To dobra myśl. Szukaj doniczek z mikroskopijnymi otworami na dole. Niektóre z tych cebulek siedzą 0,5 cm pod ziemią, a inne 15-20 cm.
Szkoda, że są takie nieprzewidywalne. Ładne punkciki tworzą.
Czekam na kwiaty Avalancha od lat paru - po raz pierwszy ma pąki
Żeby nie było tak różowo, dzisiaj odebrałam przesyłkę z dwoma kalinami szczepionymi i Palibinem. Historia tego zamówienia to dłuższa historia, więc na razie pozostańmy przy fakcie, że przesyłka trafiła na szczególnie ciepły dzień, no i przyszły takie zwiędnięte bidy:
Palibin jest w lepszym stanie, będą z niego ludzie - ale z tych kalin to nie wiem - myślicie, że coś z nich będzie?
Na tej rabacie: między buksami i za buksami między miskantami w grupach po 5.
Tu są 3 buksy, za nimi (ale pomiędzy ) 3 miskanty, przed nimi 4 rozplenice little bunny (nie znalazłam zdjęciu całej rabaty).
W ogrodzie susza.
Czas spędzam na miłych spotkaniach w ogrodzie, ogławianiu przekwitłych kwiatostanów i wiązaniu niteczek
Standart, tylko dziewczyny z Ukrainy, nadal w szoku, czego ja tak szukam na rabatach
Żagwin w pełni kwitnienia. Mam nadzieję, że w przyszłym roku już będzie przewaga niebieskości
Czosnki już się rozwijają
Jolu, bardzo mi miło, że wpadłaś do kamiennego (do najlepsze określenie Twojego krótkiego pobytu)
Szkoda, że nie posiedziałaś z nami dłużej, może następnym razem
Sadzonki zabezpieczone, a paproć posadzona na swoim miejscu.
Dziękuję bardzo
Bogdziu, nawet nie wiesz jak się cieszę, że przyjechałaś
Takie spotkania dają nam przecież dużo więcej niż doznania wizualne.
Jak będę teraz robić placek lodowy, bo pod taką nazwą dostałam na niego przepis, zrobię zdjęcia i zamieszczę recepturę
Zamawiaj już dziś pogodę na przyszły rok