Elu!
jak mi głupio ciągle brakuje czasu, jestem sama zła na siebie.
Mam u siebie jedną wnuczkę z bliźniaków już dorosłą studentkę i wieczorem pogadamy, czas ucieka.
Mnie kwitną Bombony, też krzaczki rozbudowały.
Nugaty słabo, ale u mnie przy brzozie to im gorzej.
Jesiennej pracy dużo, teraz jak deszcze sprzątałam łęty pomidorów.
Jeszcze bym chciała usunąć zapadnięty stół w mnożarce może kogoś znajdę do tej pracy, wynieść beton z parapetów, usunąć ziemię i kogoś ze spawarką odciąć kątownik.
Jeszcze odnośnie ciskow napisz Mirka ile mają kiedy je sadzilas. Podobno październik jest dobrym miesiącem na robienie sadzonek z cisów. Też bym zrobiła na osiedlu rosną ładne cisy więc bym pouszczykiwala końcówki o wsadziła do donicy.
To miskant olbrzymi - gigant tak się nazywa jest piękny, ale nie daj Bóg Go przesadzać 2 drwali potrzeba z ostrymi piłami i siekierami.
Mam go to wiem co piszę.
Usuwałam go z jednego miejsca i musiałam korzenie dobrze usunąć. Posadziłam w donicy bardzo dużej i tam rośnie.
Mirka tak mi przykro. Jak się czujesz uważaj bo to cholerniki zdradliwy.
Siedzę w domu. Wczoraj byłam na spacerze z Mają bo ile można dzisiaj siedzę dalej.
A jak reszta domowników eM.
Pozdrawiam i kuruj sie.
Dorcia aleś się zaczaiła z tym pięknym ogrodem. Jeszcze kilka miesięcy wstecz nie wiedziała co.posadzic, nie wiedziała jak to wszystko spiąć razem, nie wiedziała od czego zacząć. A tu popatrz jak się rozbujała wszystko ma. Piękne,dorodne że można paść że zachwytu. Nawet kałuża powstała z liliami wodnymi no brawo.
A to ci Darcia.
Dorcia szczerze bardzo pięknie wszystko wyszło. Ta trawa Wariagatus, z hortensjami I chyba jeżówki pięknie wyszła. Oczko te kamiorki ładnie poukładane trawy solitery. A myślałam, że to ja mam tylko pier... Na tle traw u ciebie piekne. Napis co to za miskanty na 3 focie z brązowymi kiściami.
U mnie kilka kismed intense Orange kwitnie - trudno mi teraz powiedzieć ale przyjrzę się bo krzaczki są na różnym etapie kwitnienia. O ile sobie kojarzę to bardziej pomarancz. To są sadzonki licencjonowane nie powinny mieć odchyleń koloru. Dobrze, przyjrzę się o ile deszcz ich nie zniszczył to zrobię fotkę.
Trochę mnie martwią jeżówki ... Nugat i pink bonbon nie wszystkie, ale większość nie za bardzo się rozrasta, nugat nawet 3 sadzonki wyleciały.
Jak je przywiozłam właśnie kwitły i może cała siłę skierowały w kwiat. Powinnam przyciąć kwiat i może by się rozkrzewily.
Chyba u ciebie czytalam, że zebrałas nasiona z Jeżowek i będziesz siać.
Byłam w tym roku u Anabbel ona te jeżówki licenc. sprowadziła.
Ona pozbierała z tych licencjonowanych nasiona i zasiała. Powschodziły, ale kwiaty zupełnie inne kolory, bardzo ładne. Piękne mieszance na kwiat cięty.
Też sprobuje rozsiać ciekawe co wyjdzie.
Ja chyba zamówiłam te rośliny, ale nie zapisałam sobie tego nigdzie , a na ich stronie nie mogę nigdzie znaleźć tego zamówienia. Wiesz może jak podglądnąć co zamówiłam?
Kocimiętka Faassena 'Purrsian Blue' Nepeta faassenii Cena: 7,99 zł x2
Chyba jeszcze do nich zadzwonię i zamówię rojniki gipsówkę i zatrwian.
Larisę można wedle swojego uznania kształtować. Mnie właśnie taki pokrój odpowiada. Ona po pierwszym kwitnieniu była przycięta na około 40 cm i na około metr urosła do jesieni.
Trudno wybrać pokrzywę czy azofoske. Ja też od czasu do czasu podlewam eliksirem z wrotyczu lub skrzypu. Pokrzywy wiosna nazbieram bo najlepszy efekt z nich jest.
Jeszcze sobie myślę, że dobrze też zrobić gnojówkę że skórek banana eliksir zawiera dużo potasu jest bardzo dobry na korzenie rośliny. W każdym razie podlewam nim pelargonie i inne kwiaty doniczkowe wyśmienicie rosną i kwitną fiolki. Przez ostatnie 2 tygodnie podlewalam róże mają dużo paczkow, ale juz chyba się nie rozwiną.
Bardzo ładne krzaczki i co najważniejsze .. zapączkowane w przyszłym roku będzie szał
Ja moje jeżówki od wiosny do czasu aż pojawią się pierwsze pąki kwiatowe ( raz na 2-3 tyg.) podlewam gnojówką z pokrzyw ..po tym eliksirze bardzo szybko rozrasta się kępa
Elu faktycznie delicious candy i kismet orange bardzo ładnie się rozkrzewiają ..myślę ,że wpływa na to też fakt że są dość niskie ..wysokie jeżówki nie są już tak chętne do przybierania na masie
A czy Twoja Kismed intense orange też ma odcień malinowy ? W ogóle to chyba ciężko tak na prawdę określić jej kolor ..najpierw pomarańcza a później pojedyncze kwiaty przechodzą w malinową czerwień ..Czy u Ciebie też tak jest ?
U mnie też deszczowo , drugi dzień leje non stop .
Bodziszki kupione fartem zamawiałam w necie ..u sympatycznego pana z roslinygardenia
To listopadowy numer. Zaraz zobaczę czy już jest. Październikowy jeszcze u mnie nie przeczytany lezy.
Jak jest coś ładnego to należy się chwalić. Niech każdy kupujący nacieszy oczy.
Śnieg już u was u nas zimno. Oj w zeszłym roku inaczej pogoda wyglądała słoneczko świeciło i kolorki ładne były.