Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 18:31, 08 gru 2012

Do góry
Rododendronowy ogród II. 18:30, 08 gru 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Gratuluję, gratuluję, znowu setka i to jaka??? Niech ci rośnie i kwitnie pięknie, niech ptaszki zaglądają, rybki pływają, goście dopisują, a uśmiech i dobry humor w zdrowiu trzymają

Piękne zyczenia - dziękuje Elizko.Peonia też piękna .
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:29, 08 gru 2012

Do góry
Już się nie mogę doczekać tych wielkich bombek Mnie kuszą też takie wielkie - chyba nawet też 12-ki, ale sztuka 2.40 - toż to szok jest!
Rododendronowy ogród II. 18:28, 08 gru 2012

Do góry
dajana napisał(a)
Na następne 500 przyjmij ten bukiecik

Piękny bukiet -dziękuje Dajanko.
Mój kawałek raju II 18:27, 08 gru 2012

Do góry
Bardzo spodobało mnie się te okno gdzie bluszcz wplótł się w witraż
i drugie z pięknymi łodygami
Rododendronowy ogród II. 18:27, 08 gru 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Gratuluję pół tysiączka Dziękuję za piękny i interesujący watek, za cudne bajki okraszone fantastycznymi fotkami dzięki tobie bliższy nam ptasi świat

Aniu bardzo dziękuje za tyle ciepłych słów. Mam nadzieję że ptaki skorzystały na moim pobycie na Ogrodowisku i będzie im łatwiej przetrwac zimę a wiele osób bliżej je pozna. dzięki .
Rododendronowy ogród II. 18:26, 08 gru 2012

Do góry
Bogdziu, dla Ciebie ptaszęta śpiewają i kwiaty rozkwitają niech więc i życzenia obficie spływają

Mój ogród 18:26, 08 gru 2012

Do góry
Dodam trochę energetyzującej czerwieni.
Owoce ognika, jest śliczny, ale u mnie by chyba nie przeżył, bo jest wrażliwy na mróz.

Owoce róży, te szkoda że rosną blisko ulicy. Są wyjątkowo dorodne, ptaki pewnie nimi nie pogardzą.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:22, 08 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No też wycięłam co by ludziska patrzyły na drzwi nie na Ciebie

I tak myslę sobie, że pasowałby też z bielonych gałazek, bo drzwi ciemne są. Raczej na bogato, znaczy nie aż tak bardzo, ale z mocnym kolorem. Czerwony może być.

Pasowałyby dwie małe choineczki w tych donicach jeśli jeszcze są, okręcone nie wiem wstążką w kolorze dodatków. I tylko wstążka, tak to widzę. Ale jak zrobisz to podpowiem, muszę zobaczyć.

A wianek może też być ze świerku.

Idealny byłby taki albo taki

Irenko ładne drzwi a Danusia już gotowce podsyła na pewno do środy nie jeden wymyślisz pozdrawiam
Mój ogród 18:21, 08 gru 2012

Do góry
Dzisiaj dzień minął na pracach domowych, ale na 15 miałam iść na ćwiczenia i poszłam. Jak wracałam (chyba gimnastyka też dobrze robi na psychikę) to świat wydawał mi się piękny. I tak jak Viva zgadzam się na taką zimę do wiosny. Gałązki pięknie oszronione, zimno, ale znowu nie tak bardzo. Żałowałam, że nie mogę to uwiecznić aparatem. Nie raz żałuję, że moja działka jest oddalona ode mnie i nie mogę choćby zobaczyć jak wyglądają moje rośliny pokryte szronem.
A na osłodę zrobiłam parę fotek moim roślinom domowym.
Fiołk daleji ładnie kwitną.

A te różyczki zbierałam z moich kwitnących w ogrodzie miniaturek. To nie wszystkie, nie miałam większego wazonu.

Muszę kupić olejek różany i je pokropić, bo nie pachną.

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 18:18, 08 gru 2012

Do góry
dajana napisał(a)
Mam nowego ptaszka ale nie wiem co on za jeden ,Bożenko proszę przybywaj z pomocą ty z pewnością go znasz

Dajanko słabo widac więc wymienię kilka mozliwości. Może Mariusz też powie swoje zdanie. Moim zdaniem to prawdopodobnie samica jednego z tych gatunków : kulczyka, makolągwy, trznadla lub rzepołucha. One sa dośc podobne i tylko szczególy a najlepiej obecnośc obok nich samca które bardziej się różnią ułatwia rozpoznanie.Zapytamy jeszcze Mariusza.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 18:13, 08 gru 2012

Do góry

Roślinki .na przyszły rok
ogrodoweimpresjejolki 18:12, 08 gru 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Zimą nad morze też bywa pięknie

Tak było 2 lata temu...

Prawda pięknie
Rododendronowy ogród II. 18:12, 08 gru 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Bogdziu, dla Ciebie najładniejszy ptaszek jakiego znalazłam u siebie z najlepszymi życzeniami, aby zima była łagodna dla Ciebie, ogrodu i roślinek

Jolu śliczne zdjecie , przyglądam się i nie wiem czy on jest na lądzie czy na wodzie , bo wiele łabedzi w mroźne zimy przymarza w jeziorach . Straszne to jest i niełatwo im pomóc a dziś już mrozy niemałe i tak mi się żle skojarzyło.Jednak wydaje mi sie ze to na trawie. Śliczny ptak i tło bardzo ciekawe.Dzieki.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 18:12, 08 gru 2012

Do góry
Dajanko, ja przyszłam Cię namawiać na badania i lekarza, po tym co przeczytałam u Akanty. Tam się wypowiedziałam, i zmartwiłam. Zadbaj o siebie, bo kto to zrobi.
Serdecznie Cię pozdrawiam, i zostawiam Ci "troszeczkę słońca, troszeczkę nieba..."

Rododendronowy ogród II. 18:09, 08 gru 2012

Do góry
Bogdziu - nie spóźniłam się do Betysi - i do Ciebie również nie. Się cieszę - i ptaszynka zamiast kwiatuszka Gratuluję 500-tki
ogrodoweimpresjejolki 18:07, 08 gru 2012

Do góry
Zimą nad morze też bywa pięknie

Tak było 2 lata temu...

Rododendronowy ogród II. 18:07, 08 gru 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
No i trzasnęła nam przed nosem,weekendowo!
Ale tak czy owak Hanusia życzenia na500 składa,nawet jak gospodyni gdzie indziej być rada!
Bożenko,wiele radości w ogrodzie,zagrodzie ...i w całym Twoim rodzinnym narodzie!
Następnych 500!

Myślałam że się do południa wyrobię ale dziś był piękny szron wiec jeszcze poleciałam zdjęcia robic. Starasłam się blisko i szybko ale jak się potem wzięłam za robotę , gotowanie i pieczenie to dopiero teraz jestem wolna. Dzieki Haniu za to że jestes nawet jak mnie nie ma. Buziaczki.
Ogród do kwadratu 18:04, 08 gru 2012

Do góry
Witaj Lenko. Jak żyjesz w te straszne mrozy. Choć może nie znowu takie straszne, bo tylko -15 stC w nocy było.Trzeba się czymś rozgrzewać... i nie chodzi mi tylko o ciepło kominka i eMa

Byłam dzisiaj w naszej kwiaciarni i kupiłam podkłady słomiane do wianuszków - po 4,50 zł - tanie jak barszcz. Ale nie miała pani ciemierników, buuu - a marzą mi się po wizycie w wątku u Neomi. Może jeszcze w centrach gdzieś znajdę. A będąc ostatnio w Krakowie udało mi się kupić fajne dodatki: wstążeczki, koraliki i inne cusia. Wczoraj zrobiłam stroik w koszu do firmy. Wyszedł jako tako, ale nie mam zdjęć, bo nie zdążyłam zrobić. Kupiłam też duży wianek - z dzwonków i haczyk do zawieszenia na drzwi. Pod ten wiankodzwonek zrobię wianek z choinki - będzie dobrze widoczny na białych drzwiach.

i wyszły takie ozdoby

a to zrobił mój synuś - pięciolatek (ale jestem dumna) - z mikro pomocą mamy

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 18:02, 08 gru 2012

Do góry
Betysiu moja Najulubiona

Gratuluję drugiej seteczki, setek kolejnych mnóstwo życzę i cieplutko pozdrawiam

A to kwiatuch w postaci tegorocznej choinki z Placu Zamkowego

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies