Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anna i Ogród 2 12:27, 14 lut 2025

Do góry
Makao napisał(a)
Rozpisałam sobie obsadzenia szklarni 4x3 m tak jak Zuzanna Antracyt. Skrótami ale będę wiedzieć. Krzaki co 60 cm.
Rabaty są metrowej szerokości i ścieżka też.

Od lewej na początku arbuzy i melony potem fasolnik chiński i reszta to pomidory. W ziemi jest dużo obornika więc chcę spróbować te arbuzy i melony od południowej strony.

Moje serdeczna koleżanka uprawiala w poprzednim sezonie arbuzy w gruncie. Obrodzily jej tak, ze mogla sklep zalozyc, waga 4-6,5 kg. takie jej urosły. Słodkie i soczyste. Okolice Lublina
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 12:18, 14 lut 2025

Do góry
Wydreptałam dziś w śniegu taką mini rabatkę pod ambrowcem na przedpłociu (płot frontowy się kiedyś pojawi). Co niskiego warto tam dać? Reszta przedpłocia to trawa.

Pomysły:
• sesleria jesienna + szałwia Compact Deep Blue
lub
• jakieś turzyce + coś?
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 12:06, 14 lut 2025

Do góry
edi75 napisał(a)
Pati Twój kot jest przepiękny rzeczywiście wygląda jak rasowy i ten kolor biszkoptowy raczej mało spotykany

Ogrodowo to tez widzę tempo sprinterskie

Pozdrawiam dzisiejszym zdjęciem Puszysława w kolejnej zimowej odsłonie. Spadło trochę śniegu
Zieleń, drewno i antracyt 11:51, 14 lut 2025

Do góry
Na spacerze w lesie jeszcze piękniej Żałuję, że stuptutów nie założyłam - i to nie jest żart
Zieleń, drewno i antracyt 11:44, 14 lut 2025

Do góry
antracyt napisał(a)

Twój tunel nie będzie dużo mniejszy od mojej szklarni. Nie doradzę ile zmieścisz tam krzaków, bo nie wiem ile masz wejść. Tak jak ja, czy tylko jedno? Ale może rozrysowanie moich donic/pierścieni pomoże Jak widać ścieżkę zmniejszyłam do wygodnego minimum i dzięki temu 2 rzędy pomidorów mi się mieszczą na mijankę.

Ziemia w pierścieniach to moja rodzima + glina + kompost + obornik kompostowany + popiół + skórka banana w nogi sadzonki. Wymieniam na głębokość ok 1,5-2 szpadli. Donice wystają ok 10cm i do tej wysokości ściółkuję. Wybieram słomę bo akurat mam do nie dostęp, ale moim zdaniem na plus jest to, że jest to sucha, ciepła ściółka. Dobrze trzyma wilgoć i raczej nie niesie zagrożenia chorobami czy pleśnią. Przy okazji bardzo lubię jej zapach

moja mama też daje 2-3 świeże pokrzywy w nogi pomidorom...
czyli jakieś 18-20szt pomidorów miałaś w dość sporej szklarni?

Widoki piękne z tym śniegiem. u nas też był mróz dziś. I nadal zimno.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:09, 14 lut 2025

Do góry
Walentynkowy piękny słoneczny dzień życzę miłego i radosnego dnia

Ptasi gaj 09:38, 14 lut 2025

Do góry
Tak jest dzisiaj. Mało tego śniegu, ale zmieniło się.

Zieleń, drewno i antracyt 09:36, 14 lut 2025

Do góry
antracyt napisał(a)
Nie wiem jak u Was ale u mnie biało po łydki

Ooooo jak pięknie!!!!!
ZAZDRO!

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 09:16, 14 lut 2025

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Pomidory chyba już wybrane. Niełatwa to sprawa.

Dziś sobie walentynkę zrobiłam
Takich dorodnych, zwłaszcza jak ten jasny, to na żywo nie widziałam nigdy. Musiały być moje!

Zawaliłam oczywiście z cebulowymi i dzis zdopingowała mnie Lilarose, żeby je choć wsadzić w donice, żeby się nie zmarnowały. Zakwitnąć pewnie nie zakwitną, ale może po sezonie wysuszone i zasadzone jesienią będą cieszyć za rok.

Oooo, ciemierniki rzeczywiście cudne!
Jakie to odmiany?

Trzy lata temu zobaczyłam po raz pierwszy ciemierniki na żywo.
W pobliskim ogrodniczym wyhamowałam przed wielką donicą z kwitnącą rośliną.
Kiedy do niej podchodziłam, byłam przekonana że jest sztuczna.
Krzak był chyba 3x większy od tego Twojego białego cudu.
Kosztował fortunę.
Anna i Ogród 2 08:47, 14 lut 2025

Do góry
Rozpisałam sobie obsadzenia szklarni 4x3 m tak jak Zuzanna Antracyt. Skrótami ale będę wiedzieć. Krzaki co 60 cm.
Rabaty są metrowej szerokości i ścieżka też.

Od lewej na początku arbuzy i melony potem fasolnik chiński i reszta to pomidory. W ziemi jest dużo obornika więc chcę spróbować te arbuzy i melony od południowej strony.

Zieleń, drewno i antracyt 07:14, 14 lut 2025

Do góry
Nie wiem jak u Was ale u mnie biało po łydki
Ptasi gaj 00:12, 14 lut 2025

Do góry
A to zadaszenie. Taras 24 M2. podłoga deska kompozytowa.

Drabinki ruchome

Ptasi gaj 00:04, 14 lut 2025

Do góry
Przymroziło do -10 nad ranem. Teraz +2. Najważniejsze, że wiatru nie ma.

April podbija las... 23:19, 13 lut 2025

Do góry
April napisał(a)
Przyszły derenie Teutonia,Copacabana, Schmeterling, hortensja i lilak.
Zapakowane średnio ale i tak dały radę. Sadzonki bardzo ładne, dobrze ukorzenione

Sadzonki ładne Ale większe wrażenie na mnie koci drapak zrobił Na bogato jest
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:57, 13 lut 2025

Do góry
Pomidory chyba już wybrane. Niełatwa to sprawa.

Dziś sobie walentynkę zrobiłam
Takich dorodnych, zwłaszcza jak ten jasny, to na żywo nie widziałam nigdy. Musiały być moje!

Zawaliłam oczywiście z cebulowymi i dzis zdopingowała mnie Lilarose, żeby je choć wsadzić w donice, żeby się nie zmarnowały. Zakwitnąć pewnie nie zakwitną, ale może po sezonie wysuszone i zasadzone jesienią będą cieszyć za rok.
April podbija las... 22:11, 13 lut 2025

Do góry
April napisał(a)
Przyszły derenie Teutonia,Copacabana, Schmeterling, hortensja i lilak.
Zapakowane średnio ale i tak dały radę. Sadzonki bardzo ładne, dobrze ukorzenione

Ładne sadzonki.
A hortensja jak ma na imię? Derenie potrzebują cienia, prawda?
Rany, nie kuście, bo nie wstrzymam...
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:29, 13 lut 2025

Do góry
eda napisał(a)
Sylwuś dobrze doradziłaś Jolci wiem trzeba się na machać ja dalej
w remoncie tak to jest jak sami robimy i jeszcze trzeba zarobić gdzie indziej ...
w ogrodzie u mnie dziś mam śnieg fajnie ,że ten przymrozek przykryty miłego kochana .

U nas białego nie ma. Mrozi nocami ostatnio ostro. Dziś godzinkę cięłam w ogrodzie drzewa. Lecę na akord dosłownie, żeby jak najwięcej zrobić w tych mikro chwilach dla ogrodu
Zieleń, drewno i antracyt 18:00, 13 lut 2025

Do góry
mirkaka napisał(a)
dziękuję za zdjęcia i zaangażowanie się w info dla mnie
18 szt to b dużo, w tym roku będę miała jeszcze mały tunel foliowy 2x3, jak myślisz ile tam zmieszczę krzaczków pomidorów?
Szklarnia przydomowa jeśli powstanie będzie musiała być elegancka czekam na wyceny od dwóch firm ogrodu zimowego, nawet nie wiem jakie to mogą być koszty.
Na jaką ziemię wymieniasz tę z pierścieni? Jak głęboko te pierścienie/ doniczki są zadołowane, jaką grubą warstwę słomy tam masz? i Dlaczego tak ściółkujesz?

Twój tunel nie będzie dużo mniejszy od mojej szklarni. Nie doradzę ile zmieścisz tam krzaków, bo nie wiem ile masz wejść. Tak jak ja, czy tylko jedno? Ale może rozrysowanie moich donic/pierścieni pomoże Jak widać ścieżkę zmniejszyłam do wygodnego minimum i dzięki temu 2 rzędy pomidorów mi się mieszczą na mijankę.

Ziemia w pierścieniach to moja rodzima + glina + kompost + obornik kompostowany + popiół + skórka banana w nogi sadzonki. Wymieniam na głębokość ok 1,5-2 szpadli. Donice wystają ok 10cm i do tej wysokości ściółkuję. Wybieram słomę bo akurat mam do nie dostęp, ale moim zdaniem na plus jest to, że jest to sucha, ciepła ściółka. Dobrze trzyma wilgoć i raczej nie niesie zagrożenia chorobami czy pleśnią. Przy okazji bardzo lubię jej zapach
Ranczo Edy 17:25, 13 lut 2025

Do góry

Ranczo Edy 17:17, 13 lut 2025

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies