Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

"Baśniowy" Ogród 17:01, 09 sty 2013

Do góry

Ostatnio mało udzielam się w moim nudnym wątku spowodowane jest to jak zwykle - brakiem czasu
Z dzieckiem gorliwie uczę się pisania literek i cyferek a oprócz tego w domu mam drugie małe dziecko:

Jak śpię jestem pokorna jak baranek,ale to tylko pozory

ale cudny piesio! w tym wieku to faktycznie jak drugie dziecko, co to za rasa...labrador?
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:49, 09 sty 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
bo tak ogólnie rzecz biorąc to lubię czasami pobujać w obłokach

Orla Perć

te same szczyty tylko odbite w Czarnym Stawie Gąsienicowym

Orlą Perć przeszłam ale ze łazami w oczach tak się bałam ale co się nie robi dla ukochanego mężczyzny . Tamtej miłości juz dawno nie ma ale miłość do gór pozostała. Podziwiam ludzi kochających góry, w ubiegłym roku tą miłość poczuł również mój mąż, ciekawe czy przejdzie ten trudny szlak ...(dla) tzn ze mną hihi pozdrawiam
Cztery łapki - zwierzęta domowe 16:46, 09 sty 2013

Do góry
słodka drzemka....
czego chcieć więcej?????
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:35, 09 sty 2013

Do góry
czekam na magnolie, tu magnolia gwiaździsta
Rododendronowy ogród II. 16:33, 09 sty 2013

Do góry
Dziś dla zaglądających sikorka bogatka.

Serdecznie Wszystkich pozdrawiam.
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:28, 09 sty 2013

Do góry
To troszkę niebieskiego...
przetacznik ożankowy

flok kanadyjski

kokorycz podgięta..
Pszczelarnia 16:26, 09 sty 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A to okolica, w której mieszkam.

Dopiero się wczytuję w kolejne strony...na moje oko i wspomnienia to Masyw Śnieżnika i Maria Śnieżna a skąd wiem.... bo Ziemia Kłodzka z jej górami i pagórkami to miejsca moich młodzieńczych wypraw a i teraz wracam tam prawie co roku

dorzucę kamyczek do dyskusji o ławce, pamiętam jaka wspaniałą sprawą była podgrzewane siedzisko które powstało z kanału dymnego wędzarni, z jednej strony grzał się kociołek z bigosem , my czyli byli absolwenci TM z Ząbkowic Śl (cokolwiek posiwiali) z grzańcem i innymi trunkami w dłoni na cieplutkim siedzeniu pośrodku na siedzisku, na końcu w wędzarni pstrągi i inne specjały
i co z tego że październik i druga w nocy
a rano do Jaskini Niedźwiedziej i na Śnieżnik
Mój kawałek raju II 16:23, 09 sty 2013

Do góry
Aniu, Anula, Dorka, Kondzio, Irenka dzięki za odwiedzinki, u mnie dzisiaj śnieg się lepi i lekko rozpuszcza dzisiaj kurier przywiózł mi dwa skarby
czas przypomnieć i poćwiczyć angielski i jeszcze łakomczuch na słonince
Rododendronowy ogród II. 16:14, 09 sty 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Różyczka dla Bożenki!

Cudna ta róża . Same pięknosci mi wstawiacie .Dziekuję bo miło jest popatrzec. Dużo serdecznych pozdrowień Haniu.
Rododendronowy ogród II. 16:11, 09 sty 2013

Do góry
alinak napisał(a)

Śliczne modraszki....
a jak Ci się różę podobają to proszę z ogrodu Alinak...bo ja nie posiadam jeszcze

Urszulko bardzo mi sie podobają , gdyby jeszcze u mnie tak pięknie rosły, ale nie chcą. Alinka ma pewnie lepszą ziemię albo co też mozliwe lepsze umiejętnosci. Dzięki i pozdrawiam serdecznie.

Bożenko teraz to naprawdę przesadziłaś , moje umiejętności do róż na poziomie 0 . sadzę w kompost , dokładam skórkę z banana i tyle . na zimę kopczykuje nową porcją kompostu i tyle . a Kosmos mam pierwszy rok - jest obłędna . aha możliwe że nornice mi pomagają , bo tak spulchniają ziemię , że co parę dni muszę deptać po rabatce żeby róże w powietrzu nie rosły.
ale się rozpisałam , a ty to jeszcze pewnie czytać będziesz ... i masz babo placek ...ty się przy nas nie wyleczysz

Umiejętnosci ogrodnika łatwo ocenic po wyglądzie jego ogrodu oczywiście w przypadku gdy sam w nim pracuje. Twoje sądzac po ogrodzie oceniam bardzo wysoko . O skórce od banana juz słyszałam ale późną jesienią i nie zdążyłam wypróbowac ale na pewno wypróbuję. Pozdrówka Alinko.
Kocimiętka - Nepeta 16:05, 09 sty 2013

Do góry
Kocimiętka Walker's Low

Kolorowy ogród na piasku 15:51, 09 sty 2013

Do góry
viva napisał(a)

Pierwsza myśl : są inkrustowane perełkami.
Igiełkowy ogródeczek 15:49, 09 sty 2013

Do góry
Witam, fajnie że trafiłam do Ciebie własnie dzisiaj Zastanawiałam się nad moją sundavillą, nie wiedziałam dokładnie jak je przezimować, gubiły listki, puszczały długie łodygi i podsychały. Postanowiłam je podciąć jakiś czas temu, całą zime były w domu na południowym oknie i tak na dzień dzisiejszy wygladają. Mam nadzieję że zakwitną mi latem
Kolorowy ogród na piasku 15:47, 09 sty 2013

Do góry
Dzidka napisał(a)

Aniu, kuklik pewnie też masz, a jeśli nie to wiesz...droga prosta .
Bardzo go lubię, bo kwitnie wiosną kiedy jesteśmy spragnieni koloru, bardzo ładnie wygląda na tle soczystej zieleni. Dzielony co dwa, trzy lata zawsze ładnie się prezentuje.
Tak wyglądają teraz liście, mogą udawać żurawki

...mam kukliki ale tak pięknie mi się nie rozrosły, może dlatego, że rosną między innymi, a u ciebie tworzą obwódkę i maja dużo miejsca

Aniu, i ja mogę powtórzyć to, co napisałaś powyżej.
Też nie są takie wystawowe.

Pewno bardzo im dogadzacie, u mnie ziemia licha, same muszą się starać
Amatorskie rozmnażanie roślin w ogrodzie 15:46, 09 sty 2013

Do góry
Witam

Na wiosnę będę chciała pobawić się w rozmnażanie czego się tylko da
Chciałam sobie kupić coś do podpisywania tych roślinek i jakoś nic nie mogę znaleźć przez internet,
może być np. coś takiego jak na zdjęciu .
Kolorowy ogród na piasku 15:43, 09 sty 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Witaj, nieśmiało spełniam życzenie...bo śnieg zmrożony i nie taki fajny.....wolę Twój ogród bez śniegu

Ula, dziękuję , zobacz jakiego pracowitego masz synka. Taczusia mała a już od wczoraj zdążył przyprószyć cały ogród . Ja jestem bardzo zadowolona ale widzę, że i on też jest z siebie zadowolony
Całuski dla synka

Kolorowy ogród na piasku 15:40, 09 sty 2013

Do góry
an_tre napisał(a)

Aniu, kuklik pewnie też masz, a jeśli nie to wiesz...droga prosta .
Bardzo go lubię, bo kwitnie wiosną kiedy jesteśmy spragnieni koloru, bardzo ładnie wygląda na tle soczystej zieleni. Dzielony co dwa, trzy lata zawsze ładnie się prezentuje.
Tak wyglądają teraz liście, mogą udawać żurawki

...mam kukliki ale tak pięknie mi się nie rozrosły, może dlatego, że rosną między innymi, a u ciebie tworzą obwódkę i maja dużo miejsca

Aniu, i ja mogę powtórzyć to, co napisałaś powyżej.
Też nie są takie wystawowe.
Eukomis - Lilia grzywiasta (Eucomis) 15:26, 09 sty 2013

Do góry
Eukomisy wykopuję jesienią, od marca podpędzam w doniczkach, a potem wysadzam do gruntu.

Kiedy z jednej cebuli było pięć, sześć kwiatów łatwo dały się podzielić

sadziłam pojedynczo

zbieram nasionka, łatwo kiełkują....mam dużo małych cebulek, ciekawa jestem po ilu latach zakwitną

To właśnie tu 15:25, 09 sty 2013

Do góry
Chętnie Cię nimi obdaruję.. Są takie malutkie ok. 2 cm, niczym perełki.
Po raz pierwszy w tym roku pojawiły się na tej choinie szyszki. I to od razu w ilości hurtowej .
Naprawdę obfitością szyszek mnie zaskoczyła.
Czekam do wiosny , by znowu zobaczyć jej maleństwa w karminowym kolorze.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:25, 09 sty 2013

Do góry
pewnie i tak będzie!!

a ja mam jeszcze stare, co wsadziłam wcześniej, też fajne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies