Jak widać hortensja dębolistna rozrosła się mocno. Ale niech sobie rośnie.
Twoja na patyku prowadzona będzie potrzebowała więcej czasu.
Lilie, floksy teraz w ogrodzie unoszą cudowny zapach.
Rozumiem. Maluj, bo ładnie malujesz. No i zaraziłaś mnie tym malowaniem,
Ja teraz też czasu na malowanie nie mam. Ale to wciąga i chce się malować. może coś w sierpniu namaluje, bo trochę urlopu będę miała.
Pozdrawiam serdecznie
Tutaj widać, jaka to duża pani hortensja dębolistna
Cześć,
Podpowiedzcie mi proszę, mam derenie sibirica. Na liściach jest mnóstwo brązowych plam. Pani w szkółce powiedziała, że to przez podlewanie liści w słońcu, tyle że podlewam tylko wieczorem i brązowe plamy przeniosły się na inne derenie. Czy to grzyb?
Ja też uwielbiam lilie. I mam je w różnych miejscach i z różnymi roślinami.
Bardzo lubię liliowce .Komponuję je z różnymi roślinami. A z hortensjami wyglądają też pięknie
Dębolistna już się rozrosła I fajnie
Szukam pilnie rady co zrobić z zaistniałą sytuacją. Otóż od trzech lat coś "zjada" jodły w moim lesie. Zaznaczam że chodzi tylko o jodły, innych iglaków i liściastych to nie atakuje. Sytuacja wygląda jak na zdjęciu, kora odpada na wysokości metra, korona jest natomiast zdrowa. Gdy drzewo zostaje ścięte, miejsce w którym kora odpada nadaje się tylko na opał. Atakuje każdą jodłę bez względu na wiek. Dodam że sytuacja zaczęła się odkąd do mojego lasu zawitały bobry i postanowiły zbudować tamę na potoku który płynie w granicy działki. Proszę o pomoc w temacie.
Piękna ta rabata
Po kilkudniowym wyjeździe widać zmiany w ogrodzie. Też tak mn=iałam, a nie było mnie tylko 5 dni. Różnice widać we wzroście i kwitnieniu roślin