Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Basi 12:38, 29 kwi 2022

Do góry
Basiu, ale w tej donicy to nie żagwin te kępki, mam tę roślinę, ale nazwę zapomniałam. W tej tylko kwiaty ścinasz.
Wkleję ci żagwin.
Są w różnych kolorach.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:36, 29 kwi 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Co roku ładniejsza Jednak słońce jej służy. U mnie pod sosnami ŚŚ dopiero zaczynają kwiaty pokazywać.
Generalnie Haniu piękne zdjęcia pokazałaś. Przyjemnie już pochodzić po ogrodzie. Niby jeszcze nie za ciepło ale już pewien komfort termiczny w południe jest.
Udanej majówki
Własny Vengerberg 12:34, 29 kwi 2022

Do góry
Aganiu, klony prawie wszystkie ruszyły. Jeszcze tylko Shirasawy Aureum w pączkach mocno siedzi. Mam nadzieję, że nie długo też listki będą widoczne.

Nie bez opóźnień, ale w końcu elewacja skończona. Widok od frontu i od ogrodu.

Zaczynają też znikać śmieci budowlane. Część już wyjechała, część ma zniknąć do końca majówki.

Po majówce, będzie też ostatnia szyba w oknie (tym, gdzie teraz piec stoi).

Po 9 będą robić odwodnienie. Zdecydowaliśmy się nie robić zbiornika, ale studnię chłonną obok rur z drenażem.
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:21, 29 kwi 2022

Do góry
funkie ostrzą juz kły za tydzień pewnie zeżrą brunery

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:13, 29 kwi 2022

Do góry

W ogródku Martki 12:10, 29 kwi 2022

Do góry
Mgdusko, zapowiada się pogodnie Odwzajemniam życzenia

Aciaz1000, ów wybuch jeszcze kilka dni temu wydawał mi się mało realny, ale pędząca zieleń i słońce jednak daje nadzieję Fakt, daję czadu, bo "liczę, że w przyszłym sezonie będzie spokojniej", o słodka naiwności Skrzynie warzywne są w południowo-zachodnim rogu działki, od żywopłotów mam je w odległości ok. metra, aby swobodnie można było manewrować taczką i kosiarką. Skrzynki bierz, tylko koniecznie zaimpregnuj i wyłóż od środka folią kubełkową. Jakie wymiary tych skrzynek zrobi? Lepiej, żeby to nie był przypadek minimum to 1x2m

Zuzanno, z czasem nabieramy tej mądrości i lubimy jak leci Jest w takim razie nieźle, bo już zaczynam się gubić w tym, jakie kolory lubię, a jakich nie Czerwony jeszcze wciąż zdecydowanie należy do tych drugich, ale kto wie ... Tworzenie rabat daje w kość, ale potem jaka radość ... Miejsce na nie w moim ogrodzie mocno się kurczy. Ten sezon i koniec! Żadna sąsiadująca działka nie jest na sprzedaż

Asiu Roociko, ach, tak, botaniczne mają swój urok, jednak też pewną wadę: w pochmurne dni nie ujrzysz ich piękności w pełnej krasie Za to podobno co roku powtarzają się z ofertą i wręcz pomnażają bytność.

Asiu Rojodziejowa, z Twoją energią "uszczknięcie" może oznaczać znaczące ubytki trawnika i przybytki rabaty Kibicuję napisz koniecznie , czy EE u Ciebie także oznacza co innego niż do tej pory znałyśmy, jakaś nowsza wersja wyszła? U Judith jest pół na pół.

April, nie mogę cieszyć się życiem tak po prostu, podczas gdy tyle róż czeka na rabaty, gdy tyle kancików błaga o litość, gdy zarośnięta kostka odgraża się bólem opuszek palców, a przede wszystkim, gdy kilka rządków donic i torfu tłamsi korzenie pragnące wolności. Trawnik musi zniknąć! Z tych i innych względów baaardzo chętnie skorzystam z zaproszenia i odwiedzę Ciebie i las, jak już towarzystwo rozlokuję Do mnie na róże zapraszam także Jarzmianka TAK! Muszę te Twoje masy jarzmianek obejrzeć, to dobry pomysł, ale jak długo one kwitną? W zeszłym roku miałam świeżo posadzone i blado wypadły, pewnie z powodu upałów, bo szybko się zwinęły.

Alicjo, miło, że zajrzałaś ja podziwiałam wczoraj Twoją wiosnę. Jak widzisz, szaleństwo trwa w najlepsze lecz do magii jeszcze trochę brakuje Tulipany botaniczne to dobry kierunek, też go rozważam. Dziękuję za carexy, ale obawiam się, że nie będę miała cierpliwości do ich ograniczania. Do zakątka, gdzie potrzebowałam zadarniacza, mam runiankę i wydaje mi się mniej problematyczna Alicjo, koncert zapachów i kolorów przed nami. Zapraszam w czerwcu na róże Wybieram się też na różankę do Danusi, tam to dopiero będzie spektakl.

Dario, warto spróbować, pierwszy raz zobaczyłam je u Karoli Daredevil, bardzo subtelne, więcej powiem w kolejnych sezonach. Chcę dosadzić Eastern Star i Saxatilis. Jestem ciekawa Twoich Van Eijk Moje chyba z tego samego źródła Czerwony lubię na rabatach w innych ogrodach, uwielbiam u Agi Nowa, u siebie nie aż tak Oczywiście, można zawsze ściąć do wazonu

Marto, nikt po za mną nie zauważy, ale chyba ... Emperorów, bo te czerwone mocno ściągają  wzrok Nie będę płakać, wymienię cebulki po kwitnieniu i zapewne za jakiś czas, jakimś cudem i tak okaże się, że tam są Hania i Zuza trafnie napisały, z czasem przejmujemy się coraz mniej

Dziewczyny, czy też martwiłyście się, że werbena nie kiełkuje? Zrobiła to w swoim czasie z przytupem

Małymi krokami-Ogród Wioli 12:10, 29 kwi 2022

Do góry
AlicjaMa napisał(a)

Jakiś żywopłocik się szykuje? Widzę na drugim zdjęciu z przodu rabaty
To cis?
W jakiej rozstawie posadzony?

Tak żywopłocik, niedawno sadzony ale ładnie już wygląda po cięciu
Tak cis, odmiana Repandens ,sadzony co ok.35 cm
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:10, 29 kwi 2022

Do góry

wiosennie

April podbija las... 12:09, 29 kwi 2022

Do góry
mrokasia napisał(a)
He he he, to centrum ogrodnicze H.? Byłam tam jakiś czas temu i prawie zawału dostałam na widok niektórych cen . Mam nadzieję, że nie zbankutowałaś na tych zakupach . Bo zakupy świetne, te cisy będą super u Ciebie wyglądać.

Tak to na H. Ceny często zaporowe ale można coś zawsze wyhaczyć. Nie zbankrutowałam, jeszcze. Jak pojadę do Skubianki to może zbankrutuję. Musisz mnie pilnować. OBIECAJ
A co ty planujesz kupić w ZP? Tą baccatę dokupiłaś już?

Nie mam już fajnych fotek, zostały niecenzuralne czyli niezły bur...l w archeo

Przerobiłam rabatkę pod jadalnią.
Wykopałam rdesty, kocimiętki i dosadziłam derenie Kelsey i brunnery. Zostało wykorowanie ale musi się ciut uleżeć ziemia
przed

po
Kelseye wypuszczą liście i będzie fajnie kontrastować z brunnerami. Tak myślę
A musiałam przesadzić bo z tyłu jest rząd trzcinników Karl Foester i zarażały rdzą rdesty. Całość wyglądała bardzo mało estetycznie. Jest tam też kilka rutewek orlikolistnych i powojnik recta, który wspiera się na tym metalowym liściu na rogu.

Wiem, trzeba wysilić wyobraźnię.
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:06, 29 kwi 2022

Do góry
prymulki teraz mają swoje 5 min...trochę ubyło ,cos im zima nie przypasowała

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:02, 29 kwi 2022

Do góry
ryska napisał(a)
Piękna wiosna Basiu u Ciebie. Służy roślinom obornik
Pozdrawiam

Oj służy..w kupie siła

już ruszyły trawy

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:00, 29 kwi 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Basiu pokaż jak będą w pełni rozwinięte.
A ja dostałam od kogoś worek cebulek i tak dzieliłam i dzieliłam wszystkich, że sama nie mam. Ale to nic kupię na wage bo to drobnica.

Po lewej jesienne po prawej 3 sezon

April podbija las... 11:44, 29 kwi 2022

Do góry
Mgduska napisał(a)

Limonkowe są wrażliwsze. Mam zwykłe, zielone, te nie marzną Już wiele lat je mam, tylko lubią być podlane, inaczej gubią igły.

No to mi wiele rozjaśniłaś w kwestii tych cyprysików. Limonkowe właśnie poszły na ognisko
Moje maczki i ośmiały pięknie wykiełkowały na rozsadniku. Stopniowo hartuję na powietrzu. Ale do przesadzania na rabatę to jeszcze długo. Może ośmiał szybciej bo ma już 10cm. Pewnie powinnam go głębiej posadzić na rabacie, podobnie jak pomidory? Bo leży...

u mnie obecnie królują brunnery Uwielbiam. Pomyśleć że mam je od niedawna. Wcześniej nie zaiskrzyło
April podbija las... 11:40, 29 kwi 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
April jak tu podziwiać i zachwycać się Twoim pięknym leśnym ogrodem jak Ty tu Rude Cuda wstawiasz

Dziś tez odwiedziłam szkółkę - weszłam tylko po rozchodniki i szybko prawie w podskokach wychodziłam . Wszystkiego pełno, nowe gatunki miskantow , i innych traw ale ceny kosmiczne.
Za rozchodniki na jesieni płaciłam 8 - dziś kupiłam po 15. Jeżówki były po 25 a ja kupowałam w zeszłym roku po 15…
To jakaś zmowa cenowa w tych szkółkach

Przepraszam poprawię się, rudych więcej nie będzie. A rude misy i rude donice też nie? To ja też się nie powinnam publicznie teraz pokazać
Noooo, ceny to teraz kosmos. Ja się zastanawiam jak to zrobić żeby jechać do szkółki i kupić tylko to co na liście. Nie ma zmiłuj, nie da się. Zwykle koszyk wyładowany a ja dopiero sięgam po magiczne zapiski. Muszę nad sobą popracować

No i żeby nie było rudych to zapowiedź Amanogawy w kolorze róż Ledwie widoczna wczoraj ale dziś jak wrócę może już kwitnąca
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:25, 29 kwi 2022

Do góry
na pierwszym planie sosna banksa

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:20, 29 kwi 2022

Do góry
Dziewczyny dzięki za troskę nawet nie było rano tak źle bo roślinki przecież malutkie do posadzenia, ale już widzę, że robota w ciemności się zemści bo przestrzeliłam z bukszpanami będę chyba musiała poprawić bukszpany ledwie widoczne, ale ładnie się ukorzeniły, kupione na zeszłe święta sadzoneczki za 5 zł, po świętach wylądowały w gruncie i się przyjęły.

Zainspirowania wczorajszym odcinkiem Alana T. zaczęłam myśleć czy z moim jabłonek nie da się zrobić espalierów, tylko nie bardzo wiem jak się za to zabrać, ale chyba fajnie by wyglądały.

Kolejnym zmartwieniem jest przygotowanie podłoża pod trawnik, nie dysponuję walcem, ziemia się zrobiła nierówna. Poprzedni trawnik też był pofalowany i chciałabym teraz tego uniknąć. W jaki sposób można temu zaradzić?
Muszę w końcu wiśnię posadzić. Stoi w tym miejscu, wydaje mi się, że będzie ok. Na zdjęciu trochę przekłamane ale to 1/2 pierwszego przęsła ogrodzenia. Jak myślicie?
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:06, 29 kwi 2022

Do góry
DariaB napisał(a)
Noc mnie zastała
Mąż marudzi, że nic nie widać. Ech te chłopy
Jutro dokończę ściółkowanie kompostem. Rozplenicę podzieliłam na dwie, póki co i tak udaje, że nie żyje.

Kobieto czynu! Znam to uczucie, kiedy chce się po prostu skończyć i paść 
Ogrodowe wariacje 11:03, 29 kwi 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
Jest coraz bardziej kolorowo, wiosną nie przeszkadza mi żaden kolor, nawet taki mix Tutaj jest najcieplej i dużo słońca więc już są kwiaty. EE na innej rabacie ale też się pokazały. Czekam na resztę szaleństwa

Wstawiaj fotki choćby codziennie Efekt już teraz oszałamiający!
Hortensjowo 10:59, 29 kwi 2022

Do góry
Helen napisał(a)

Bardzo ładny kolor, czy pamiętasz może nazwę?
Wiosna u Ciebie bujna i kolorowa, Emperory z hakone cudne. Moje okazały się cytrynkowymi nie-Emperorami Wiosna i niespodzianki
Ogród prawie wymarzony … 10:57, 29 kwi 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
A tu Mój Jubilat

He, he, he, no boski jest
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies