Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kindzia 13:37, 17 lut 2013

No i zmotywowałaś mnie Bogdziu...domówiłam jeszcze.
agniecha973 13:37, 17 lut 2013

Witaj Bogdziu. Ależ mam dziś ruch w karmniku! Dawno tyle ptaków nie widziałam. Oprócz stałych bywalców pojawił się grubodziób i dzwońce (a tych dawno nie było). Krogulcowa nadal przylatuje polować. Chyba jest głodna, bo wpada w gąszcz wiciokrzewu, w ścianę z tuj wpadła za jakimś wróbelkiem, później pióra układała na jesionie Najciekawsze jest jednak to, że mój M w sobotę i niedzielę sam (zanim wstanę) ptaszkom nasypie, nawet dziś jabłka dla kosów nowe wyłożył. Mówi, że się wciągnął. (Zdjęć nie robię, bo cały czas bym przy oknie musiała z aparatem stać A tak sobie tylko zerkam co jakiś czas przez okno)

Lilie martagon nieźle nam sie na Ogrodowisku rozreklamowały. Ja jeszcze zaczekam z kupnem, muszę mieć pewne miejsce dla nich, bo drogie i szkoda zmarnować, ale bardzo mnie urzeka ta ich naturalność i na pewno się skuszę. Za rok, za dwa
Mala_Mi 14:04, 17 lut 2013

Reklama dźwignią handlu
Bogdzia 17:19, 17 lut 2013

Kindzia napisał(a)
No i zmotywowałaś mnie Bogdziu...domówiłam jeszcze.

Dobrze zrobiłaś, bedą kwitły cudnie i bedzie dużo radości.
Bogdzia 17:24, 17 lut 2013

agniecha973 napisał(a)
Witaj Bogdziu. Ależ mam dziś ruch w karmniku! Dawno tyle ptaków nie widziałam. Oprócz stałych bywalców pojawił się grubodziób i dzwońce (a tych dawno nie było). Krogulcowa nadal przylatuje polować. Chyba jest głodna, bo wpada w gąszcz wiciokrzewu, w ścianę z tuj wpadła za jakimś wróbelkiem, później pióra układała na jesionie Najciekawsze jest jednak to, że mój M w sobotę i niedzielę sam (zanim wstanę) ptaszkom nasypie, nawet dziś jabłka dla kosów nowe wyłożył. Mówi, że się wciągnął. (Zdjęć nie robię, bo cały czas bym przy oknie musiała z aparatem stać A tak sobie tylko zerkam co jakiś czas przez okno)

Lilie martagon nieźle nam sie na Ogrodowisku rozreklamowały. Ja jeszcze zaczekam z kupnem, muszę mieć pewne miejsce dla nich, bo drogie i szkoda zmarnować, ale bardzo mnie urzeka ta ich naturalność i na pewno się skuszę. Za rok, za dwa

Dokad mój M pracował to ja opiekowałam się ptakami a odkąd jest na emeryturze to już sam przejął to zadanie. Ani M też uważa że ptaki są jego więc i Twojego powitamy w tym gronie.Myślę ze jeszcze paru by się znalazło. Fajnie jest patrzec na ptaszki , nie ma sie co dziwic ze ich to wciąga.
Co do lilii to następna myślę ze pozytywna moda, gatunki botaniczne warte sąhodowli i rozpowszechnienia. Szykuj więc swój ogród , miejsca Ci nie zabraknie i będziesz miec sporo pięknych zakątków. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 17:25, 17 lut 2013

asc napisał(a)
Reklama dźwignią handlu

My reklamujemy choc nie zarabiamy, ale za to się zachwycamy więc warto.
Milka 17:27, 17 lut 2013

Bogdzia napisał(a)

Widoku łączki martagonowej zazdroszczę ale dzików nie. Ja też miałam z nimi przygodę na grzybach. Szłam z niezbyt wtedy dużym synem i było mnóstwo grzybów rosły w rządku jak by je ktoś posiał i wyszliśmy na lochę z młodymi. Mało zawału nie dostałam szczególnie ze za plecami miałam swoje dziecko . pomaleńku bez odwracania sie wycofalismy się . Na szczęscie nie zaatakowała ale już więcej w to miejsce nie poszłam. I jeszcze dodam że tam był zakaz wchodzenia właśnie ze wzgledu na zwierzęta ale ta ilośc grzybów była tak nęcąca ze kto by na to patrzył.No i dostałam nauczke.Pozdrawiam.

no niezła przygoda!
Bożenko pozdrawiam niedzielnie
wrzucam ci tę stronke, bo jest parę ciekawych rzeczy; ja kupiłam co nieco, między innymi to;
http://www.asiagaw.pl/asortyment/byliny/hydrangea-blaumeise----hortensja-----niziutkie-cude%C5%84ko/30-781

http://www.asiagaw.pl/
Madzenka 17:29, 17 lut 2013

Bogdzia napisał(a)

Dokad mój M pracował to ja opiekowałam się ptakami a odkąd jest na emeryturze to już sam przejął to zadanie. Ani M też uważa że ptaki są jego więc i Twojego powitamy w tym gronie.Myślę ze jeszcze paru by się znalazło. Fajnie jest patrzec na ptaszki , nie ma sie co dziwic ze ich to wciąga.
Co do lilii to następna myślę ze pozytywna moda, gatunki botaniczne warte sąhodowli i rozpowszechnienia. Szykuj więc swój ogród , miejsca Ci nie zabraknie i będziesz miec sporo pięknych zakątków. Pozdrawiam serdecznie.

Ta pozytywna choroba rozprzestrzeniła się również na mojego M Pozdrawiam
Bogdzia 17:38, 17 lut 2013

Ania pokazywała swoje lilie ,Celina , dziś Bogusia to i ja choc kilka (ile znajdę ) pokażę.

Te mocno pachną, ale bardzo je lubie.

Bogdzia 17:43, 17 lut 2013

Te chyba nie pachną.