Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka. 20:37, 21 sty 2013

Do góry
Tak to mój M wszystko robił...sprawy budowlane, ale na kwiatkach się wogóle nie zna i w ziemi nic nie robi.
ten wózek jest w kazdym roku inny

Pszczelarnia 20:36, 21 sty 2013

Do góry
Dekalog ogrodnika mam już przepisany i będę wkuwać
O pszczołach mogę czytać i czytać, dla mnie to fascynujące stworzenia, dobrze, że jesteś, bo zawsze nam coś ciekawego o pszczółkach opowiesz, a my będziemy im kwiatki sadzić... mówisz żółte...?

Mój 4 arowy azyl... 20:25, 21 sty 2013

Do góry
Celina napisał(a)

Basiu!! Taki wypas masz w ogródku??
No pięknie!!

Też najbardziej spodobało mi się to zdjęcie na tle tych kuleczek.Mówisz, że sama je wyhodowałaś??Ile mają lat? A ja miałem się pytać gdzie kupiłaś bo ja nigdzie w zeszłym roku nie mogłem znaleść dopiero pózniej pojawiły się na giełdzie kwiatowej
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 20:24, 21 sty 2013

Do góry
Joaska napisał(a)
A to moja wiosna w domu
i motylki z masy solnej - byle do wiosny!!!!

to tyle,
uciekam teraz bo już tak późno!!!
a ja sobie pobiegałam po wątkach poczytałam,
jak dobrze mieć net w domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ale u Ciebie kolorowo i wesolutko Joasiu

pozdrawiam cieplutko
Ogród u stóp klasztoru 20:24, 21 sty 2013

Do góry
Eliza no własnie ....ja to też słyszałam , ale i tak chcę tę wyższą . po pierwsze u mnie duże te rabaty , więc ta wyższa lepiej się będzie prezentować . ...
.skontaktowałam się jednak z Martą Finką i nie pocieszyła mnie ...te piękne kocimiętki z artykułu Danusi kompletnie u nas nie zimują .
jedna odmiana jest co zimuję ,ale sama Marta przyznaje że nie spotkała się z nią nigdzie .
więc problem będzie czy zrezygnować z poszukiwań . czy dopiąć swego , kupić na allegro i w końcu i tak okaże się że to ta moja odmiana , a fotki pokazują zupełnie co innego

Rododendronowy ogród II. 20:21, 21 sty 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Bożenko,ptaszków Tobie nie wysyłam,
swoich pupili masz pod dostatkiem,
ale podzielę się z Tobą i W. kwiatkiem!
Dużo zdrowia!

Haniu piekny Twój wiosenny kwiatek, dziękujemy i serdecznie pozdrawiamy.
Moja działka. 20:18, 21 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)
Pomagier od trawnika lux chłopak .... a i M widzę, że złota rączka
Ale i tak najbardziej spodobał mi się ten wóz przerobiony na kwietnik.... poszukaj jakiej fotki ....

dobrze Aniu poszukam ,tylko ja mam bardzo mało zdjęc ja nigdy nie robiłam zdjęc kwiatką, a teraz wiem co straciłam,ale od tego roku to zmienie. ty nie doś że jestes dobrym ogrodnikiem to i dobrym fotografem.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:17, 21 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)

A potem tulipanki... to samo miejsce..dlatego krokusy są plamami...

Te tulipany bardzo mi zapadły w pamięci u Ciebie Tak, że postanowiłem je mieć Tylko posadziłem 100 - a u Ciebie o wiele wiele więcej ich jest
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:14, 21 sty 2013

Do góry
Dziewczynki zapraszam zawsze na krokuski i na tulipanki i na zwykłe babskie ble-ble

Kasiu...przy -8 deszcz leje????? U nas pada, ale jest +2.. i po pięknej zimie..... a było tak pięknie
Wrzucę w takim razie jeszcze jakie wściekłe kolorki.... niezgodne z dekalogiem ogrodniczym....... trudno... jestem mimo woli i tak niech zostanie

1. Konsekwencja w kolorystyce

2. Ograniczona ilość gatunków

I moje grzechy.. na razie wiosenne..

Bolą zęby od tego misz-maszu????
Ogród niby nowoczesny ale... 20:13, 21 sty 2013

Do góry
dubelek
Początki w Kruklandii 20:11, 21 sty 2013

Do góry
Gratuluję 400

I chyba wolę mróz niż od razu zamarzający deszcz....Dzisiaj kilka razy zatrzymywałem się podczas jazdy i skrobałem szyby, bo powłoka lodowa się na niej zrobiła....Nie wspominając o drodze i chodnikach....Masakra....wszystko oblodzone....
Ogród niby nowoczesny ale... 20:07, 21 sty 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Ewa, no one właśnie ceramiczne szare....20 i 15 cm... Więc to chyba te same co Ty masz?

Ale fajne...
Magda kiedy je kupiłaś?
Początki w Kruklandii 20:07, 21 sty 2013

Do góry
Gratulacje! Podoba mi się Twoje zimowe planowanie, więc życzę powodzenia w realizacji na wiosnę

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:05, 21 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

A z roślin modna była bardzo kolorystyka niebiesko-biała

Tą inspirację zapisałam sobie jak tylko odkryłam Ogrodowisko i nawet to jest moja kolorystyka, którą w ostatnim tygodniu jasno określiłam ) to nic, że wtedy była modna dlatego m.in. założyłam wątek Ogród niebieski
inne przykazania sobie przyswajam od 2011/2012
Dla mnie największą inspiracją (puknięcie w łeb) to jest Ogrodowisko
Pozdrawiam
Będzie pięknie...za jakiś czas 20:04, 21 sty 2013

Do góry
21asia napisał(a)
Witam,
Jestem „dziewczyną z miasta” która w 2010r przeprowadziła się na wieś i zachwyciła wszelaką roślinnością. Powoli ale to bardzo powoli próbuję ogarnąć zasady dobierania roślin do ogrodu. Na początku za bardzo napaliłam się i kupowałam rośliny po jednej sztuce i teraz mam problem z obsadzeniem. Mam nadzieję , że mi troszkę pomożecie…..

Ziemia- kl. III glina, wysoki poziom wód gruntownych, robiłam badanie kwasowości gleb
i wychodzi ok 6 pH

Z trzech stron ogrodzenia mam posadzony żywopłot z smaragdów.

W tym roku postanowiłam, że nie będę już sadzić roślin „ na oko” tylko skupie się nad stworzeniem planu zagospodarowania części rabaty i ją zrealizuję

I oto co stworzyłam:

Ten zarys rabaty w rzeczywistości wygląda ładniej
postaram się wkleić zdjęcia działki

Witam, niezły plan zrobiłaś, wydaje mi się jednak, że trochę za dużo tak gatunków, nie chciałabyś więcej powtórzeń zrobić z tych samych roślin, wydaje mi się, że tam gdzie pojedynczo masz rododendrona, kosodrzewinę i perukowca, dałabym na przykład w tej samej linii ale same rododendrony, powtórzyłabym też ten żywopłocik z bukszpanu ale już bez zakręcania i żurawki również. Chyba, że gdzieś dalej powtarzasz roślinki bo to przecież wycinek, będę kibicować
Ogródek Hanusi po zimie 20:02, 21 sty 2013

Do góry
Haniu

zdrówka życzę
Ogród niby nowoczesny ale... 20:01, 21 sty 2013

Do góry
Ewa, no one właśnie ceramiczne szare....20 i 15 cm... Więc to chyba te same co Ty masz?

Ogród w Alei Lipowej... 19:57, 21 sty 2013

Do góry
a te z poprzednich lat

Ogród w Alei Lipowej... 19:53, 21 sty 2013

Do góry
Dzis kupiłam hiacynty w biedro i krokusy. Hiacynty rozeszły się jak świeże bułeczki.
A takie miałam w zeszłym roku, ale te akurat sama sadzilam.

kolor jakby waniliowy

Początki w Kruklandii 19:50, 21 sty 2013

Do góry
skoro pomału przekonujesz się do róż, to ta dla Ciebie

najlepszego

a jutro wpadnę poczytać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies