Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 11:54, 10 kwi 2016

Kindzia napisał(a)
Bogdziu to magnoliowe szaleństwo...trochę w tym Twojej zasługi jest

3 magnolie bieluśkie były w Przytoku i wszystkie u nas zagoszczą Nic na zewnątrz nie pójdzie Tylko się rozjadą w różne strony Polski

Jeszcze bym niedużą, różową, o wielkich kwiatach chciała...tylko tą to już na prawdę nie mam pojęcia gdzie zmieścić...od razu mówię, że terenu więcej nie chcę. Mam kłopot żeby to co mam weekendowo obrobić...

U nas nawodniło, teraz mżawka i mgła. U mnie może już słoneczko zaświecić A chmury deszczowe do Ciebie dmuchnę...

No i dobrze ze wykupiłyscie i nikomu innemu nie zostawiłyscie , niech nikt spoza ogrodowiska nie robi nam konkurencji taka piękna roslinką. To oczywiscie zart ale fakt ze cieszę sie bardzo z tej pięknej całkowicie wyjątkowej magnolii i dobrze ze wam tez sie udało ja kupic.Juz widziałam że ta różowa u anki Cię kusi. ja powiem kupuj piękna jest bardzo podobna do Lurki.
Bogdzia 11:55, 10 kwi 2016

AnnaCh napisał(a)
Kurcze jakieś dziwne miejsce masz do mieszkanie, wszędzie leje. U mnie od wczoraj nieprzerwanie. Dobrze, że mam podjazd zrobiony, to nie utonę w błocie Trawa wymaga koszenia, a tu leje i leje...
Edit: doczytałam, że w nocy trochę lepiej było Dobre i to

Fakt ze jest troche lepiej po nocy ale miejsce specyficzne.
Bogdzia 11:56, 10 kwi 2016

Urszulla napisał(a)
Poranne pogaduszki tutaj się odbyły chętnie bym Ci cały jeden dzień deszczu odstąpiła. Co za ponura pogoda u mnie. Ładnie dopiero w przyszły weekend.

Nawet nie wiem jak u mnie , nie miałam czasu spojrzec ale ja bym sie z deszczu bardzo cieszyła bo jak widac trawnik mam w rozsypce a on głównie wody potrzebuje.
Bogdzia 11:57, 10 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)
Bogdzia.. Dudusia Ci pokazałam
Sorki, że tak mnie tu mało, ale jeszcze trochę i mam nadzieję, że ograne to co się nazbierało ..

Byłam cudny chłopczyk , zazdrosc bierze.
Bogdzia 11:58, 10 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)

Patrzę na Twoje i zaczynam się zastanawiać czy u mnie na pewno jest Elite?? Miałam Elite i kwitł cudownie (ale źle posadzony z roku na rok był słabszy, a przesadzenia nie przeżył), a ten nowy co mam, to ma kwiatki 3 na krzyż z jednego pąka. Wygląd tak jak Twój..

Oj miałam nie szperać już po forum.. po skończę dziś nad ranem..

Bardzo możliwe że masz Staccato one bardzo podobne są .
Bogdzia 12:00, 10 kwi 2016

Muszę eMowi oddac komputer bo tylko na chwile wzięłam ,bede póxniej.
Madzenka 16:40, 10 kwi 2016

Mam nadzieje, ze reanimacja trawnika będzie udana.
Zwariować można przez te pogodę, juz mam dość tego deszczu i zimna, a gdy pójde do pracy znów lato i słońce. No cóz limit pięknej pogody w poprzedni weekend wyczerpałam
Kindzia 17:27, 10 kwi 2016

Bardzo Ci współczuję tej trawy...łany trawnik to od razu porządnie wygląda. Ale wpływu nie masz, co zrobić, byle rodusie i azalki radę dawały.

Jak mnie z tą różowiutką wyczułaś...
A jakie piękne bordowe piwonki drzewiaste były...

Jak sadziliśmy magnolkę to nie padało, teraz po sadzonki bluszczu dla koleżanki byłam, znowu pada. A przecież dmuchałam do Ciebie. Muszę jeszcze raz spróbować...
luk 18:04, 10 kwi 2016

witam wszystkich,

Wiem, że to może nie to miejsce ale wiecie co się dzieje z młodymi listami moich bukszpanów. Zasychają końcówki.

11stokrotka 19:09, 10 kwi 2016

Zaglądam i przesyłam cieplutkie pozdrowienia. Szkoda że weekend taki ponury. Byle do środy