.
Iryski w słońcu, płytka woda robi swoje. Te glony stale się utrzymują czy to jednorazowy rzut przed uruchomieniem filtrów?
Lista na przyszły rok ambitna. Też wchodzę w byliny i trawy. Mam jako tako ogarnięte i będę tylko dziury zapychać.
U nas dziś od rana znowu mgła, ciut bieli i mgliście....ja mam plan z Młodym otulić dwa klony, skończyć otulać dołem gunnerkę i sypać trociny na kolejne rabaty....jeśli nie zamarzły ....
Już kiedyś podziwiałam twój ogród. Obejrzałam go jeszcze dzisiaj raz z początku i od końca. Ogród cudowny o każdej porze tyle kwiatów nie przebrana ilość. A te dekoracje Metalowe bomba. Mam taki mętlik w głowie bo ja nie mam ani jednej.
Robisz przepiękne cudenka. Po obejrzeniu nie dziwię się teraz że syn tak.maluje i rzeźbi w metalu. Ma to w genach. Pięknie masz. Jak ty znajdujesz czas na takie robótki.nkiedys też dużo hsftowalam i robiłam na drutach, robiłam przepiękne swetry paczlorkowe, wszystko zaginęło u mnie. Poświęciłam się ogrodowi i grzebie w tej ziemi.
Widzę że świętokrzyskie to kopalnia pomysłów świątecznych i pięknych ogrodów.
Nie nakłaniam, bo możesz mieć tremę przed kamerą bo ja siebie nie wyobrażam, ale jak nie masz z tym problemu to pokaż swój cudowny ogród.