Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Obrzeża rabat - oddzielanie kory od żwiru 15:32, 04 wrz 2011

Do góry
Za lawendą mogą być miskanty "Variegatus" i jeżówki różowe, a jeszcze dalej - krzewy liściaste, np. berberysy, ale jakieś ciekawe odmiany- nie te zwykłe. Może hortensja Limelight by wytrzymała?
Klub Wrześniowych Małżeństw 15:29, 04 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Mówisz cymbidium we włosach - trudno było je zdobyć?

Nie, sprzedawano na sztuki, takie kwiatki we fiolkach. Pojedyncze. A jak ktoś potrzebował gałązkę to też liczono każdy kwiat na gałazce
Klub Wrześniowych Małżeństw 15:28, 04 wrz 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Mówisz cymbidium we włosach - trudno było je zdobyć?

Nie, sprzedawano na sztuki, takie kwiatki we fiolkach. Pojedyncze. A jak ktoś potrzebował gałązkę to też liczono każdy kwiat na gałazce

Moja koleżanka z ogólniaka miała kwiaciarnię
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 14:37, 04 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Wicio pojechała do zaprzyjaźnionej kwiaciarni. Jak wchodzi, pani patrzy czy ma kwiaty biało-zielone

No bukiet piękny, miałam go ochotę capnąc przez monitor
Czasem mam ochotę na dodatek do białozieleni-pomarańcz, amarant, czy niebieski(ale z tym to trudno w kwiaciarni). Nawet jak mąż kupuje orchidee to już wie, że może być albo biała albo zielona. Ciężko ma gościu. I to już trwa parę lat, a mi się nie znudziło to połączenie, co jest niezmiernie dziwne
Czekam na rozkwit zeszłorocznego cymbidium-pęd już rośnie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 14:34, 04 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Wicio pojechał do zaprzyjaźnionej kwiaciarni. Jak wchodzi, pani patrzy czy ma kwiaty biało-zielone

Ja też mam taką jedną

Biorę u nich zawsze, ale różne rzeczy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 13:33, 04 wrz 2011

Do góry
Wicio pojechała do zaprzyjaźnionej kwiaciarni. Jak wchodzi, pani patrzy czy ma kwiaty biało-zielone
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 13:33, 04 wrz 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
Mnie zawsze rozwalają takie ujęcia romantyczne i zaczynam beczeć jak bóbr. Danusiu i Witku gratuluję serdecznie.Na tej relacji wyglądacie jakbyście wczoraj brali ślub!
Piękny tort dostaliście- mięta i róze, no i może kieliszek szampana-czegóż trzeba więcej

40-letnie białe wino
Klub Wrześniowych Małżeństw 13:22, 04 wrz 2011

Do góry
Ana napisał(a)
Danusiu, piękne fotki - ta na ławce jest cudowna!!!! widac szczęscie i milośc i radość ze swojego towarzystwa - wszystko na niej jest!!!

To szczęśćie przetrwało do dziś Życzę wszystkim nam tego
Klub Wrześniowych Małżeństw 13:20, 04 wrz 2011

Do góry
anula_wn napisał(a)
ja siedzę na walizkach, bo zaraz w drogę do domku, ale zajrzałam na ogrodowisko (mus )
Danusiu, foty super!!! wyglądaliście obłędnie ! Ty taka dostojna, a Witek - jak chłopaczek no i Grzesio (teraz to widzę) cały tata!

Witek na ławce miał 20 lat (listopad), a w dniu ślubu miał 21 lat, przepisowo. Zawsze marzył, żeby się młodo ożenić i z synem na piwo chodzić. Młody Tata
W tym roku będzie miał 50-tkę.

A fotka przedślubna na ławce była robiona na Marszałkowskiej podczas randki
Usiedliśmy zastanawiając się na jaki film pojdziemy do kina, przechodził facet z aparatem i pyta, może fotkę zrobię i przyślę. Nie wierzyliśmy że przyśle A jednak
Klub Wrześniowych Małżeństw 13:15, 04 wrz 2011

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Danusiu, świetne te zdjęcia bardzo mi się spodobało to ze ślubu cywilnego, szczególnie eleganckie z czego był bukiet? i zdaje się, że przy woalce również był kwiat?
a jak patrzę na to zdjęcie (chyba) na przystanku to nasuwa mi się pytanie: czy już wtedy wiedziałaś, że będzie ogród nie tylko bukszpanowy?

Wszystkim wrześniowym życzę spełnienia marzeń i tego co najlepsze na ......dalszej wspólnej drodze życia

Do cywilnego bukiet robiłam sama był z astrów a kryzka była z liści serduszek (tych drobnych - taki "koperek").

Zdjęcie zapożyczone od Kriss

Już byłam ogrodniczką. Kwiatek z woalką we włosach to było różowe cymbidium, a gdzie ono do astrów, ale co tam. Kto wtedy zwracał uwagę na takie szczegóły

U bukszpanach wtedy nie marzyłam, nie wiedziałam, że je tak polubię.

Uwielbiałam wtedy kaktusy
Kompozycje z wrzosami w pojemnikach 11:05, 04 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

A na schodach coś mnie "naleciało", żeby dorzucić wyjatkowo różowego kolorku, tak na krótko, dla urozmaicenia

Kompozycje z wrzosami w pojemnikach 11:03, 04 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
No i jeszcze jedna przymiarka w żurawce, ładne z niej tło.

No i jeszcze koszyczek

Kompozycje z wrzosami w pojemnikach 11:03, 04 wrz 2011

Do góry
Pozwalam sobie dodać trochę kompozycji Danusi z zeszłego roku
gardenarium napisał(a)
Miałam ostatnio trochę wrzosów, więc "polatałam" z nimi po ogrodzie z przymiarką, jak by to było, gdybym dorzuciła koloru?
Wyszedł z tego niezły bałaganik.

Klub Wrześniowych Małżeństw 08:37, 04 wrz 2011

Do góry
Joanka napisał(a)

Do ślubu ciocia mi zaplotła tzw. "koronę" a panieńskie to miałam do góry podpięte warkoczykl

Mi mama też zaplotła koronę do ślubu

Jak w końcu poskanuję zdjęcia to pokażę

Koniecznie Asiu !!! czekam
Klub Wrześniowych Małżeństw 08:34, 04 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Do ślubu ciocia mi zaplotła tzw. "koronę" a panieńskie to miałam do góry podpięte warkoczykl

Mi mama też zaplotła koronę do ślubu

Jak w końcu poskanuję zdjęcia to pokażę
Klub Wrześniowych Małżeństw 01:01, 04 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

fajne wtedy była taka moda kwiatki to astry i paprotka(cywilny)?
Klub Wrześniowych Małżeństw 00:30, 04 wrz 2011

Do góry
GabiK napisał(a)
Ano, zdjęcie na schodach pierwsza klasa. Widać w Tobie ogień. Masz w oczach chochliki.

Danusiu, też czekam na Twoje. Obiecałaś.

Są na samym początku, ale gdzie mi tam do Waszych Teraz to dopiero jest fajnie, sesje nawet w wodzie
Klub Wrześniowych Małżeństw 00:29, 04 wrz 2011

Do góry
Klub Wrześniowych Małżeństw 00:25, 04 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Okazało się, że wśród nas jest przewaga wrześniowych małżeństw.

My, czyli Danusia i Witek wzięliśmy ślub 3 września 1983 roku.

Te latka zleciały, dzieci dorosły, ale jeszcze nie usamodzielniły się, mieszkają z nami ( synowie: Michał i Grzesio)

Nasze zdjęcia z tamtego okresu

ale młodzi byliście, Danusiu podobają mi się Twoje splecione włosy napewno też Wam zleciało jak jeden dzień? fajnie oglądać po latach zdjęcia
Zapraszam do Klubu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 00:23, 04 wrz 2011

Do góry
Została jeszcze połówka, torcik lekki, z bitą śmietaną- niesłodki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies