Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

EPODLAS 18:02, 09 lut 2013

Małgosiu, co u ciebie? W Biedronce są ładne ciemierniki po 9.99. Ja kupiłam jednego, ale jeszcze dokupię potem posadzę na skarpę, one lubią półcień. Jak chcesz zobaczyć jak wyglądają zajrzyj do mojego wątku.
Celina 19:05, 09 lut 2013

malgocha1960 napisał(a)

Małgosiu to nowe nabytki?
Ten floks mnie zaciekawił? Orange?nie widziałam takiego? Ciekawe co z niego wyjdzie w realu.
czekam z niecierpliwością do zakwitnięcia

Kiedy go chcesz wsadzić do gruntu?
EPODLAS 12:22, 10 lut 2013

Małgosiu, pozdrawiam ciebie i twojego M niedzielnie. Jak tam twoje begonie, rosną. Już widzę twój taras z pięknymi begoniami w donicach. W zeszłym roku było pięknie.
malgocha1960 15:56, 10 lut 2013

Celinko,na razie floksa wsadziłam w doniczkę,lekko podlałam i schowałam do garażu przydomowego obok fuksji.Begonie i kanny mam tez possdzone w doniczach i spię z nimi.W poniedziałek zrobie przegląd kann ubiegłorocznych i tez juz posadzę,bo w ubiegłym roku z częścia nie chciało mi sie bawić i posadziłam pod koniec kwietnia do gruntu,wiekszość nawet nie zakwitła.

Bozenko,dopiero kilka begonii kiełkuje,a w ubiegłym roku miałam juz na kilku listki.Nie podobaja mi się w tym roku cebule,oby chociaz połowa była żywa.Na chwile obecna mam posadzone 67 sztuk,ale jutro chyba dokupie zwisające do równego rachunku w białym kolorze,bo mam bardzo duzo bordowych.Będę jechała niedługo do znajomych to wstąpię do biedronki zobacze jak wyglądają ciemierniki,ale chyba drogo,bo u Podstolca zamawiałam po 4,20 odmiane niger.

malgocha1960 15:59, 10 lut 2013

Mala_Mi 16:42, 10 lut 2013

Małgosiu, kupiłam w sprawdzonej szkółce floksa Orange.. i przez 3 lata nie zakwitł ani razu... Pan w szkółce stwierdził, że u nie go też nie kwitnie...... wiec jak u Cibie zakwitnie to proszę o foto do mnie Bym nie przegapiła ...
Odnośnie ciemierników biedronkowych to ciemiernik biały Nigra.... doniczki są małe, ale sadzonki są dość spore...... niejeden sprzedawca zrobił by z nich 3...
Z internetu przyjdą ale w kwietniu.. wiec na kwaty poczekamy rok..a jak będzie małe kłącze..to i 2 lata.. a te już kwitną

gierczusia 19:00, 10 lut 2013

Hej ale fajnie kwiatowo u Ciebie ... Przeczytałam ,że poszukujesz osłonkę inox.. Zerknij na stalowedonice.... Może akurat
malgocha1960 19:54, 10 lut 2013

Aniu,jutro M ma miec wolne/czego do końca n ie jestem pewna to podjade do biedronki.Jak będą u nas ładne sadzonki to sobie kupie na pewno.Od p.Podstolca zamawiałam juz i z jednej sadzonki host robiłam po dwie,trzy.Też nie skąpi,jednak okazuje sie,ze jest ten sam gatunek ciemiernika co zamówiłam.Znajoma z innego forum ostatnio wstawiła zdjęcie floksa orange,ale wyszedł jej bardziej czerwono rózowy.Poproszę o poszukanie innej fotki i ci wstawię.

Elu,witam cię.Zaraz wejde popatrzę,ale wolę widzieć co kupuję.W marcu jest spotkanie w Ostaszewie w szkółce,moze tam dostane,bo maja sklep z całymi akcesoriami ogrodowymi.

Aniu,tak kwitł u niej ten floks,jak znajdzie inne zdjęcie to wstawi.

Milka 20:15, 10 lut 2013

Małgosiu, super zakupy i piekne dalie, floksa tez pomarańczowego nie widziałam
no i oczywiscie piekne widoki twoich kolorowych kwiatów;
co do rycynusa, w połowie maja wsadzam nasiono do ziemi i oczywiście kwitł; jak dasz wcześniej w ziemię i podpędzisz tez nie będzie xle, ja po prostu cierpie na brak czasu, więc wszystko do ziemi od razu
nawet kanny nie będe podpędzać i liczę, że jednak zakwitną
Bogdzia 16:59, 11 lut 2013

Ja mam floksa kupionego jako pomarańczowy ale on jest prawie czerwony tylko z pomarańczowym odcieniem, na pewno bardziej można go nazwac czerwonym niż pomarańczowym . Zdjęcia nie mam bo wcale mi się nie podoba to nie robiłam.