Pień czy korona? Pień ma sredniće 5-8 cm, bo mam w róznym wieku. Korona ma ok 70 cm a tnę ją na głebokości oh 40 cm. W tym roku puszczę je trochę swobodniej
U mnie opuchlaki zaczęły od rh, potem źurawki, azalie, kiścienie, bergenie, potem trzmieliny, bukszpany, carexy, róze. Właściwie nie ma rośliny którą by pogardziły.
Jaj nie znajdziesz , sa miniturowe i przeźroczyste, larwy takie malutkie a żarłoczne i te koronki kurpiowskie na liściach od doroslych osobników,...
Walczę z nimi od 2012 r wszelkimi możliwymi sposobami i dzięki temu jakoś je ograniczyłam, ale wciąż sa ze mną
Justynko ukryj pnie brzóz w trawach. Pewnie za kilka lat sie wyprostują. Nie sadż ich głęboko, lepiej je zasłonić niz udusić. Ja tak niemal załatwiłam moje pissardi, ktorym odkopywalam pnie po kilku latach...
Alez piekna wiosna u Ciebie. Moje jezówki tez powyłaziły, Hip Hip huuuura!
Z jednej strony mam nerwa, ze gdy pójdę do pracy będzie piekna pogoda...ale z drugiej przydał sie odpoczynek po ogrodzie bo coś ostatnio tak wszscy szalejemy,ze az forum spowalnia
Wiśnia kiku shidare będzie olbrzymim drzewem, rośnie bardzo nieuporządkowanie. Moje chyba wytne, ten sezon będzie dwcydujący.obejrzyj korone u Małej Mi. zdecydowanie lepszym wyborem byłaby Kanzan - korona w formie odwróconego stozka, kwitnie obficie i jest bardzo regularna.
Jesli kuki to bardzo wysoko szczepiona , obyś nie popełniła mojego błedu.
Mam nadzieje, ze reanimacja trawnika będzie udana.
Zwariować można przez te pogodę, juz mam dość tego deszczu i zimna, a gdy pójde do pracy znów lato i słońce. No cóz limit pięknej pogody w poprzedni weekend wyczerpałam
Próbuje ogarnąć Twój ogród ale jeszcze jego topografii nie poznałam. Będę obserować
Roznica pomiędzy pissardi a nigrą jest dla przeciętnego człowieka nie do ustalenia, tylko znawcy je rozróżniają.
Witaj Aniu! Cieszę się ,ze mimo deszczu udało mi sie Ciebie namówić na wypad
masz piekny dom teraz powstanie piekny ogród. Kształt rabat bardoz miś ie podoba. Zacznij od wytyczenie obrzeży i kształtu rabat a potem planuj rabate po rabacie . Najpierw warto zianwestować w przedogródek
Ja tam lubie kwiecie ale ujęty e w ramy bukszpanów i traw, ale to wiesz
Te zabudowania sasiadów najlpiej zasłonić tez domkiem gospodarczym lub zywopłotem z serbów.