Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 15:48, 10 lut 2013

Wstawię foty brzydkie, ale z serii horror. Ludzie o słabych nerwach niech tego nie oglądają.....

Pisałam, że ostatnio codziennie wypłaszaliśmy z przedogródka krogulca... ten drań polował na ptaki.... co jest jego naturą... tylko dlaczego on te ptaki oprawiał i zjadał pod moja choinką pod oknem?????? Zrobił istne cmentarzysko........ brrrrr.. M poszedł przestawić karmnik w inne miejsce, bo tu juz drań nauczył sie polować i opanował techniki, które są skuteczne.... Nie będziemy ułatwiać zadania...
Dziś widzieliśmy jak zjadał ptaka... wcina to z piórami...... z dzisiejszego została się tylko łapka i kilka piórek..... ohyda.

Foto kiepskie, bo jest barierka metr od okna, a on za barierką siedział.. max 1,5 metra od okna...

W pyski widać co jje...brr

Tu widać lejącą sie krew.... ależ horror... kryminał i wszystko do kupy.....

A to fragment łapki....

Cmentarzysko....a dla krogulca stołówka......

Brrr.. jeszcze mnie ciarki przechodzą po plecach..ale upolował to nich zje , nie przeszkadzaliśmy mu....inaczej by musiał jakiegoś innego ptaka upolować...
Bogdzia 17:25, 10 lut 2013

Rzeczywiście zdjęcia jak z horroru.Dziś o ptakach drapieżnych wykorzystywanych do polowań była piękna audycja w tv 3, ale takich scen jak u Ciebie nie pokazywali.trudno nawet powiedziec kogo żałowac czy tego upolowanego , czy tego co poluje jeśli nic nie upoluje. Na początku mojej ulicy kiedyś krogulec zjadał upolowanego ptaszka i chyba przejechał go samochód bo obydwa ptaki leżały martwe na ulicy, ale czemu nie uciekł?
Urszulla 18:32, 10 lut 2013

Horror jak z filmu
i to na żywo oglądałaś!brrrrrr
Madzenka 19:21, 10 lut 2013

Ten horror to naturalne zachowanie w przyrodzie... A jak my jemy mięso to inaczej to wygląda w ubojni....??? Nie żałuj mu, musi przeżyć.... Ale widok brrrr
Rench 19:22, 10 lut 2013

asc napisał(a)
Marzenko...tym razem chyba u mnie krokusiki będą później niż .... u Ciebie.
Bogdzia ma rację.. krokusiki pod śniegiem się szykują to kwitnięcia.... i jak tylko śnieg zejdzie to zakwitną jak trzeba...
Renia.. ja na razie nie planuję zakupów z przyczyn przyziemnych. .. trochę zakupiłam przez internet, a resztę to w miarę funduszów... i tym razem potrzeb...... bo już co popadnie nie mam gdzie sadzić

A mi się obiło o uszy,że masz przewodnikiem być po szkółkach
Milka 20:38, 10 lut 2013

Krogulec też musi zyć, prawo natury..sama wiesz, co my robimy...a ile bezmyślnych bardziej okrutnych rzeczy..
widok pewnie, że smutny, ale cóż..lepiej nie foć, mniej serce cię będzie bolec!
Mala_Mi 20:46, 10 lut 2013

Rench napisał(a)

Marzenko...tym razem chyba u mnie krokusiki będą później niż .... u Ciebie.
Bogdzia ma rację.. krokusiki pod śniegiem się szykują to kwitnięcia.... i jak tylko śnieg zejdzie to zakwitną jak trzeba...
Renia.. ja na razie nie planuję zakupów z przyczyn przyziemnych. .. trochę zakupiłam przez internet, a resztę to w miarę funduszów... i tym razem potrzeb...... bo już co popadnie nie mam gdzie sadzić

A mi się obiło o uszy,że masz przewodnikiem być po szkółkach

Przewodnik nie musi kupować.. przewodnik ma oprowadzać Oczywiście, że będę przewodnikiem
Jak już sama nie mam co kupować (ale i tak zawsze coś fajnego wpadnie w łapcie.... i musss mieć ) to chociaż będę mieć jakiś sens łażenia po szkółkach..... to jedyne sklepy do których lubię chodzić
Mala_Mi 20:50, 10 lut 2013

irena_milek napisał(a)
Krogulec też musi zyć, prawo natury..sama wiesz, co my robimy...a ile bezmyślnych bardziej okrutnych rzeczy..
widok pewnie, że smutny, ale cóż..lepiej nie foć, mniej serce cię będzie bolec!

Wiem, że musi jeść aby żyć... ale niech poluje dalej ode mnie ..dlatego fotek ptaków już nie będzie ..karmnik poszedł w odległość poza zasięg aparatu
Chłopa mi codziennie przestraszał wylatując ze swojej nowej stołówki..... a tak stołówkę musi zrobić gdzie indziej...
A jak go zaczailiśmy..... ???? Usłyszeliśmy stuk o szybę i to dużego ptaka... pobiegliśmy do okna i nic nie widać........ ale M tak długo się gapił, aż wypatrzył go pod barierką tarasu przy wejściu do domu....

Z drugiej strony jak desperacja przy zdobywaniu pożywienia.. podejść pod samo okno, pod wejście do domu, gdzie ludzie i pies....

Tess 21:18, 10 lut 2013

Aniu, babcią chrzestną
Na szczęście tylko taką, na razie.

agata19762 22:13, 10 lut 2013

witaj Aniu.....

u mnie zima w pełni ......znowu pada śnieg.......
i gdzie ta wiosna ???????