Podobało mi się też to -nazwałam je ekrany z cisa i tak już zostało. Ten termin już u nas się zadomowił na dobre
Pogodziłam jedno i drugie
Danusiu, po prostu mnie olśniło
Ja właśnie kombinuje czym odgrodzić placyk z basenem,trampoliną i grillem ,nie mogę tam żadnej altanki postawić,bo to jest pas zieleni,a widoczne jest to z ulicy,niby na końcu mojej działki ,od drogi coś około 45m...więc może taki ekranik z cisa....?
Jak wybrukujemy to wrzucę fotkę tego miejsca.
Zależy jakiej wysokości, może też być grab i będzie tańszy, Ale jak juz zaczniesz robić to cisy brzytwa i jeden przy drugim i dociąć, bo inaczej nie wyjdzie
Podobało mi się też to -nazwałam je ekrany z cisa i tak już zostało. Ten termin już u nas się zadomowił na dobre
Pogodziłam jedno i drugie
Danusiu, po prostu mnie olśniło
Ja właśnie kombinuje czym odgrodzić placyk z basenem,trampoliną i grillem ,nie mogę tam żadnej altanki postawić,bo to jest pas zieleni,a widoczne jest to z ulicy,niby na końcu mojej działki ,od drogi coś około 45m...więc może taki ekranik z cisa....?
Jak wybrukujemy to wrzucę fotkę tego miejsca.
Zobaczcie, nie trzeba mieć dziesięciu drzew każde inne. To wtedy kolekcja i nie zawsze "zagra" razem.
A to jest niesamowicie proste i jak wdzięczne. Dobra kompozycja jest jednocześnie bardzo prosta, nauczcie się tego, nie kombinujcie z tymi pojedynczymi roślinkami.
Zagajnik z brzozy himalajskiej i kilka gatunków bylin, ale w dużej masie. To jest to
Wszystkie te pomysły, widziane kilka ładnych lat temu, gdzieś po głowie krążą i znalazły swą realizację w ogrodzie z lustrem
Jednocześnie uwielbiam te klimaty, zobaczcie te kompozycje znane już były dawno
Dla mnie bomba i na pewno mój następny ogród takie coś będzie miał. Łany trawek (Stipa), bordowe jarzmianki, białe naparstnice, Stipa gigantea, białe bodziszki, biała rodgersja i niebieskie szałwie omszone. Paprocie. I cały skład roślin. Bukszpanowe kostki wielkie.
Anuś piękna wiosna u ciebie i z tego co pamiętam w marcu jeszcze więcej cebulowych ci zakwitnie, ale będzie kolorowy zawrót głowy
A tylko jakieś 1700 więcej Bo chyba ok. tyle kupiłam.. nie liczyłam... ale te promocje....... trudno się oprzeć ...
ło matko...sama liczba robi wrazenie a jak wszystkie zakwitną to będzie widok
W ogrodzie mam więcej niż te zakupione.. i wcale nie ma się wrażenia, że ich tak dużo
W tym jednym miejscu jest ponad 30... a to tylko 30x30cm i urosło z 5 cebulek
Gosiu Joanko ten bidulek sobie świetnie radzi siedzi na drzewach w moim ogrodzie bo mam kilka podsypów zrobionych dla bażantów wie cwaniak gdzie siadac
A to moje,tegoroczne,teraz znowu przykryte lodem i sniegiem A juz sie tak cieszylam....
I ciesz się, że przykryte śniegiem... bo dzięki temu jak przyjdzie na nie pora to nacieszą oczy
Przyrody się nie oszuka...ona sama wie, kiedy jest prawdziwa wiosna...
Ja też sadzę razem tulipany i krokusy, dzięki czemu w jednym miejscu dłużej jest kolorowo...
Krokusy....
A potem tulipanki... to samo miejsce..dlatego krokusy są plamami...