Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród - Moje spełnione marzenie

Ogród - Moje spełnione marzenie

Gosiniak 15:11, 25 sty 2013

U mnie tak samo, śnieg i tylko śnieg, roślinki grubo przykryte.
Dorotko i dziękuję za chęci dzielenia się z innymi, kochana jesteś
kasik778 20:17, 25 sty 2013

eliza3 napisał(a)

Irenko, kochana... Zaczęłam je dopiero... Są tylko z jednej strony, z drugiej dopiero wiosną będzie coś widać... Ale czy to angielskie, to pojęcia nie mam... Rośnie i jest kolorowo... A mnie to cieszy...

Ale kapustka... resztę trudno zidentyfikować, musiałabym mieć zbliżenie, a co tam masz za roślinki? Rozchodnik... coś niebieskiego z tyłu...

Dorota ta rabat fajnista jest i faktycznie kapusta robi wrażenie
Gosiniak 21:31, 27 sty 2013

Dorotko, co tam u Ciebie?
dorkow0 10:28, 28 sty 2013

Gosiu, dziękuję za odwiedziny i pamięć. Szaleję po necie i robię zakupy, a jeszcze wiosną pewnie coś będę kupować... Aż myśleć nie chcę ile już wydałam...
Kasiu, kapustę też posieję w tym roku, bo nieźle wygląda na rabacie, tylko potrzebuje dużo słońca i miejsca...
dorkow0 10:54, 28 sty 2013

Troszkę lata z mojego ogrodu... Zima trwa nadal, a mnie się marzy ciepło i siedzenie w ogrodzie... No,ale cóż czekam cierpliwie...

Ketmia syryjska, szczepiona na pniu, ma trzy kolory, biały, różowy i fioletowo-niebieski... Nie widać na fotce, musicie uwierzyć na słowo...

Wierzba Hakuro, przed cięciem...

Cyprysik Filifera na pniu...

A takie widoki mam niedaleko domu, 10 minut spacerkiem...

grazyna 11:07, 28 sty 2013

dorkow0 n
... Szaleję po necie i robię zakupy, ..

Dorka , a masz sprawdzone sklepy w necie ? Chętnie o nich dowiedziałabym się

Ja wrócę jeszcze do Dursbanu na opuchlaki, czy był skuteczny ? I gdzie kupiłaś ?
Larvanem robił mój sąsiad i NIC, nadal są.

Serdeczności
dorkow0 11:26, 28 sty 2013

grazyna napisał(a)

... Szaleję po necie i robię zakupy, ..

Dorka , a masz sprawdzone sklepy w necie ? Chętnie o nich dowiedziałabym się

Ja wrócę jeszcze do Dursbanu na opuchlaki, czy był skuteczny ? I gdzie kupiłaś ?
Larvanem robił mój sąsiad i NIC, nadal są.

Serdeczności

Witaj Grażynko...
Co do zakupów w necie, to kupowałam Fuksje w Fuchsiahybryda, u Cieszyńskich...
We Florini.pl różne rośliny, co jakiś czas...
W trawki.pl, trawy...
I jeszcze znalazłam na Ogrodowisku taki wątek ze sklepami, które polecają dziewczyny...

Gdzie, co i jak, czyli łap okazję - taki tytuł wpisz w wyszukiwarkę, bo nie mogę coś zrobić linku...

Jeśli chodzi o Dursban, to też nie jestem zadowolona, nie do końca zniszczył larwy i są w ogrodzie. A z Larwanem to jest tak, że musi być przechowywany w lodówce, podlewane z nim rośliny najlepiej konewką, ziemia musi być wilgotna, bo w suchej zginą natychmiast. I miejsce skąd się kupuje pewne, bo jak źle przechowują, to kupujemy nic. Ja będę zamawiać niedaleko siebie, w ogrodniku, bo są dosyć solidni... Pisz, jak będziesz jeszcze coś potrzebować...
Mala_Mi 12:51, 28 sty 2013

Ja sobie opuchlaki przytargałam z zakupionymi żurawkami..buuuuu
Też muszę kupić Dursban, bo Larwan drogi i w dużych ilościach sprzedają, a mi potrzeba troszkę... tylko tam gdzie się ujawniły robale..
I piszecie, że to może nie pomóc......buuuuuu ..to w takim razie trzeba jedno i drugie zastosować..ale chyba tak się nie da..bo chemia zniszczy Larvan... muszę sobie zanotować na kartce i się doszkolić....
dorkow0 12:58, 28 sty 2013

Aniu, Dursban w litrowych butlach sprzedają, małych nie widziałam i w tym moim ogrodniku 30 zł różnicy jest między jednym a drugim, to już nawet nie patrzę. Takie mi dziadostwo w ogrodzie robią, że nie wiem. Jak Larwanem nie pomoże to się już chyba poryczę z bezsilności...
Milka 13:10, 28 sty 2013

Dorotko, widoki masz piękne i tak blisko a tę ketmię pokaż w sezonie, musi być bajkowa, i gdzie ja kupiłaś?