Już chyba pora opuścić forum, przesiedziałam dzisiaj z Wami prawie cały dzień, pora na odpoczynek.
Faktycznie choroba ma też i dobrą stronę, mogłam bezkarnie siedzieć w necie.
Zostawiam Wam na dobranoc rusałkę pawika.
Te maloty co widać to wyrosły z nasion..... i z rozpędu to wypielę, bo wysiewa się dość mocno.... i jak widać kępa przyrosła na grubości....
Z tego co pokazałaś to pięknie się rozrastają a mnie w tamtym roku przysłali maleńkie cebulki i częśc wogóle nie wyrosła a kilka miało wysokośc 20cm. na zimę wykopałam bo i tego mi żal żeby zmarzło. jak w tym roku przyślą mi zmnów takie same to chyba do Ciebie po nasionka się udam.
Z miła chęcią., wykopię połowę.... ..ale odbiór osobisty
Też zakupiłam lilie... ale tak zamawiałam, że mi sprzed nosa uciekły te najładniejsze..... Kliknęłam kup.... a potem się pokićkało coś.. i drugi raz już ich nie było buuuuuuu. Puściłam tyle co Ty Nie wiem gdzie posadzę, ale lilie można upchnąć pomiędzy wszystkim....
No masz...a ja sałatkę robiłam na tę okazję i martini otwierałam bo szampana w nowy rok wypiłam a one beze mnie 100 pyknęły
Ale kwiatka i tak dam i to nie jednego....
Czekałysmy z Zetą a tu ciszaaaaaaaaaaaaaaa jak makiem zasiał, więc same wzielyśmy sprawy w swoje ręce
No masz...a ja sałatkę robiłam na tę okazję i martini otwierałam bo szampana w nowy rok wypiłam a one beze mnie 100 pyknęły
Ale kwiatka i tak dam i to nie jednego....
Gosia oj tam oj tam fuks , mój kaukaski Aureospikata tak jak napisałem jest w sezonie ciemno zielony i ma krótsze igły, ale drugi Golden Start ma taki sam pokrój tylko z kolei jest bardziej żółty
świerk kaukaski - Picea orientalis 'Golden Start
Nie bądż skromny Zbyszku masz piekne okazy w ogrodzie jak będę miała jakieś pytanka odnośnie iglaczków to na pewno zgłoszę sie do Ciebie Dobrej Nocki