Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Bogdzia 20:44, 09 lut 2013

dajana napisał(a)

Dajanko to nie jest dzięcioł zielony tylko rzadszy od niego dziecoł zielono-siwy, a dokładnie mówiąc jego samica. Ona latem żywi się owadami i mrówkami a zimą oczywiście jest w bardzo złej sytuacji więc takie jedzonko to dla niej wyjątkowa gratka. Miałaś duzo szczescia bo to dośc rzadki ptak.Ja mam tylko jedno jego zdjęcie ale samca.Pozdrówka ślę.

No to faktycznie Bożenko okaz do mnie zawitał ,,, uradowana jestem z tego powodu Ciekawe jak zatem wygląda samiec ..Mąz widział stado ptaszków których też nie znamy, brzuszki pomarańczowe końcówki skrzydełek biało czarne a dziubki grube jak u papugi Tak mi opisał ha,ha Ciekawe co to było Muszę się wybrać dalej z aparatem może coś ciekawego się zauważy .Dzisiaj miałam bardzo dużo ptaków ale dzwońców już nie widzę Jeden tylko w pracy mi wciąż siedzi na parapecie i wciąż je ,, taki bidulek samotny I nawzajem pozdrawiam

Samiec ma czerwony kolor na głowie i na policzkach. Te drugie ptaki to może grubodzioby były bo one sie wszystkim kojarza z papugami.
Kasiek 20:48, 09 lut 2013

Przeganiam zime i u Ciebie
dajana 22:41, 09 lut 2013

U mnie Kasiu zazwyczaj ona trwa najdłużej a wszystko kwitnie póżniej niż u wszystkich Czuję juz wiosnę choć śniegu mam jeszcze sporo to wiem że czai sie już blisko .Dziękuje za kwiatuszki i pamięć o mnie Buziaki posyłam serdeczne
dajana 15:13, 10 lut 2013

Dzisiejsze ptaszki na stołówce

hanka_andrus 15:17, 10 lut 2013

Piękne ! Jak ja Wam zazdroszczę tych ptasiorków. Buziam ,Dajanko!Miłego dnia!
zawitka 17:55, 10 lut 2013

Dajano Dzięki że zajrzałaśn Nie bój się ciąc roślin ,bo przyjdzie taki czas ze będziesz musiała ,a z roślinami jest tak jak z człowiekiem lepiei zapobiegać niż leczyć ,Widziałam że masz cały szpaler tui to chyba brabanty i je trzeba ciąć,bo potem jak gałęzie wrosną jedne w drugie to edzie ciężko a rdzrewa będą brzydkie .Po trochę boki podcinaj będa gęstsze i sztywniejszeWiem że chcesz zęby szybko urosły,ale jak szybko rosną to są wiotkie i smukłe. Pozdrawiam cieplutko i aby do wiosny.
Pola 18:33, 10 lut 2013

Ojej ale cudne zdjęcia, kocham obserwować ptaszki, buziaki zostawiam i lecę dalej......
dajana 21:37, 10 lut 2013

hanka_andrus napisał(a)
Piękne ! Jak ja Wam zazdroszczę tych ptasiorków. Buziam ,Dajanko!Miłego dnia!

Hanusiu wyślę je do ciebie na balkonik aby ci pośpiewały a śpiewają cudnie Dzisiaj znowu zawitał dzięcioł zielono szary samiczka na słoninkę.Czekałam na bażanta ale juz chyba nie przyjdzie Coś go zeżarło Haniu .Wczoraj póżnym wieczorem byłam na końcu działki z Moli ,nagle usłyszałam straszny krzyk bażanta i trzepotanie skrzydłami Gałęzie tak się ruszały te nisko przy ziemi ,, po czym ucichło Na mojej sośnie też było coś dużego bo aż śnieg spadał z gałęzi Nie wiem co to było .Bażanta dzisiaj nie było a był codziennie Może lis go zamordował a może kuna. Bidulek
dajana 21:57, 10 lut 2013

halina_zawitkowska napisał(a)
Dajano Dzięki że zajrzałaśn Nie bój się ciąc roślin ,bo przyjdzie taki czas ze będziesz musiała ,a z roślinami jest tak jak z człowiekiem lepiei zapobiegać niż leczyć ,Widziałam że masz cały szpaler tui to chyba brabanty i je trzeba ciąć,bo potem jak gałęzie wrosną jedne w drugie to edzie ciężko a rdzrewa będą brzydkie .Po trochę boki podcinaj będa gęstsze i sztywniejszeWiem że chcesz zęby szybko urosły,ale jak szybko rosną to są wiotkie i smukłe. Pozdrawiam cieplutko i aby do wiosny.

Tuje akurat przycinam ale to nie są Barabanty Moje to Aureospikata są sztywne i ładnie się już połączyły W tym roku zrównam je górą .Rosną u mnie juz trzeci rok .a były tak ok metra wysokie .Jestem z nich bardzo zadowolona bo naprawdę sa niekłopotliwe i sliczne..Ciekawe jakie będa hortensje po zimie .Posadziłam szpaler po obu stronach chodnika prowadzącego do wejscia To limki Sadzonki były sliczne ale zobaczymy po zimie
dajana 21:59, 10 lut 2013

Pola napisał(a)
Ojej ale cudne zdjęcia, kocham obserwować ptaszki, buziaki zostawiam i lecę dalej......

Cześc Polu !!ja tez latam i trudno mnie zatrzymać Odwzajemniam buziaki