Celinko, ale energetyczne zdjęcie pokazałaś. Jednak rośliny w dużych plamach robią wrażenie. Też bym chciała taki las floksów w moim ogrodzie. O zapachu już nie wspomnę.
Bożenko floksy pamiętam z ogródka mojej babci.
Jak zaczęłam uprawiać mój ogródek to początkowo nie myślałam o nich. Ale to na prośbę mojego M zaprosiłam je do siebie
I teraz nie wyobrażam sobie aby ich zabrakło! A na dodatek dobrze mi rosna i mam zamiar powiększyć ich kolekcję
Aldonka ldny stroik ale chyba nie bardzo Bożonarodzeniowy?
Sama nie wiem, sprzedawali jako bożonarodzeniowy.
Aldonko, Święta muszą być "nasze" Nie to co modne, nie to co inni nam radzą, tylko jak to czujemy i co nam się podoba Popieram każdy indywidualizm w dobie lalek Barbie, mody na sukces, trendów obowiązujących w modzie, ogrodzie i kuchni ...
Niech Ci dalej służy Ogrodowisko, wątek się rozwija i żeby Ci się chciało być z nami
Pokażę Wam teraz mój karmnik, którego już nie ma. Przygotowań do niego było sporo, łącznie z wyjazdem po nowe łyżki i haczyk, a po 2 dniach oczekiwania na ptaszki i ich zainteresowanie, okazało się, że ziarno się z niego nie wysypuje. Po powiększeniu dziurek przy łyżkach, ziarno wysypywało się za często i w ilości takiej, że mój pies ciągle stał pod karmnikiem. Żeby było śmieszniej, niebawem kury sąsiadki dowiedziały się o darmowej stołówce na trawniku, pod karmnikiem i o mały włos nie wydrapały mi tam trawnika do gołej ziemi. Kury rozpędziłam a karmnik zabrałam. Chyba nie obędzie się bez zakupu solidnego i drewnianego
A tak wyglądało przygotowanie tego mojego
Betysiu, byłam już u ciebie kilka razy, ale się nie ujawniałam. Ciepły, optymistyczny wątek. Gratulację z okazji 200 stron.
Moje ulubione wczesnowiosenne tulipany zasyłam.